Att ha en aning vår i luften.

 
AT2B5578

 

 

Alltså.

Hur skönt är det inte när solen kommer fram?!

Strunt samma att den gör en smärtsamt medveten om att det är dags att putsa fönsterna (våra vardagsrumsrutor är en slags studie i avtryck från snoriga salukinosar och kladdiga barnfingrar) – den ger energi och den värmer och när man sen öppnar dörren och hör fåglarna, då vet man.

Vi går åt rätt håll, vänner.

 
 

AT2B5550

 

AT2B5557

 

AT2B5586

 
 

Jag köpte med mig tulpaner hem igår och satte på vardagsrumsbordet i den maffigaste vas jag kunde hitta (en house doctor härifrån) och blev med ens sådär larvigt våryster och fladdrig. Som om solen och tulpanerna väckte till liv den där sovande längtan efter ljus och värme som gått i dvala nånstans i brösttrakten för att liksom härda ut.

Gud vad man behöver ljuset!

Det gör allting lite, lite lättare.

 
 

AT2B5556

 

 

AT2B5569

 
 

Det får gärna vara vinter ett tag till, inte mig emot, men jag tycker om att få såna här dagar med påminnelser om att det går över. Att kylan och mörkret bara är en kort period så att det är lika bra att njuta av den, för snart kommer nästa cykel med mjukglass, torra vägar och spirande grönt i rabatten.

Tänk. Snart kan man vara ute i trädgården och fälla upp baliparasollet och bära ut en bricka med glas som klirrar av isbitar.

Men tills dess;

ja, tills dess så stannar jag gärna inne och bor i soffan mörka kvällar och äter choklad och bär hem tulpaner då och då som en påminnelse om vad som ska komma. Överdoserar plädar och kuddar och varma tossor eftersom årstiden gör det okej på nåt vis och kroppen behöver det. Iallafall här hemma där det drar precis överallt från gamla fönster och otäta golv.

(Det fantastiska, tjocka ”täcket” högg jag som en kobra när Anna-Malin hade bilder på det på bloggen – det kommer härifrån och är alldeles frasigt och underbart).

 
 

AT2B5583

 
 

Så, vi går åt rätt håll.

Och det är en njutning att se ljuset ändra karaktär från morgon till eftermiddag till kväll; det är som om varje rum byter skepnad med dygnets alla timmar och som om Kalklitirfärgen på väggarna följer med i skiftningarna den också.

Vi är i februari, redan, och om man bara håller sig inne och sätter tulpaner i vas och kisar mot solen och inte sticker ut huvudet för att känna på temperaturen så kan man låtsas att det redan har blivit vår.

På riktigt.

 

 

soffbord | mio    kuddar med paisley | soulofmaia     andra kuddar | tine k
pläd | butiken    vas | housedoctor    lampor | tine k

 

slut

14 kommentarer till “Att ha en aning vår i luften.

  1. Jag har följt dig länge – ”på avstånd”, utan att kommentera ( det är jättebekvämt, man bara läser allt, skrattar igenkännande, håller med eller så trillar tårarna) men nu måste jag säga – som så många andra – att du är så fantastisk med ditt sätt att beskriva din vardag. Du, din man, Busen och dina föräldrar på olika håll (du är jämngammal med min dotter 🙂 Du är en stor inspiration!! Här i norr är det fortfarande inte vinter, som vi kallar den, så jag misstänker att vi har MYCKET kvar innan det börjar blomma !!
    /AnnLo

  2. Våren är långt borta här ännu, vi har precis sett solen orka stiga över horisonten, nu är vår vinter som bäst! Ljuset återvänder men inte förrän i April kan vi börja ana det som vi då får kalla vårvinter och sen säger det pang så är det sommar. tänk vilka kontraster i vårt avlånga land!

  3. Ja det är verkligen sant! Överraskades av solen för några dagar sen, så FÖRVÅNAD jag blev. Märkte att ögonen liksom öppnades helt och hållet 😀 Härlig känsla som tyvärr bara varade den timmen solen var framme. Längtar efter nästa gång. Kram!

  4. Underbart när man plötsligt insåg idag att det var ljust ute till nääästan 17:30! Det är framsteg det! Så fint ni har det, älskar tonerna! Meh..vasen i fönstret däruppe är borta ?! 🙂

  5. MEN jag blev kär och köpte en likadan vas, man kan väl hoppas att det blir lika fint hemma hos mig! jag lånade din bild, hoppas att det var okej, det var nämligen den finaste och härligaste bilden jag kunde hitta =)
    kram!

  6. Vackert, vackert på dina bilder! Och vilket ljus sedan. Kuddarna och plädarna gör att jag vill bara hoppa upp där med en kopp te och bo in mig ju:)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg