Att ta farväl av det här året.

 
AT2B2250
 
 

Det är alltså idag det händer.

Det nya året.

Då vi ska ta farväl av allt det gamla och se fram emot något nytt, då vi har en chans att mentalt ladda om och starta från början. Om vi nu behöver, vill säga. Jag försöker iallafall göra det, skaka av mig det gamla årets eventuella ledsamheter som regndroppar och tänka att nu börjar vi om.

Det är en ganska skön tanke, det där. Förlåtande.

Precis så som jag vill att ett slut ska vara.

 
 

AT2B2257

 

AT2B2269

 
 

Jag kommer inte göra några löften det här året heller; inte skriva några listor eller skaffa kort till något gym. Jag håller mer fast vid den där förlåtande inställningen; det får bli som det blir och jag vet att det blir bra. Oavsett. Jag ska kanske blicka inåt lite mer, förbanna fegheter som ibland hindrat mig det gångna året och utmana dom på ett annat sätt i 2014. Kanske ska jag förvalta det jag lärt mig om mig själv, och dagligen lär mig, på ett bättre sätt under 2014 – kanske ska jag älska fler och skratta mer.

Men det är inga löften.

Som sagt;

allting löser ju sig ändå i slutändan. Och det mesta i livet kan jag i vilket fall inte planera för.

 
 

AT2B2274

 
 

Jag vet bara att det som kommer; det blir bra.

Hur skulle det kunna vara annorlunda?

Om man använder det man har i livet och gör det bästa av det så kommer på nåt vis resten av sig själv. Jag väljer att tro det.

Så idag firar vi in det nya året; flickorna, Buse, mannen och jag i det Lutande Huset med nyårsmiddag, Mimmi-öron och Sinatra, och vi gör det med glädje – inte så mycket för att ett år är över, utan mer för att det kommer ännu ett.

Ett nytt år, en ny chans.

Skaka av er regndropparna, vänner. Det är nu det börjar.

 

slut

 

30 kommentarer till “Att ta farväl av det här året.

 1. Tänker precis som dig! Nytt år nya förutsättningar. Personligen är jag glad att detta året går mot sitt slut, en ny början men många skratt och skojigheter. Tack för din fina blogg, den kommer jag definitivt följa nästa år (eller ja så länge du vill ha kvar den). Gott nytt år på dig och din fina familj. Kram Gabriela

 2. Tack för tänkvärda ord!
  Jag tar tacksamt emot 2014 och ser ödmjukt fram emot ett nytt år som jag hoppas ska föra mer glädje med sig än vad 2013 har gjort.

  Gott Nytt År till dig och din familj!

 3. Gott slut och en underbar start på 2014 till dig och din familj! Fin blogg är en oas för mig. Innerliga ord och underbara bilder.
  Tänkte höra, den Maison Scotch klänningen du hade på dig på er resa, hur är den i storlekarna?

  Kram från Helsingborg

 4. Gott nytt, fantastiskt, år! Det är härligt att få dela dina dagar och fina tankar. Allt gott till dig och de dina.

 5. Så fint skrivet!Fantastiskt att du delar med dej av din fina tankar.
  Jag önskar dej ett riktigt Gott Nytt År!

 6. Gott Nytt År till er också!
  Ja, nu är det början på något nytt, spännande, livfullt!
  Tack för allt du delar med dig och dina fantastiska ord.
  Kram

 7. Vid varje tolvslag på nyårsafton blir jag alltid så sentimental. När jag tittar där på fyrverkerierna brukar jag alltid tänka på det nya året med mantrat ”come what may”. För man kan ju faktiskt inte styra särskilt mycket. Blir det bra eller dåligt? Come what may säger jag då. Blir jag mer eller mindre lycklig? Ja vi får ju hoppas på mer, men man vet ju aldrig. Det jag gillar med nyår är den där sammanfattningen och den där nystarten Sammanfattningen som visar svart på vitt att ”ja men det blev ju rätt bra ändå”, och nystarten som säger att ”det som inte blev bra, det kan vi göra om nu”.

  gott nytt år käraste Emma, och tack för en underbar blogg!

 8. Önskar dig finaste Emma ett riktigt gott nytt år! Det här kommer bli ett bra år det känns så i hjärtat. Tackar för dina så vackra ord som griper tag i en och landar som bomull i hela kroppen.
  Varma stora kramar till dig och din familj

 9. Tack för dina fina ord precis vad jag behövde nu har haft mycket smärta detta år och hoppas det nya för mer tur med sig på alla plan i livet. Ska försöka ska va mig regndropparna har ju svårt för detta som ältar allt hundra tusen gånger. Ska försöka skaka av mig egentligen händelser som inte betyder något. Gott nytt 2014

  1. Av med dom bara. Ge inte sån makt till händelser eller personer som inte betyder något. Ta hand om dig. Kram

 10. Tack Emma för 2013!
  Älskar din blogg! Ditt otroligt vackra målande sätt att skriva!
  Alltid som oftast ett inlägg varje dag att läsa till morgonkaffet.
  Jag hoppas innerligt att du fortsätter din blogg!

  Skickar en varm mjuk nyårskram & önskar dig det bästa från år 2014!

 11. Önskar dig ett magiskt, välmående och lyckligt 2014. Tack för alla dina snirkliga ord, dina vackra fotografier och dina frekventa inlägg. Jag inpireras av din beslutsamhet och av ditt mod. Varma kramar!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg