Att vara med om nånting galet (och ha målat klart).

 
AT2B5124
 
 

Det. här. är. så. galet!

Ni vet att jag hetsat de stackars islänningarna med färg till Buses rum? Och fick ta emot tre påsar märkta Palladio utanför Emporia av deras förtjusande son som ändå var i krokarna och kunde tänka sig att agera kurir åt en småbarnsmamma med en väl utvecklad barnrumspsykos.

Då hade jag i mina mail tidigare i veckan skrivit en önskan om att de nån gång skulle ta in den där perfekta, äggskalsaktiga grå-blå färgen som vore perfekt för ett Buserum. Mjuk, varm och inte kall, inbjudande. Jamen ni fattar. Men tills dess så beställde jag gladeligen lite Palladio så att det där förbenade rummet kunde bli klart nån gång.

 
 

AT2B5114

 
 

När jag målat färdigt älskade jag färgen. Älskade. Skickade en bild till Annelie på Inreda.com för att visa titta! visst blev det fint? och hon höll med, men påpekade att det där omöjligt kunde vara Palladio. Palladio är mer beige och den här var… tja… äggskalsblå. Mjuk. Varm och inte kall. Inbjudande.

Så det visade sig att Hjortur gjort en färg till mig!

En egen, aldrig förr visad Kalklitir som numera heter Leo och finns som en del av kollektionen (här).

Jag. smäller. av.

Hur häftigt är inte det?!

 
 

AT2B5222

 
 

Men iallafall. Rummet är nu färdigmålat, med Kalklitir Leo på väggarna och med Ivory på bjälkar och i tak. Jag vet att några av er fasade för att teglet skulle försvinna eller att bjälkarna skulle bli ljusa men ni kommer nog förstå varför.

Fler bilder på hur rummet blev när färgen torkat och en liten förklaring till hur jag tänkt hittar ni HÄR.

Nu ska jag gå och sätta mig och smälta det här en liten stund.

 

slut

46 kommentarer till “Att vara med om nånting galet (och ha målat klart).

  1. Men så roligt!!Det är så häftigt när en känsla och en tanke får liv och blir till något verkligt! Är helt övertygad om att färgen Leo kommer att bli en storsäljare!

  2. Meeen guuuud så coolt! De gjorde en färg åt dig?! Får rysningar ju.. och så heter den Leo också…vad gulligt av dem! Blev ju jättefint, vill se fler bilder! 🙂

      1. Blev suuperfint! Och gjorde du allt det på en dag? (el två)… Jisses vad du är envis och har energi 😛

        1. Det blev en och en halv, fick vänta på färg en dag 🙂 men väggarna målar man snabbt 2 ggr på en dag med torktid.

  3. Fantastiskt fint! Tycker du gjorde helt rätt som målade tegelväggen o takbjälkarna.
    Leo har egen färg. Minsann.

  4. WOW, jag slutar aldrig att häpnas över din driftighet och de fina restultaten som du får fram. Coolt att Leo har en färg uppkallad efter sig nu också.

  5. Men va häftigt. Samtidigt är jag inte förvånad att det är just du som inspirerar de på Kalklitir att ta fram en ny färg, för du är ju ganska häftig själv 😉
    Kram

  6. Såååååå fiiint!! Och precis den färgen jag själv är ute efter till Inez rum, har redan beställt, så tusen tack för tips!!
    Jättekul att med alldeles egen Leo-färg, sjukt coolt faktiskt =)

    Kram och ha en superdag!
    Catta

  7. Så himla fint! Och så driftig du är!
    En fråga bara…alltså på tegelväggen ser den väldigt blå ut men sen på de andra bilderna på Sleepo så är den väldigt ljus grå beige…typ. Hur genomträngande är det blåa?! 🙂

    1. På den bilden du ser här är färgen blöt, så den nyansen ska du inte titta på 🙂 på Sleepobilderna är den ”riktiga” kulören. Mycket mer grå än blå skulle jag säga. Men den drar mer åt blått/beige än åt tex brun.

  8. Oj – vad fin det blev! Jag älskar färgen – vad kul att vara ”grundare” till en så fin färg. Det blir ett jätte bra rum till Busse – nu ser jag fram emot att se hur det blir sedan…

  9. Psykos av bästa sort, är just nu i samma psykos. Barnrum ska fixas heltäckningsmatta ut trägolv in. Men väggarna oj oj vad jag jämrat mig. Har letat en lugn varm färg, Kalklitir har jag spanat på och drömt om. Men det är ett litet rum i norrläge och din färg verkar underbar men tror du den pallar att vara ”varm” även i ett norrläge? Om du har möjlighet får du gärna lägga ut en bild utan filter på färgen i dagsljus (eller om mejla mig den bilden om du inte vill lägga ut den på bloggen, förstår dock om du inte hinner det!)

    Jätte roligt att få följa renoveringen och få inspiration 🙂

    1. Bilderna inne hos Sleepo ger en rättvis bild på hur den ser ut. Detta rummet är mörkt egentligen men färgen är ljus och suger liksom inte dagsljus. Så det borde funka fint. Att måla taket hjälpte också till.

      Sååå roligt att du tycker det är kul att följa <3

  10. Åhhh det är ju helt ljuvligt, du spritter glädje ända genom cybern, alltså det blir så vackert så det är galet, det är ju den perfekta färgen, självklart blir det den i min stora tjejs rum nu, blir perfekt till den ljuvliga tapeten, så häftigt med en egen färg, många kommatecken blir det men struntsamma, såå roligt att följa förvandlingen!!

  11. Har du mixtrat med bilderna i datorn efter? Förginställnigarna?
    På första bilden älskar jag nämligen färgen för den ser grå-BLÅ ut, på nästa bild ser väggarna bara grå ut.

    1. Nej. Om du menar bilden där man ser en del av tegelväggen så är färgen annorlunda där eftersom den är blöt. När den torkat ser man den riktiga färgen.

  12. Såå fint!!!!
    Taket är jag nyfiken på. Står snart inför ett liknande projekt att måla tak och bjälkar i ljus färg. Kan jag kanske be om någon mer takbild och vad är det för färg?
    Jättefin fin färg på väggen också wow vilket rum buse får!!

  13. Så galet underbart att få en egen färg! Det ska ju vara du för det. Vansinnigt vackert. Vad tycker unge herr Buse då? (tänk när han blir stor,att berätta han fått en färg uppkallad efter sig) Kramar

  14. Wow vad superfint det blev! Ser fram mot fortsättningen av Buses rum:) du är så otroligt inspirerande!

  15. Det var det finaste jag har hört på länge. Att han gjorde en färg som skulle passa dig och din son. 🙂 Ännu en anledning till att köpa deras fina färger. 🙂

  16. Hej! Undrar om du rengjort tegelväggen innan och om du skulle kunna lägga upp en närmre bild på den målade tegelväggen. Vill se strukturen, har själv en tegelvägg som jag funderar på att måla. Tack

    1. Nej jag svabbade bara på 🙂 det kommer säkert fler bilder snart. Färgen ändrar ju inte själva väggen, så strukturen är samma som innan.

  17. Hördudu fru färgkurir, du råkar inte ha lite lite över av den färgen? Hade suttit finfint på min hallvägg! Behöver inte alls mkt så känns löjligt att köpa en gel förpackning. Säg ett pris så kan vi mötas bakom Emporia 😉

  18. Vad fint att du fick en egen färg uppkallad efter sonen! Det är ju inte vem som helst som får det!! Du måste ha charmat dem totalt! Fin var den verkligen! Funderar lite på den vita färgen i taket, var det lackat eller ngt innan du målade? Täcker den bra? Har en sommarstuga i furu som skulle behöva några liter vit färg, men det är lackad furu och det är tydligen väldigt jobbigt att måla över så jag drar mig för det… Vet du ngt om detta?
    Sen måste jag bara säga att din blogg är verkligen rolig att följa, så himla inspirerande med dina fina bilder, dina härliga texter och att du alltid skriver och länkar (! suveränt!) vart allting kommer ifrån. Och inte minst att du svarar! Det är det inte alla bloggare som gör och det är mkt roligare att skriva till ngn som svarar 🙂 Så stor kram till dig!

    1. Tack snälla du! Jag målade taket med Kalklitir Ivory och det var laserat. Bjälkarna var betsade och de borde jag nog primat innan men med två lager täckte det fint.

  19. Åhh woww så omtänksamt och häftigt och strategiskt ursmart!! 😀 älskar nyansen!

    Sörjer än så länge bjälkarna, haha! Ser fram emot fortsättningen på denna cliffhanger! 🙂 oavsett bjälkfärg blir det ursnyggt!!

  20. en tanke ?…. det är du som väljer… inte din son…. han vill säkert ha glada färger… inte nåt murrigt grått …bara en tanke som sagt

    1. Ja han är ju två, så målarfärg väljer jag 🙂 när han är gammal nog att helt välja själv kommer han såklart få det. Jag tror, och det är bara min syn, att han får så himla mycket intryck på dagis att ett mjukt och lugnt rum blir skönt. Och han verkar inte så olycklig; han ÄLSKAR sitt nya rum och spenderar all vaken tid där 🙂 så han blir nog inte så traumatiserad av blågrått hoppas jag. Men det är ju som sagt bara min tanke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg