Att ha gjort det.

 
AT2B2199
 
 

Det är måndag, men ingen vanlig måndag. Alls.

Jag kliver upp som vanligt, äter frukost som vanligt, men den här dagen sätter jag mig inte i bilen och åker till kontoret. Nej. Den här dagen, och så många dagar fram jag just nu kan tänka, stannar jag här.

Hemma.

Byter ett skrivbord till skrivbordet en trappa upp. För i fredags var min sista dag på kontoret. Jag har sagt upp mig.

Bara att skriva det känns svindlande, overkligt. Förmodligen är det inte permanent, både jag och jobbet är ganska eniga om att vi tycker om varann, men det är iallafall för nu. Tills vidare.

Som ni vet har jag ju ett eget företag också, ett som har fått mer och mer och mer att göra. Däri ligger bloggen, javisst, men bara som en liten del. Störst är allt det andra. Fotouppdragen, utbildningarna, konsultandet, reportagen, skribentuppdragen, bröllopen som nu kommer och redan är fler än jag kan klara av. Allt det där. Och jag har arbetat dubbelt nu så länge att det helt enkelt inte längre var hållbart. Särskilt efter missfallet i höstas, då hände något i mig. Som om kompassen inuti darrade till och äntligen hittade riktning.

Jag ville ha tid.

Tid till det som betyder någonting. Till Buse och mannen och flickorna, till uppdragen jag hittills fått tacka nej till för att jag inte räckt till. Inte för att jag får obegränsat med tid nu, men jag blir iallafall mer flexibel. Kan justera den mer, anpassa den till oss och inte tvärtom i mycket högre utsträckning.

Om jag är rädd?

Livrädd. Fast ändå inte. Samtidigt stilla och lugn inuti, som om allt är precis så som det ska vara.

Arbetsplatsen jag älskar finns ju kvar, jag har ju fortfarande min kunskap och mina meriter. Och nu börjar ett helt nytt kapitel med mer fokus på familjen och själen och hjärtat och allt det där mjuka som sitter där inne och inte alltid får plats när det ska rutas in. Jag har sparat några månadslöner i företaget så grunden är trygg, och så långt jag kan se har jag uppdrag nog för att andas. Men jag kan inte förstå det ännu, inte greppa det.

Ett livsval, en ny riktning, ett försiktigt steg.

Det är bara jag nu, vänner.

Och jag tror jag kommer älska det.

 

slut

160 kommentarer till “Att ha gjort det.

 1. Men du… Nu får du leva min dröm!
  Grattis till ditt mod och ditt val, du ska veta att både du och detta faktum inspirerar och knuffar på mig också!

 2. Härligt Emma, high five!!
  ”Välkommen” till denna sidan, nu är vi en till.
  Det kommer gå alldeles strålande och du kommer säkerligen inte ångra dig även om bägge sidorna har sina fördelar.
  Jag hoppade också för några år sen och det var det rätta valet.

  Stort lycka till nu!
  // Minna

 3. Åh så spännande, jag är övertygad om att du kommer klara det alldeles galant. Det låter som ett mycket vettigt val. Jag önskar dig stort lycka till med allt du tar dig för 🙂

 4. men oj! ett stort grattis är ju på sin plats, det hör man ju!! jag tror att det kommer gå mer än bra. när man gör det man älskar så löser det sig alltid i slutändan. och den där inre rösten/känslan, det är inte alla som vågar lyssna på den men de som gör det ångrar sig väldigt sällan. hur mår den stackars lilla Tookan idag då?

 5. Va roligt att höra! Önskar dig all lycka! Ett stort steg men jag tror verkligen att du har gjort rätt!! Kram på dig Emma!

 6. Stort grattis. Vi som läser har anat att det var på väg och såklart att du gör rätt. Det kommer gå hur bra som helst! Stort lycka till!
  Kram

 7. Grattis underbara du! Det låter som ett alldeles fantastiskt beslut och jag är övertygad om att det kommer att flyga hur lätt som helst! Och om du en dag tröttnar på att jobba ensam kan du alltid kliva på det ”vanliga” jobbandet igen! Stort grattis igen och lycka till! Ska bli fantastiskt att få följa med!

 8. Way to go girl!! Förstår att det käns läskigt men jag tror du har valt rätt! Man måste våga lite för att vinna och jag tror du kommer ta hem storvinsten i det här! ser fram emot att följa dig på den nya vägen nu!!
  Stor kram och lycka till!!
  Ina

 9. Men wow, vad du är häftig. Jag började läsa här för 2,5 år sedan och vilken resa du har gjort! Du är så duktig och så inspirerande och jag har inga tvivel om att du kommer att lyckas!

 10. Visst känns det lite som när man lägger pussel? När ena biten efter den andra passar perfekt och man bara…. aaaah. Go känsla. Jag önskar dig all lycka på vägen, utför stordåd, vifta med ditt magiska spö – fortsätt förtrolla din omvärld med din magi! Är så glad att hittat din blogg – du inspirerar så mycket Emma! Heja dig!

 11. Hej! Jag vill bara önska stort lycka till!! Det där fixar du galant! Jag passar på att tacka för en helt fantastisk blogg, du skriver helt galet underbart. Ännu en gång, stort lycka till!
  Annette 🙂

 12. Woopwoop-GRATTIS!!!
  Så himla kul och spännande och inspirerande!
  Förstår att det är superläskigt, men du har ett helt hav av stöttande och beundrare bakom dig!
  Kör så det ryker! 😉

  Kram

 13. Så fantastisk gøy!
  Du er den andre nå jeg hører (sist i lørdags) sier opp jobben for å få mer tid til familien og for å gjøre andre ting som man ønsker å jobbe med. 🙂
  Utrolig bra, skulle ønske jeg kommer dit en dag jeg kan gjøre det (må bare våga å gjøre det jeg har liggende klart) ! 🙂

  Masse lykke til!

  Klemmer

 14. Lycka till! Ibland är det bra att bara våga ta det där språnget och se vart man landar 🙂 Ska bli spännande att följa dig i detta nya kapitel.

 15. Ja men helt rätt! Klart du ska vara bara egen! Detta är inget att vara rädd för, du kommer klara det galant. Hoppas att du får behålla din revisor nu bara. Höhö
  Härligt Emma, du gör helt rätt!
  Kram

 16. Grattis! Visst är det häftigt att lyssna på den där lilla rösten inom
  en, som kanske pockar på att man ska göra något knasigt. Jag har oxå gjort det en gång, sagt upp mig. Mest av stolthet och att jag kände mig utnyttjad av ett bemanningsbolag. Resultatet blev att jag blev anställd av företaget jag var inhyrd av och fick en bra lön.

  Det kommer gå alldeles fantastiskt bra det där!
  Kram!

 17. Åh SÅKLART att du kommer älska det! Ett så himla härligt beslut och oj vad jag tror att det kommer gå över förväntan bra 🙂 Duktiga du!

 18. Gud vad spännande Emma och välkommen över till den andra sidan 😉 Eller ja, du har väl varit företagare längre än mig men dock, haha..
  Vad spännande att våga ta steget över, modigt på något vis.
  Vad var det du jobbade med som anställd, om jag får fråga?
  Lycka till med allt, kram /Fanny

 19. Grattis! Nu kan jag nästan pusta ut- JAG har ju blivit alldeles stressad av hur du håller på och arbetar, är mamma, egen företagare, leder en grupp på ett anant företag, bloggar, fotar, och målar, kära kvinna som du målar ;).
  Nu kan jag pusta ut när du har lite mer frid och harmoni i livet.
  Kram och var rädd om dig! 😉

 20. Men ett stort GRATTIS till dig! Tror inte att du kommer ångra dig en sekund 🙂 Jag hoppas ju fortfarande på den där boken som jag kommer köpa sju stycken av på stört till min bokcirkel. Kram och ha en bra första dag på resten av ditt nya liv!

 21. Men vad spännande!! GrattisGrattisGrattis!!! Lycka till. vi följer med på vägen 😀 Önskar dig en speciellt härlig måndag!!

 22. Heja Emma! Följ ditt hjärta och din magkänsla – då blir det bra. Lycka till! 🙂 (Det kommer så klart gå alldeles strålande!)

 23. Förstår att det kan kännas skrämmande ibland! Men samtidigt så härligt och jag är avundsjuk, jag önskar att jag vore lika modig. Att våga satsa på det som jag har drömt om, men en dag ska jag vara lika modig som dig. Lycka till med allt! Kram från Sandra

 24. Nu har jag läst din blogg så länge att du blivit, ja faktiskt, lite som en vän. Jag tror att många av dina läsare känner som jag, att vi kan glädjas med dig precis som gör med en väninna! Jag känner mig genuint glad för din skull och ser verkligen fram emot att få läsa om ditt nya liv här i bloggen! Så, pop the champagne and let’s have a party!! <3<3<3<3

  //Frida

 25. Helt rätt Emma, det här kommer att bli hur bra som helst tror jag;)
  Tänker samma tankar varje dag, en del annat måste bara falla på plats först…i dag, nästa vecka, eller om år, det får tiden utvisa, det blir när det är rätt;)

  Stort grattis och kram!!
  Adela

 26. Stort grattis!! Heja heja! Det kommer bli så bra för dig. Jag vill själv också byta bana men har inget eget eller gjort upp någon bra plan ännu. Men när jag hör sådant här får jag ny kraft och ny tro på att det faktiskt går. Underbart!
  Stor kram

 27. …en annan grej… att läsa dina följare här är en fröjd. Inget gruff, ingen avundsjuka – bara vi som är glada i dig! Säger mycket om dig Emma! <3

  1. Säger mer om mina läsare 🙂 Jag har världens absolut snällaste personer här inne. DET är jag så tacksam för att det inte finns ord.

 28. Vad härligt!Du skrev så fint att jag måste fälla en tår!Drömmer ibland om att göra samma sak själv.Lycka till och njut av att det känns bra!Du är modig och inspirerande!

 29. Du. Fantastiska människa.
  Du väljer din egen väg i livet och jag tackar min lyckliga stjärna att jag får vara med och följa din resa.
  En sann inspiratör är du!
  På lördag ska jag krama halvt ihjäl dig

 30. åh finaste, kommer gå strålande! Det finns inget bättre än att bossa över sin egen tid, älskar det! och framförallt kan jag styra min tid för att hänga mer med tjejerna. Massa kram och go girl!!

 31. Härligt Emma! Det beslutet har jag hoppats på länge. Helt övertygad om att det kommer gå galant!
  Stort lycka till!

 32. Hej Emma! Det är första gången jag kommenterar ngt inlägg din blogg. Det innebär inte för den delen att jag inte gillar den för det gör jag, massor 🙂 Men jag är överlag dålig på att kommentera men det får bli ändring på det. Jag önskar dig ett stort lycka till och jag tycker det är häftigt och otroligt modigt att stanna upp och tänka efter och våga förändra.
  Heja Emma!

 33. härligt Emma. Grattis! Och med ditt driv och vinnarskalle så är du ju den sista som behöver oroa dig.För något alls. Du har ju egenskapen att allt du rör vid blir till guld. Det är inte den sämsta talang man kan ha direkt! Puss och kram.

 34. Åh! Grattis! Precis det jag drömmer om att göra. Men för att kunna göra det måste man ju också få några uppdrag först och gärna några månadslöner att sätta in.. Går just nu en starta eget kurs genom Almi för kvinnor. Känner du för att berätta lite om hur du kom igång och vad du har för uppdrag? Suger åt mig all sådan information som en svamp 😉
  Det kommer gå hur bra som helst för dig!

  1. Det ska jag absolut göra! Jag har ju egentligen bloggen att tacka för allt, det är ju så folk har fått se vad jag kan liksom. Så grunden till alla fotouppdrag etc kom härifrån och sen spred det sig bara. Helt otroligt!

 35. Spännande! Men Emma, du som är så driftig. Det här kommer ju gå hur bra som helst och dessutom, precis som du säger, så kan du nu ta vara på allt det bästa i ditt liv, samtidigt. Ett stort lycka till! Kram

 36. Om du har möjlighet att göra det många andra drömmer om, bestämma över sin egen tid, så ta chansen!!!

  Med tanke på hur driftig du är så vill jag bara höja ett varningens finger, man behöver inte ha 50 anställda och en omsättning på några hundra miljoner inom nåt år…det kanske kan få ta 10 år

 37. Aha, nuuuu har jag klurat ut varför mina kommentarer blir rumphuggna, jag lägger in glada gubbar…

  Skulle vara en liten skämtsam guuuube efter det där med omsättningen jue…

  Nåja, lycka till och kraaaaaam

 38. Är så dålig på att kommentera trots att jag läser din blogg ofta och följer på insta! Men iaf, lycka till med det du nu skall göra!! Spännande! Blir kul att följa och läsa om. Du är modig 🙂 /Marie

 39. Grattis!!!
  Du har gjort helt rätt och det kommer att gå hur bra som helst. Lycka till med allt. Ska bli spännande att få följa alla dina projekt framöver.

  Kram kram!!!

 40. Wow, vad modigt! Men man ska göra modiga saker för att utvecklas och må bra i längden och finna harmoni i själen 😉 Det kommer så klart gå lysande!

  Kram Lena

 41. Ett jättestort lycka till önskar jag dig !
  Det här kommer att gå jättebra 🙂
  Kram Kicki

 42. Hisnande känsla! Vet så väl hur det känns att släppa greppet, gjorde ju något liknande förra året. Att säga upp sig från sin fasta punkt i tillvaron. Det var enormt befriande och samtidigt läskigt. Det var en period av ovisshet men magkänslan sa hela tiden att jag valt rätt, även när huvudet tvivlade. Och nu vet jag. Med facit i hand, mitt eget företag och ett nytt ”vanligt” jobb som jag stormtivs på. Att jag valde rätt. Man ska lita på sin magkänsla. Det kommer att bli skitbra, det vet jag. Lycka till! Vi hörs!

  kram

 43. Stort Grattis! Vad härligt att följa sitt hjärtas röst. Du inspirerar! Lycka till! Och jag vill bara att du ska veta att du inspirerar med varje inlägg, varje fantastisk bild, varje mellanrum mellan orden som en eftertänksam … eller andfådd … andningspaus som belyser och berör fast den är skriven i textform. Skriven med mellanrum och kommateringar, och allt sådant som är så faktamässigt och verkligt. Att du med det lyckas förmedla så mycket till mig som påverkar mig i den jag är och den jag vill vara … det är i mitt tycke helt…Fantastiskt!

 44. Grattis Emma! Du gör helt rätt<3 Jag förstår precis vad du menar när jag läser din text, jag har dock inte vågat ta steget fullt ut än, jobbar fortfarande dubbelt, men snart så..:) Kram kram/Annette

 45. GRATTIS Emma !!!! Vet du…jag skall också sluta. Den 12/5 blir min sista dag som heltidsanställd på ett företag. Och jag har också pluggat 3 1/2 år i högskolan för att jobba med det jag gör nu än så länge. Men jag vantrivs och det spelar ingen roll var jag jobbar med detta yrke, det känns som att det är samma s*it iaf! Tyvärr. Men nu skall jag deltidsjobba inom ngt jag tycker om, istället, och må bra av det!

  Kram!

  1. Vad modig du är Mirva. Jag är i samma situation, pluggat 4 år men insett att det är inte kul med magklump varje dag, oavsett lönekuvert… Jag har funderat länge om jag ska våga hoppa av. Nspirerane att läsa att du gjort det

 46. Skickar miljoners grattiskramar! Så otroligt roligt för dej. Ha en fin första dag som din egen.

 47. Grattis och all lycka till!! Många med mig önskar nog att vi besatt modet och som någon skrev, hur man når ut till de där första uppdragen. All lycka till dig. Kram

 48. Stort grattis fina Emma.
  Du gör helt rätt. Det kommer att bli fantastiskt!
  Stor kram
  Susanne

 49. Vilket steg – grattis! Att börja leva på sitt företag på heltid är något av de modigaste man kan göra, heja dig! Och som sagt, du har ju alltid din kompetens och ditt nätverk kvar om det inte skulle fungera. Och dessutom massa nya lärdomar. Så hur illa kan det egentligen bli? 🙂

 50. Det är alltid lika inspirerande att läsa om Er som vågar satsa och ta språnget! Tänk att Dina val i livet också påverkar många andra att våga liiite mer – all lycka till dig och familjen!

 51. Heja dig! Även om vi faktiskt inte känner varandra, så är jag en av dom dom följt dig länge ( på ett bra sätt!) och hade jag sett dig på stan förmodligen sprungit fram och gett dig en stor kram och sagt ”Grattis, det här kommer gå skitbra!”

 52. Wow vad modigt och häftigt och starkt gjort! Tror att det gör själen och hjärtat gott, man ska följa sin inre röst. Önskar dig all lycka<3

 53. Nu har Du tagit ett gigantsteg till i Ditt liv, Emma. Och Du har gått en hel del 😉 Önskar Dig Lycka till och är glad med Dig. Kram

 54. woop woop, du modiga kvinna! Grattis till ditt jättekliv 😀
  Fast jag undrar inte alls 🙂 du är ju huur duktig somhelst, inte underligt att dina kunder får stå i kö… Du har ett öga för saker och ting och det har ju tagit dig långt, och du kommer att gå ännu längre!!
  Kram Jenny

 55. Men wow vad härligt! Det kommer att gå toppenbra,
  den kreativa människa du är! Lycka till med allt!
  Kram

 56. Fantastiskt. Vilken otrolig inspiration du är, mer än någonsin nu. Och skulle det sina med uppdrag så anlitar jag dig så du kan fortsätta göra det du gör så bra. Heja heja! Kram

 57. Åh!! vad roligt fina Emma, lycka till med dina uppdrag!! det kommer gå toppen.
  Kram,kram!!!!

 58. Stort, stort tillykke med dit nye arbejdsfelt 🙂 Håber det bedste for dig og SELVFØLGELIG skal det nok gå bra. Du er jo super dygtig. Både til at skrive og til at fotografere. Jeg KRYDSER FINGRE 🙂
  Kram Jeanette

 59. Grattis.
  Lycka till. Så härligt starkt av dig att våga din dröm. Klart du klarar det.
  Och om inte – så finns ju gamla jobbet där.

 60. Åh så roligt. Det kommer du fixa galant. Kan tänka mig att du kommer ha så mycket jobb. Ska bli spännande att få följa din resa. Heja du!

 61. Härligt Emma! Stort grattis! Det här fixar du galant. Du kan liksom det här;) med att inspirera. Kul att du får göra det du tycker bäst om. Jag startade mitt i feb och får nästan nypa mig själv för att påminna mig att det faktiskt är mitt jobb nu. Kram Gabriela

 62. Wow! Grattis! Men nånstans har vi väl vetat att detta inlägg skulle komma för är det någon så är det du som lyckas! Stor kram! Från en som följt din resa länge länge länge!

 63. Heja på!!! Kan inte komma på någon annan som känns mer självklar som ”sin egen”. Va spännande det ska bli att fortsätta följa dig! Lycka till!!!

 64. Så härligt att läsa det här, både ditt inlägg och alla varma, härliga kommentarer. Bara det kan man leva ett bra tag på, som bränsle för själen. Lycka till tjejen!

 65. Stort grattis och lycka till! Läser din underbara blogg sedan en tid tillbaka och får säga att du på något viss trollbinder och inspirerar mig med ett fantastiskt tilltalande språk och underbara bilder. Det här kommer du att lyckas med fantastiskt bra!
  Lyckospark och kram!
  /Pernilla

 66. Dear Emma. What a brave choice you made and to share that with us. Follow your heart and continue with your lovely inspirational blog! I love it! Luck and love from the Netherlands

 67. Grattis och lycka till! Det kommer att bli så bra! Bara det att du följer ditt hjärta är ju guld och gör att det kommer att gå bra! Läser alltid din blogg och tycker väldigt mycket om den! Ni verkar så fina och varma och så har ni ju både ett fantastiskt gulligt barn och otroligt vackra vovvar! Saluki är en av de absolut finaste hundar jag vet! Förutom whippet då, som jag själv har… hehe. Men Salukin är så bildskön. Plus att du tar väldigt väldigt fina bilder.

 68. Så modig & inspirerande du är. Grattis till ett beslut och lycka till med ditt eget.
  Du skriver en väldigt fin blogg som känns trygg att kunna återkomma till och väldigt inspirerande. Jag känner mig omsluten av mjukhet & goda tankar när jag läser dina texter.

  Än en gång lycka till Emma.

 69. Heja!
  Så underbart att du har förnuftigt övervägt och sedan följt ditt hjärta.
  Du kommer inte att ångra dig. Vill man så kan man …
  Jag har gjort det själv och älskar mitt jobb! Och möjligheten att kunna styra min egen tid.
  Jag jobbar ibland extremt mycket, men jag väljer när och hur.

  Heja heja!
  Ulrika / little.u

 70. Jag fattar inte att du har jobbat på ditt vanliga jobb så länge som du har gjort. All heder åt dig, men att jobba med bara ditt känns logiskt och som det bästa beslutet du kunde tagit. Heja dig!!!!

 71. Lycka till! Det kommer gå så bra så för dig, måste vara skönt att slippa ”dela på sig” och bara satsa på det du vill mest. 🙂

 72. Va spännande!! Otroligt skön känsla när kompassen inombords hittar rätt riktning. Väntar fortfarande på att min ska..kul o grattis igen!

 73. Har inte hunnit kika in här på ett par dagar och här händer det saker märker jag.
  Lycka till med din satsning/fokus på egna företaget. Det kommer att gå galant ska du se och vad skönt att få lite tid till familjen.

  Sen byts det golv för fulla muggar, det ska bli så kul att få se resultatet.

  Kram Linda

 74. Lycka till Emma! Och välkommen ut i friheten. Livrädd, det är jag också. Varje dag. Men det är SÅ skönt och jag är stolt över att våga släppa tryggheten i en anställning.
  Stor kram från Ulrika

 75. Heja heja heja dig!

  Och framför allt så är du så mycket mer än bara din kunskap och dina meriter. Du ÄR en enastående fantastisk person!
  (Jag känner ju inte dig men den bit vi ser av dig)

  Och du verkar som en alldeles för förnuftig person för att låta dig och ditt liv styras av pengar!
  Hoppas du kan inspirera fler att följa sina hjärtan. Unga som gamla, kvinnor som män.
  Du inspirerar i alla fall mig.

  All lycka till dig!!

 76. Men åh vad härligt, grattis! 🙂
  Kram, från en som följt din härliga blogg ett tag, men aldrig brukar avbryta läsningen med att kommentera.

 77. jävlar va jag fick scrolla för att få skriva! Så jag antar att jag skriver vad damerna redan skrivit. Men du inspirerar mig. Det finns fler än en väg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg