Att ha ”kodjan” uppe igen.

 
AT2B5695

 

 

Ni minns säkert ”kodjan” – det lilla canvastältet från Granit som jag köpte i somras och som Buse blev himlastormande förälskad i. Det stod ute i trädgården hela sommaren och användes dagligen av en liten herre och hans kanin som pilade in och ut ur det där tältet, stack ut huvudet genom den lilla fönsterflärpen och gastade hallååååå och arrangerade runt kuddar.

Sen dess har den stod på olika ställen i huset, bland annat i vardagsrummet. Därför var det skönt att få rummet klart så att kodjan nu har en stående hedersplats och vi slipper kryssa genom tältpinnar för att nå soffan.

 
 

AT2B5705

 

AT2B5706

 
 

Och den är så förbaskat söt där den står;

gifter sig totalt med Kalklitir Leo (alltså såååå coolt att han har en egen färg!) och med en liten ljusslinga från i vintras runt toppen och en slinga av de fantastiska vimplarna (här) virad runt sig blev den så inomhusanpassad och inbjudande att jag själv mest vill sitta där inne hela tiden och läsa sagor och filosofera.

Pom-poms:en hade Nordljus på rea och med lite fina band och en häftpistol blev de snabbt små fluffiga moln över tältet (tror tyvärr jag tog de sista i creme men de turkosa finns här).

 
 

AT2B5703

 

AT2B5698

 
 

Så nu har han sin älskade kodja nära till hands,

den står öppen och fullproppad med kuddar och på kvällen när det blivit mörkt ger ljusslingan världens härligaste sken genom canvastyget och förvandlar det lilla tältet till en stor, vilsam nattlampa. Och kuddarna? Åh, ja. Det där franska märket igen. Jag älskar de där tygerna; det skrynkliga, dammiga med guldstygn och en liten guldtofs i ena hörnet. Den stora rosa pläden har förutom en tofs små guldkryss broderat i sig också och doftade, konstigt nog, helt fantastiskt när det kom. Som om det legat i en transportbur tillsammans med ett hav av vanilj och lavendel. (Stora kudden finns här, lilla verkar vara slut men pläden finns här).

Så även om de där tälten är lite dyrare så är de ett hett tips eftersom de fungerar precis lika bra året om; på sommaren ute om man har trädgård och resten av året inne i barnrummet som en krypa-in-i-plats som har en nästan magisk dragningskraft på både vuxna och barn.

Och sen är den ju så förbaskat söt där den står.

 

slut

Rekommenderade inlägg

26 kommentarer till “Att ha ”kodjan” uppe igen.

 1. Men åhhhh vilka saker ni hittar till Buse! Helt underbar koja!!! Allting är så fint och vackert! han kommer garanterat att trivas i sitt nya rum!!! 🙂

 2. Hej Emma
  Alltså det är ju så himla fint så jag tror att jag dör. Vill bara apa efter allt. Å tygerna, helt ooootrolig alltså. Du är ju så duktig.
  Älskar din blogg. Du skriver så fint.
  Hamnade här av en slump o sen var jag fast

  1. Åh tusen tack Hanna! Så himla glad jag blir! Och tygerna – jag veeeet. Dör. Vill ha vuxenversionen på studs.

 3. Du är så duktig! Helt fantastisk på att få saker och ting att passa ihop och ge en viss känsla. Så fint han kommer att få det, Buse! 🙂

 4. Hej !!
  Helt otroligt vackert….:)
  Säger som ovanstående,jag är helt fast i din blogg……dina ord dina, bilder, din kreativitet och din enorma livsglädje som sprudlar mellan varje ord, ja det är rena rama rena poesin….<3
  Kram,
  Monica i Rom

 5. Hej Emma, vilken otroligt fin kodja. Nu fick jag för mig att jag skulle ’snickra’ en egen, såg någonting liknande på Pinterest häromdagen. Jag hoppas att den kommer att bli lika fin som Busens 😉
  Ha en härlig helg!
  Kramar, Marèse

 6. Så UNDERBART rum han fått er lilla buse <3
  Löv de kodja 😉
  Panduro har en massa fina pom-poms nu!
  Kram Mia

 7. Kan inte bli vackrare, finaste rummet jag sett.
  Har precis hämtat ut en påse Leo, här ska målas! Tack vare dig att jag hittade denna underbar kulör =)

  Kram och trevlig helg!
  Catta

 8. jag är så sugen på kalklitir men undrar om det är lätt att torka av väggen om det kommer smuts på den. jag undrar vad är det för golv du har i ”Buse” rum och i ert sovrum.

  1. Hej!

   Nej det är ingen våtrumsfärg liksom, så den är inte så lätt att torka av. Å andra sidan har jag nog aldrig torkat av en vägg i hela mitt liv ha ha, så jag hoppas det håller i sig. Vi har gammalt brädgolv i våra rum som jag målat med golvfärg.

 9. Det är faslig tur att mina grabbar inte läser din blogg för annars hade jag nog fått en beställning på det där, särskilt allt som är råååååsa för jag har en liten 3,5 åring som tycker att mamma är en mycket mycket vis kvinna som har visat honom den ljuvliga färgen rååååååsa. haha

  Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *