Att ha firat nyår med några älskade.

 
AT2B2493
 
 

Och så firades det nya året in igår, stillsamt, bara jag och de jag älskar allra mest tillsammans i Lutande Huset medan mörkret föll och tills grannarnas raketer klöv himlen (och vår gräsmatta, det är tur att man inte har skotträdda hundar).

Det var så skönt att ta det lugnt.

Varken mitt huvud, hjärta eller kropp hade orkat med att arrangera något storslaget eller bege sig på fest. Jag är lite trött i de där tre just nu. Vad jag orkade med var precis det jag fick; timmar av kärlek och god mat och sen en väntande säng bara ett rum bort som stod redo precis när vi kände att det hade varit skönt att krypa ner.

Fantastiskt.

 
 

AT2B2471

 

AT2B2515

 

AT2B2460

 
 

Jag hade dukat bordet med Enjoy Candles, ljusstakar och guldiga julgranskulor. Lite fest får det ju trots allt vara. Och kvällens nyårsoutfit blev inte långkalsonger och en t-shirt trots att vi var hemma utan en silkig Malene Birger-blus som jag spanat på ett tag eftersom den funkar till typ allt och som nu kommit på 50% rea (här), ett av halsbanden från The Jewelry (detta) som fick ligga strax nedanför halsgropen och de där låtsas-skinn-brallorna från Stylelevel som är så sköna att de kan mäta sig med långkalsonger i vilket fall. Och så Mimmi-öron! Självklart skulle jag ha Mimmi-öron tyckte Buse.

Just öronen gjorde ju onekligen hela outfiten.

 
 

AT2B2522

 
 

Buse fick själv välja vad han skulle ha på sig efter att han hade badat.

Inte så otippat skulle han vara Toumten! så han sprang omkring i sin älskade tomtedräkt även årets sista dag och har den fortfarande på sig där han ligger och sover just nu; formad som en ostbåge och med sitt huvud i pappas armhåla.

Älskade unge.

En mamma med Mimmi-öron och en liten tomte på nyårsafton.

Inga konstigheter.

 
 

AT2B2547

 
 

Vi hade jag beställt vår nyårsmat från JohanP och det var sanslöst vad skönt det var att bara gå in där tidigare på dagen och hämta ut kvällens räddning utan att ha behövt lägga tid på att leta recept och spendera timmar med att laga sånt man kanske inte skulle tyckt om iallafall. Det är kul att laga mat, men den här dagen ville jag göra det så enkelt och njutningsfullt för alla tre som det bara var möjligt. Därför blev det hämtmat. Det var en briljant idé, det var vi eniga om när vi satt där och smaskade varsin hummerhalva med majonnäs.

Det kändes lite snuskigt att köpa en egen meny åt Buse, jag har trots allt lite gränser – så när vi åt vår hummer till förrätt hade jag köpt lite räkor till Buse istället.

 
 

AT2B2542

 
 

Om det är nånting Buse älskar i matväg så är det nämligen fisk och skaldjur, så det var ett ganska enkelt val. Klart att han skulle ha god mat han också när det är nyårsafton (även om jag nu stoppade mig själv från att ge en tvååring en hummerhalva).

Jau äta räjor! sa han med belåten min och doppade stjärtarna i de kalla såserna.

Ja det gör du verkligen sa vi och njöt av hans mativer.

Så skönt att han är så lätt med maten.

 
 

AT2B2559

 

AT2B2561

 
 

Sen var det dags för huvudrätten.

För vår del bestod den av kalvrygg med potatisbakelse. Jag smäller av så gott. Jag är ingen stor fan av köttstycken annars men jag vet att mannen föredrar det framför fisk och jag var glad att jag tog det alternativet, för det var mört och fantastiskt och satt som en smäck till vitlöksbröden jag hade gjort. Buse fick krabba till huvudrätt, det var uppskattat. Och aningen kladdigt.

Det var för övrigt världens godaste vitlöksbröd. Ni måste testa själva.

 
 

AT2B2550

 

AT2B2541

 
 

Vitlöksbröden?

Jo, tokenkelt. Köp en stor rustik baguette på ICA. Blanda en halv förpackning Bregott med havssalt tillsammans med 6-7 pressade vitlöksklyftor, lite persilja och en förpackning riven Västerbottenost. Götta ihop det ordentligt (ni kommer ha typ halva laddningen kvar för mer vitlöksbröd dagen efter – och tro mig, man blir hooked så mer är precis vad man vill ha) och skär baguetten i fåror nästan hela vägen igenom men så att den fortfarande håller ihop. Bre smöret i fårorna, på båda sidor av skivorna.

In i ugnen på 175 grader i ca 12-15 minuter. Färdigt!

Dör.

 
 

ny

 
 

Och sen så var det dags för efterrätt!

Vi fick mjölkchokladspannacotta med hjortron, och till Buse hade jag gjort en hitte-på-trifle med jordgubbar, chokladpudding, vispad grädde och Malteser-crisp. Den var väldigt uppskattad må jag säga.

Och där satt vi alltså, hela familjen, och åt god mat och så mycket vitlöksbröd att jag inte ens vill fundera på hur vi luktar nu – och när tolvslaget kom låg vi redan under täcket med fötterna mot varann och händerna intrasslade och tittade på SoA och höll på att missa hela grejen, men lyckades önska gott nytt över Buses huvud där han sov och kysste hans lockar också och var rörande överens om att

det här; en nyårsafton med mat, värme och SoA

var den perfekta avslutningen på ett år för oss, och den bästa starta på det nya.

2014, alltså. Bring it on, bara.

 

slut

16 kommentarer till “Att ha firat nyår med några älskade.

 1. Låter som en alldeles perfekt nyårsafton i mina öron! Lugn och ro, god mat och vara med dem man älskar mest!
  Gott Nytt År!

 2. Gott nytt 2014 finaste Emma! vilken underbar nyårsafton <3 Och fantastiska bilder som vanligt! Jag tror jag norpar den översta med Enjoy Candles ljusen och lägger in i webbshoppen, hänvisar såklart till dig. Såå vacker bild! Stor kram o jag säger detsamma, bring it on, ser fram emot ett nytt härligt år! Kram annelie

 3. Åh så mysigt, vi var också hemma. Stora tjejen har öroninflammation, feber och går på penicillin. Jag orkade inte alls klä upp mig, tvärtom så klädde jag ner mig; nybadad vid 23-tiden, hopp i pyjamas och av med ansiktet. Skål och god natt:-)
  Kram & god fortsättning
  /Jess

 4. Briljant med nyårssupé som hämtmat!
  Verkar som ni haft just en sådan nyår jag hade i åtanke för oss, men så firade vi ändå med vänner. Kul det med förvisso. Önskar dig ett bra 2014.

 5. God fortsättning på 2014 till er alla i lutande huset.
  Ska bli underbart att få följa med dig och de dina på alla era upptåg även detta år!
  Kram

 6. Själv satt jag i dotterns rum (hon sov lite oroligt pga raketerna) med en IPad i knäet och storbölade till sista avsnittet av säsong 6. Tragiskt? Nej då, inte alls. Bara helt perfekt.

 7. Låter som en helt underbar nyårsafton! Spenderade kvällen på ett liknande sätt, med sambon o våra två pojkar. God mat o dryck o familjen-vad kan vara mer perfekt:). Härligt att läsa, du lyckas verkligen fängsla! Kram Caroline

 8. Låter som en helt underbar nyårsafton! Spenderade kvällen på ett liknande sätt, med sambon o våra två pojkar. God mat o dryck o familjen-vad kan vara mer perfekt:). Härligt att läsa, du lyckas verkligen fängsla! Kram Caroline

 9. Låter alldeles perfekt! Själv spenderade jag min nyårsafton ensam hemma med maginfluensa. Men jag hade iaf piggat på mig så pass till tolvslaget att jag kunde sitta vid fönsterkarmen och titta på fyrverkerierna. Inte alls vad jag planerat men det kan ju bara bli bättre efter det 🙂

 10. Verkar som ni haft en helt fantastisk nyårsafton! Liknar vår faktiskt 🙂 Trivs faktiskt allra bäst att bara vara hemma, äta gott och mysa med mina bästa precis sådär som ni på nyårsafton 🙂

  Ett riktigt gott 2014 önskar jag dig fina Emma och tack för ett fantastiskt bloggår 2013 där du bjudit på så mycket värme, vackra bilder, roliga texter blandat med livets allvar!

  Kramar
  /Vivvi

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg