Att ha vissa framsteg med golvet, iallafall.

 
AT2B3548
 
 

Ja, det började ju såhär.

Det gamla golvet kunde mer eller mindre bara lyftas upp, så dåligt var plattorna satta. Ingen slagborr, ingenting, bara en liten kofot och ibland bara fingrar.

Där under ser ni det gamla-gamla golvet.

Det rycktes upp det också, den här gången.

 
 

AT2B3622

 

AT2B3621

 
 

Sen slipades det en jäkla massa. Uj uj uj vad de slipade. Golvet är så ojämnt att det skiljde upp till 5 centimeter när de la vattenpasset – så är det ju med gamla hus. Så cementen fick slipas ner så gott det gick och därefter:

 
 

AT2B3665

 

AT2B3624

 
 

Rosa.

Hela golvet var rosa.

Fråga mig inte varför, men det är nog nån bra grej som ska ligga där. Jag gick runt hela dagen igår och la huvudet på sned och tittade på mitt bubbelgumsrosa golv och försökte visualisera hur det hela skulle bli.

Ganska svårt när golvet är rosa måste jag säga, men jag försökte.

 
 

AT2B3666

 
 

Och idag, som ni redan sett, har det hällts på spackel!

Det mörka är precis vid ingången till hallen och sovrummet med mera, och det är mörkt för att det är blött. Murphys lag, ni vet. Resten av golvet som jag inte når är snyggt ljusgrått och torrt, men precis där jag behöver gå för att komma ut är det fortfarande blött. Det ordnade ju upp sig lite senare såklart, nu kan jag tassa runt på det. Men ändå.

Och imorgon eller på fredag kan äntligen, äntligen de nya plattorna läggas och Lutande Huset bli helt och vårt att använda igen; alla rum.

Inte för att det stör mig så mycket att vara inspacklad och ha fullt kaos med kartonger, plast och damm – absolut inte – men jag vill ju se resultatet! Typ igår vill jag se det. Plattorna på golvet, vackert uppradade, i det finaste mönster jag kan tänka mig.

Snart, snart, snart!

Tills dess är det iallafall inte bubbelgumsrosa längre.

 

slut

10 kommentarer till “Att ha vissa framsteg med golvet, iallafall.

  1. Ojojoj, spännande!! Och du är säker på att dom har förstått din beställning rätt?? Så att inte det rosa är slutresultatet, menar jag? *retas bara* 😉
    Kommer bli megafint, håll ut!! 🙂

  2. Jag förstår preciiis känslan. Vi håller på och ska sätt upp Marrakech Voltaire Silver i köket. Stöket går jättebra, dammet inga som helst problem, leva med tveksamt användbart kök – no problems, men RESULTATET vill jag se gärna igår. Eller ännu tidigare. Jag går runt och håller mig med andra ord, så att jag inte tjatar på mannen som jobbar på med rätt sak i rätt ordning. Det är säkert bra att göra så har nån vuxen sagt, MEN.

  3. Så ja! Nu ser det ut att bli alldeles rätt!
    Psst. Kolla med golvläggarna om det där med fogar. Finns ju sånt för rörligt golv så att det inte spricker igen.
    Kram Fiona

  4. Gud va spännande, är nästan som roligast när man väntar och har det hela att se fram emot 🙂 gamla golvet såg ju rätt mysigt ut det med, men det nya kommer bli faaaab! Kram!

  5. För guds skull behåll de hela plattorna!
    Jag o mit DIY-huvud tänker på hur man kan göra fina grytunderlägg, eller nån fin assiett o sätta under en kruka, eller slå sönder en o göra mosaik i nåt av cement. Ja du hör ju…oääääändliga möjligheter! 🙂

    1. Haha, EXAKT min tanke. Och så tänkte jag att ett golv med trasiga marrakeshplattor (eller lite över ett handfat på en gästtoalett, utekök, utedusch!) nog också är förjävla fint.

  6. Känner hur jag verkligen blir upprörd över att läsa hur illa arbetet var gjort av de som la det förra gången. Hoppas ni får kompensation för det.
    Men skönt nu att ha proffs som gör det och att veta att denna gång blir det topp.
    Kram

  7. Alltså jag dör så fina plattorna är. O det gör liksom ont i en att se dem söndriga. Fast de fortsätter vara vackra i sin sorgliga trasighet. Tänk att få sätta små tassar på en platta o ställa kastrullen med soppa på. Vardagslycka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg