Att starta den inre motorn.

 
AT2B2572

 

 

Igår när vi vaknade såg det ut såhär.

Buse yrvaken i tomtedräkt och med det lockiga i tofs (det är hans nya grej, han vill ha tofs som mamma, och bara sättet han uttalar ”tofs” får mig att vilja knyta en i minuten åt honom) och mannen sömnvarm och gäspande bredvid.

Jag bär ner Buse till vår säng nästan varje natt nu; så många dagars gemensam ledighet har gett mig en separationsångest så stark att jag saknar honom samma sekund han somnat. Mammas älskling viskar jag och drar in den där doften av tvål och Koi-Koi och kola som är hans och som får min mage att slå volter av kärlek, och så lägger vi ner honom, försiktigt, bland dun, hundar och kuddar.

 
 

AT2B2571

 
 

Och nu är ledigheten slut för de här dagarna, ett nytt år har börjat och den där motorn inuti ska startas upp och sättas igång.

Jag älskar ju att höra den spinna, känna kraften.

Men även älskar jag när den får stå stilla i vila under några dagar och vara på service, när det enda jag är till för är att vara mamma och fru och en egen person som inte tänker på budgetar, resultat eller personal. När tiden går långsamt istället för fort och när kreativiteten bubblande tar sig plats i bröstet och gör så att jag går mellan rummen i mina innetofflor och ropar jag har en idé! Man kanske skulle…! till mannen och krafsar mig i huvudet.

Nu har jag fått vilan, fått servicen, och motorn ska startas. Snart, snart är jag inne på banan igen.

Men startsträckan, alltså.

Den finns alltid där efter en ledighet.

 

slut

 

13 kommentarer till “Att starta den inre motorn.

  1. Klart han skall ha tofs, som mamma!! Min 4.åriga systerson har nagellack, prinsess klänning, halsband och även en tingeling klänning!!! Underbart!! Kram Lisa S i H-viken ps så kul o grattis till nytillskottet i form av ”helt enkelt”, läste alltid hennes blogg tidigare, men av ngn anledning slutade jag sen. NU skall jag följa henne igen!!

  2. Vilken underbar beskrivning av känslan att få snosa på sitt barn. Av kärleken som finns i hjärtat.
    Hoppas du hunnit samla på dig en massa energi och kreativitet för att kunna ta tag i vardagen igen! Kram Maja!

  3. Den där lugna morgon ron med sitt barn är allt den bästa, mellan skratten & kramarna. Jag låg själv & nuffade lite extra i håret på våran Joy före vi gick upp idag, det är tidernas bästa parfym frågar du mig.

    GOTT NYTT ÅR Emma gläder mig att se vilka internett gags du hittar på i 2014

  4. Nu under ledigheten har vi alltid ngn av grabbarna (eller båda) hos oss i sängen. Det är ju just det där mysiga som man får tid & ro till som gör ledigheten så härlig.
    Det blir lätt dyrt när jag är långledig dock men det vet du redan. Haha
    Mys nu av det sista av ledigheten.
    Kram

  5. Gott nytt år finaste ni! Kan du inte göra en liten lista på vad du mest ser fram emot i år? Planer och drömmar? I år så går ju alla drömmar i uppfyllelse, det visste du va? 🙂

    1. Njaaaa, det måste jag nog hålla för mig själv. Det där är ju ens innersta på något sätt, sånt som inte är moget ännu att visa upp för så många man inte känner. Men i sinom tid! Kram

  6. Det har varit härliga dagar…..jag har som tur är några kvar, börjar inte förrän på tisdag. Har dock en känsla av att jag kommer att vara väldigt trögstartad…. 🙂
    Kram Jennica

  7. Vilken charmig liten gosse du har! Ja, håller med, jag är så tacksam för de lediga dagarna, hoppas bara jag inte blir alltför rostig när det blir dags igen på tisdag…Ha det skönt Emma, snart är helg igen :0)

  8. Ibland måste startsträckan få vara något längre för att samla ihop allt. Åh en tofs de är ju självklart att ha 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg