Att ha haft världens absolut bästa dag.

 
AT2B4955
 
 

Vet ni?

Idag går nog till världshistorien som en av världens absolut bästa söndagar. Jo. För i morse fick jag ett akut behov av att göra något tillsammans, så vi bestämde oss helt sonika för att åka till Tivoli. Älskade, vackra Tivoli bara en kort tågresa bort och med den bästa Buse-underhållning som går att uppbringa.

Och Tivoli en vårdag, sen.

Ännu, ännu bättre.

 
 

AT2B4968

 

AT2B4976

 

AT2B5039

 
 

Det måste ju ändå vara en av de finaste tivolis som finns?

Blommande parker, vindlande gångar, vackra små hus och karuseller som hämtade ur en H.C. Andersen-saga; timmar av bara skratt och spring och upplevelser. Varje år är vi där och varje år älskar jag det lite mer. Som om jag upplever det extra mycket varje gång Buse växt mer sen sist och även han upplever det extra mycket.

Att få se honom så lycklig.

Man gör ju liksom allt för det.

 
 

AT2B4987

 
 

Som att åka karusell.

Små, söta, lagom snurriga karuseller där jag får sitta tätt intill och höra det där porlandet i honom. Förtjusningen, fnisset, hans styva finger som åker ut när han ropar titta däääär då! full av iver.

Så vi åker karusell. Upp och ner och runt och flera gånger på raken, tills jag mår lite illa och får sätta mig ner på en parkbänk och skaka på huvudet av skratt.

Men det gör inget. För honom kan jag åka hundra gånger till. Kräkfärdig eller inte.

 
 

AT2B5162

 
 

Den vackraste karusellen är Den Flyvende Kuffert;

den åker vi flera gånger på raken och jag njuter lika mycket som Buse gör fast åt olika saker; han sitter med stora ögon och hans hand är liten och mjuk i min.

Just där skulle jag kunna dö och ändå vara lycklig. För just där och då har jag precis allt

precis allt

jag behöver.

 
 

tvli

 
 

Och sen pausar vi för lunch på samma ställe som vi alltid pausar;

jag äter en hamburgare med blåmögelost och mannen en med bacon och på bordet mellan oss står pommes frites med ost och timjan och vitlök och jag äter så mycket att jag blir sjukligt törstig, men det gör inget det heller.

För vi sitter ute och det är vårsol och Buse är sprallig av lycka och maten smakar precis som den ska göra.

 
 

AT2B5051

 

AT2B5093

 

AT2B5046

 

AT2B5065

 

AT2B5042

 
 

Jag skulle kunna vara där i två dagar med mina kärlekar;

skulle kunnat ta in på hotell ett stenkast bort och vilat mellan hotell-lakan för att vara redo nästa dag igen, väcka Buse och berätta att nu ska vi åka karusell, idag med och sen äta frukost i väntan på att Tivoli ska slå upp portarna så att vi återigen fick vara där.

Tillsammans.

 
 

tvl

 

AT2B5116

 

AT2B5165

 

AT2B5189

 

AT2B5193

 

AT2B5222

 
 

Ja.

Det här var världens bästa dag, toppklass, en sån som gör mig nästan gråtfärdig av glädje. För solen var framme och Buse var strax intill och miljön så bedövande vacker, och mannens skägg alldeles sticksligt mot min kind när vi kysstes. Och vi hade inte bråttom någonstans, ingenting väntade, och tanken på en sommar med mängder av tid som väntar och en resa bara runt hörnet gjorde glädjekullerbyttor i min bröstkorg och det slår mig

våren alltså

den gör något med människan, något bra.

 

jacka | gammal day
kjol | isacouture
sjal | gammal
skor | primeboots

 
slut

32 kommentarer till “Att ha haft världens absolut bästa dag.

  1. ÅÅ va härligt! Här har det mest snöslaskat hela dagen, så man blir mer än flyktig från vardagen då man ser blommande körsbärsträd, och tänker hur det ens är möjligt… Men jag hade ju egentligen en fråga; Klarar Busen ne heldag utan vagn? Han imponerar mäkta på mig i sådana fall

    1. Vi har ju vagnen med, men det är mest för transport till och från tåg. Han går gärna, eller bärs i stunder. Men det är skönt med vagn :))

  2. Det är ju verkligen, verkligen, precis så det är. Det går inte att förstå i förväg, hur barn totalt vänder upp och ner på livets prioriteringar.

  3. Inget går upp emot en dag med sina barn. Och inte heller den känslan man har inom sig av att se dem så lyckliga. Precis som du visar med ditt inlägg!
    Kram fredrika

  4. Vilken underbar dag ni har haft, kul att göra saker tillsammans.
    Han är så cool er lille Buse, alltid så snygga kläder, men det har ju
    du också 😉

    Trevlig kväll
    Kram Pia

  5. Underbart! Förstår din glädje! Jag blir glad bara att läsa om den! Tack för att vi får följa! Kram Lisa S i H-viken

  6. Herregud människa va vackert du skriver man blir alldeles varm inombords . Du och pennan är verkligen magiska.Kram

  7. Ååh, Emma, du är ju alltid så tjusig i håret! Hur får du till volymen? Till och med en vanlig enkel tofs är så himla fluffig och fin på dig! Är håret klippt i många etapper, har du någon superprodukt, alltid nytvättat och frisörfönat..? Här dras jag med post-amningstufsar och ostyriga krokar vid öronen, halvläckert på sin höjd.. 🙂 Jag älskar din frisyr och ett par tips vore guld värt! Kram Frida

    1. Hej 🙂 Vad gullig du är! Jag tror Böddi har klippt upp det riktigt bra, och så kör jag torrschampoo. Nytvättat funkar INTE på mig, gärna dag två eller tre och lite torrschampoo på det så fluffar det sig ännu mer ha ha.

      Kram

      1. Va, är det hela hemligheten?! :O Det är ju superbra! Snabbt och lätt, perfekt för en som inte har vare sig tålamod eller talang på hårfronten men gärna vill vara sådär avslappnat snygg i håret. Tusen tack! Kram

  8. Åh, ser ut som en underbar dag på tivoli! Ska nu absolut ta en dag där i sommar. 🙂 vad är det för vagn ni har till buse? Himla läcker. 🙂

  9. Underbara bilder!!! Tivoli och Köpenhamn är absolut ett måste, för små och för stora barn och när jag ser dina vackra bilder så längtar jag dit tokmycket! Ribbesteak med rödkål, en iskall öl och massor med barnskratt i bakgrunden – to die for!!!

    Kraaaaaaaaaaaaam

    Angelica

  10. Shit vad du gör dig bra på bild kvinna!! Både de där ”vardagliga” bilderna och porträttbilder. Va bara tvungen att skriva ned det som slog mig när jag läste ditt inlägg idag.

  11. Hej Emma
    Är sugen på att ta mina två små och man till tivoli nästa vecka. Finns där bra karuseller för en 3 och en 4 åring? Och så måste jag fråga vart man köper dem smarriga burgarna du skriver om?

    Finns det höjdbegrönsningar på karusellerna? Hur lång är Buse? Tacksam för svar och tivloiguide 😉

    1. Hej!

      Jaaaa, där finns karuseller – de är utmärkta på den lilla kartan du får när du köpt inträde. En del, för lite äldre, har höjdbegränsningar men vi hade fullt upp med de ”små” karusellerna som Den Flygande Kofferten, Pandan (den älskade Buse), Flygplanen, Gruvan och så vidare. De kan dom åka utan problem i målsmans sällskap. Köp ett ledsagarband till barnen så kan vem som helst som är vuxen i sällskapet åka med i karusellerna 🙂 Kul att kunna varvas åt.
      Minns inte vad hamburgerstället hette :/ Men det är det enda rena hamburgerhaket tror jag, man får kryssa i på menyn vad man vill ha och maten är alltid fab 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg