Att ha frost.

 
AT2B3394
 
 

Jag tror att det var Buse som väckte mig i morse.

Kanske genom att lägga armen över ansiktet på mig, kanske genom att vända på sig i sömnen så att hans små fötter tryckte mjukt på min mage. Nån gång under gårkvällen bar jag ner honom för trappan och la hans sovande lilla kropp i mitten av sängen; med kuddar på ena sidan och mig på den andra.

Jag brukar göra det när mannen jobbar natt.

Det ger trygghet på nåt vis.

 
 

AT2B3404

 

AT2B3402

 

AT2B3397

 
 

Oavsett;

jag vaknade tidigt, tidigare än klockan, och golvet var kallt mot fötterna och rutorna svagt färgade av is och ute i köket hängde julstjärnan stilla i fönstret och gav ljus. Det är så skönt med såna mornar, när man får vara ensam. När man kan dra på sig mannens kvarlämnade rock ovanpå pyjamasen och vissla tyst på flickorna och sen låta dom gå ut i trädgården medan man står i dörren och ser ut över åkrarna och hör bondens får röra sig lite längre ner i hagen längs grusvägen med dämpade knakningar över pinnar och torrt gräs.

Och det är vackert med kylan; med frosten över bilen och det tunna gnistrandet över grässtråna och den där himlen som aldrig tycks ta slut utan bara fortsätter så långt att det svindlar när man ser på den.

Decembermorgon och frosten är här.

Knastrande, kall och vacker.

 

 

(Dagens lucka i julkalendern hittar du r).

 

slut

23 kommentarer till “Att ha frost.

  1. Så vackra bilder, gav ett skönt lugn. Älskar också sådana mornar men idag vaknade min lilla tjej först, halv fem!! Gäääsp.. Hoppas du får en lika bra dag som morgon!

    Kram Fredrika

  2. Åååh älskar får!
    Vi hade svarthövade får på våra lägdor upp mot huset..men har inte sett dem i år och saknar dem oerhört.
    Kram på dig!

  3. Ååh så vackra bilder!!!! Så himla mysiga får, de hade gärna fått bo granne med mej. Mysigt med buse i sängen. Jag längtar tillbaka till den tiden, när mina älskade killar låg i vår säng (de är ju inte i den storleken nu så vi ens skulle rymmas hi hi) Ha en fin dag, jag har precis kommit hem fr jobbet o ska pyssla med ngt så trevligt som att slå in julklappar.

  4. Så mysigt med liten Buse intill. Jag brukar ha Lilleman i sängen också när min man är borta över natten. Och Lilleman är ju ändå 9 år. Ha en fin dag. Kram Annika

  5. Hej!
    Har haft dig på instagram ett tag och tycker du varit härlig att följa. Måste bara kommentera din sista tävling då du utsåg två vinnare, Hanna wendelbo och countryclassic….båda har ju ett antal tusen följare och man förstår ju att detta inte är något lotteri utan enbart reklam! Tycker du det är ärligt med de som tror att detta är en riktig tävling? Inte ok!

    1. Hej Sofia! Tråkigt att du känner så 🙁 Nu är det ju inte jag som väljer vinnarna, utan det företag som håller i tävlingen. I det här fallet valde hon två bilder som hon tyckte om, jag kan inte svara på om de haft nån ”baktanke” med beslutet men hon verkade uppriktigt ha valt vinnare hon och företaget ansåg värdiga. Jag tror att det finns några som är med som har högre antal följare än så.

      Alla tävlingar är ju reklam på ett sätt, såklart, men i de flesta jag har inne hos mig har jag alltid tyckt att det är en bra balans bland vinnare på både bloggare och rena läsare. Och det är kul! Skulle de enbart gå på eventuell mertrafik skulle det ju enbart vara bloggare som vinner.

      Jag är glad å båda tjejernas vägnar som vann men kan inte redogöra för hur arrangören i detalj valt sina vinnare.

  6. Så hundarna springer inte dirkekt till fåren för att jaga dem då. Lite stämningsdödare, I say. Det skulle nämligen vår hund tvärt göra fast jag skulle stå där och gorma röd i fejset. 🙂
    Härligt ull på fåren.

  7. Tryggt får jag sova varje natt, här samsover vi alltid..barnen är sju och nio år och har aldrig legat i egna sängar. Undra ifall det är unikt? Vilket som så har vi verkligen anammat attachment parenting till fullo.
    Otroligt fina bilder, måste vara underbart att bo granne med så vackra djur.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg