Att ha ett inplastat kaos.

 
AT2B3551
 
AT2B3557
 
AT2B3616
 
AT2B3563
 
AT2B3576
 
AT2B3579
 
AT2B3584
 
AT2B3610
 
AT2B3617
 
AT2B3596
 
AT2B3614
 
 

Såhär har vi det just nu.

Ett golv som rivits upp och därefter ännu ett – ner till cementen som nu slipas och lämnar damm jag hittar till och med i lådan med underkläder och skrattar åt. Hängande skynken av plast över skåp och dörröppningar som fladdrar i vinddraget och en hall som innehåller de vackraste plattor man kan tänka sig – såna som kördes hem av den mest serviceminded PostNord-chaufför jag någonsin mött; en ung kille som trotsade mina ”ingen brukar kunna komma in på den här vägen med en lastbil, den är för snäv” och såg till att backa sig hela vägen hem till mig med halva lastbilen begravd i en buske och med nervkittlande nära till åkerkanten.

Själv stod jag vid vår grind 400 meter bort med händerna på huvudet och gapade; förtjust och förskräckt på samma gång.

Men in på uppfarten kom de inte. Där förstod han tack och lov sina begränsningar. Däremot handkörde han 800 kilo plattor till mig från bilen till infarten innan det riktiga gruset började och jag översvallande fick tacka, vinka av och sen för hand lyfta de små kartongerna in i trädgården, en och en.

Jo. Så mycket älskar jag det golvet. Jag kunde inte vänta.

Men såhär har vi det alltså nu. Cement under fötterna, plast som fladdrar och krukor med blommor från trädgården som än så länge får lyftas in på natten eftersom de är såna jag köpt genom att fråga vad är det här? ska de vara ute, liksom? inne? och ärligt talat inte har en aning om vad de tål, trots att jag fått svaret det är en uteväxt! av en mycket hurtig kvinna på Plantagen.

Detta golv!

Tänk att det snart är på plats.

 

Och Buses t-shirt! Hur cool? ”Det är Toota” säger han och pekar. Köpte jag i julas här.

 

slut

Rekommenderade inlägg

19 kommentarer till “Att ha ett inplastat kaos.

 1. Låter onekligen som ett tungt arbete det där golvet. Men Buses fantastiska t-shirt är ju så cool även skorna. Vet vart man kan finna sådan? Trevlig tisdag!

 2. Även om vi inte känner varandra så blir jag så glá när läser att du följer ditt hjärta och ska pyssla med DITT! Stort grattis och lycka till! ♡ Wihooo Heja livet alltså! Och golvet…dör lite så fint! Ha en kanonfin dag kära bloggvän!

 3. Varför börjar jag nynna på refrängen ”…it takes a fool to remain sane” när jag ser dessa bilder?! 😉 Men du, snart är det över, och då kommer det vara smashing! Underbar ute- (inne?)växt också! 🙂

 4. Du er så herlig positiv Emma, og jeg gleder meg til å se det ferdige gulvet! En fornøyelse å titte inn til deg og din fine lille Buse til morgenkaffen. Takk selv fine du!!

 5. Underbart söt liten kamelia du har hittat! Jag har själv aldrig haft någon då jag inte har någonstans att ta in den över vintern 🙁 Visst är det en uteväxt. Men som sagt den tål inte frost så på vintern får man ta in dem (i typ inte för mörkt garage eller källare)
  Stort grattis och lycka till, till steget att blit (helt) egen företagare! Kram Emelie

  1. Men gud vad bra! Så jag gör rätt som tar in den nu när det är nattfrost? Och går den att ha i kruka ute sen? (ha ha sorry om jag använder dig som nån slags kamelia-frågespalt här).

   Kram

   1. Absolut! Du gör helt rätt! Fortsätt att ta in den tills nattfrosten är över och ha den gärna stående på typ trappa när det är soligt och gott 🙂 Det brukar vara allra bäst att ha kvar den i krukan (då kan man ju lätt ta in den till hösten utan att behöva gräva upp dess stackars rötter). Bara kul att kunna hjälpa till! 🙂 Kram Emelie

 6. Så himla spännande med ert golv. Och det där med blommor, som jag känner igen mig i det. Jag har ingen aning om ute eller inne växter och får alltid fråga vad blommorna fixar och inte fixar och sen lyckas jag ändå inte hålla dem vid liv. Lycka till med golvet, hoppas det blir smashing!

 7. Ja, gud, så där levde vi i några år i vårt förra hus. Inte konstigt att det höll på att ta knäcken på oss. Nu känns det faktiskt rätt skönt att renovera på avstånd här från Spanien även om det emellanåt är tufft det också.
  Kram
  Rebecca

 8. Åh, det kommer bli helt fantastisk ju!
  Vi har också precis lagt nytt golv i vår utbyggnad av huset. Trots att vi har en rejäl köksdörr mellan gamla delen och nya så är det sånt där smått damm ÖVERALLT! Hur hittar det in egentligen? Jag har städat konstant i en hel månad, och jag kommer få fortsätta ännu längre för vi är inte helt klara ens, haha. Galet!

 9. Been there, done that……Vi bor i ett gammalt slott i Moseldalen och har ocksa renoverat peu à peu. Det där dammet ja…. Det lever liksom ett eget liv och tar sig igenom dörrar, plast och gud vet vad. Men, man vet ju att de där renoveringarna nagon gang blir klara och da blir det fint! Sa synd pa ert ”gamla” köksgolv, det var ju ocksa väldigt fint.
  Annars vill jag bara önska dig lycka till med ditt ”nya liv”! Modigt att ta steget, och det blir säkert kanon.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *