Att ha regn och jordgubbsplantor och luckor för ord.

 
AT2B5521 copy
 
 

Det regnar idag.

Strilande, oupphörligen. Rutorna ser ut som om de gråter och flickorna ligger i kringelform under varsitt täcke i sängen och vägrar att gå ut, som vanligt.

Och i vasken ute i köket trängs jordgubbsplantor (alla dessa jordgubbsplantor, herregud, vi kommer vara självförsörjande till 2016 bara på de vi plockar i år) som jag fick av en älskad vän som var här på besök och tyckte att det nog behövdes några till, och på gräsmattan står ännu en odlingslåda strax bredvid den andra och väntar på att fyllas med jord. Men idag; idag blir det inget. För det regnar.

Och jag skriver.

Eller jag försöker skriva. På romanen, vars dokument jag döpt till Den Där Romanen alternativt J*vlaSkitroman beroende på hur det går. Jag har ju sagt det innan; jag och romaner krockar med varann för jag vill vara i nuet i mina texter och romaner vill alltid fram, vill mera. Soliga dagar sitter jag på trappan och skriver, dagar som idag tar jag all ledig tid jag kan få och öppnar det där dokumentet och suckar. Men den här gången ska jag göra det, jag ska skriva klart. Även om den tar alla mina ord och gör bloggandet mindre innehållsrikt och gör att jag får hitta bokstäverna en och en istället för att fånga dom ur ett vatten. För den här gången har jag för första gången en historia jag kan leva med i några månader, karaktärer jag vill lära känna och ett slut som än så länge ligger lite i dimma nånstans där inne i huvudet.

Men det tar tid. Och det får det göra. Jag ska utmana mig.

Så det är vad jag gör.

Ser på regnet, planerar dagens arbete, hittar luckor för Den Där Romanen och ler åt jordgubbsplantorna som står och trängs i vasken i väntan på uppehåll och jord och lite kärlek.

 

slut

20 kommentarer till “Att ha regn och jordgubbsplantor och luckor för ord.

  1. Vi väntar gärna på att dina ord skall forma sig vackert på ett blad…
    Tills dess läser vi dina ord här och njuter!

  2. Heja dig!
    Jag ser fram mot att läsa en bok av dig.
    Påbörjade själv en för 2 år sedan… och hade himla flyt… men sen kom något imellan och den där lusten att skriva infann sig aldrig mer. Men någon gång ska jag banne mig plocka upp den där halvfärdiga boken och hoppas hitta inspiration igen.
    Kram

  3. Va häftigt att du tagit tag i ngt som många tyckt du borde göra 🙂 just för att du är så bra på att skriva 🙂 eller jag menar ju inte att du borde för att andra tycker, men många älskar dina texter 🙂
    Varför gör ni inte ett jordgubbsland istället? Verkar bökigt att hålla på med krukor 🙂 eller är det på G?
    Våra är ganska gröna trots frostnätter 🙂 å så kommer de ju igen och igen
    Kram!!

  4. Jag försöker med skriva en bok – men hej vad det går segt! Det är full fart framåt ett tag och flera sidor sen bara står det still. Dock brukar det funka att komma in i mood-et genom att lyssna på musik som passar till situationen (gärna instrumental). Lycka till med skrivandet!

  5. Åh vad kul! Jag skriver också, det är stort och spännande och stundtals utmattande…Hittade precis ett bra skrivprogram som
    jag själv tänkte skulle få upp min gas igen till att bli klar med det sista i mitt skrivprojekt. Det heter scrivener – verkar göra det hela mkt roligare & strukturerat 🙂 Jag tänkte hinna skriva lite inna stundande förlossning i juni.. Får se om det blir så.. Eller vad bebis vill.

  6. Good for u Emmis (ditt nya nickname, FYI), jag är säker på att du finner dom eventually. Orden alltså. Krama Banditen från mig!! :*

  7. Visst vill vi läsa din roman, din bok. Tills dess är vi alla sa nöjda med dina ord som du skriver här i bloggen, var dag. Sa ta du dig tid med boken, det kommer att bli bra. Ha en bra dag i regnet!

  8. Ibland är det svårt att få till inspirationen. Speciellt dagar som denna när regnet bara öser ner. Men jag tycker definitivt att du ska kalla den för Den Där Romanen istället för det där andra.
    Kram Helén

  9. Men.. Skriver du en roman? Den vill jag definitivt läsa! 🙂
    Önskar dig all lycka till i ordsmedjan och ser med spänning fram emot resultatet!

  10. Åh, Emma! Vet du hur många gånger jag tänkt att du borde skriva en bok? Dina ord är ju de vackraste på denna jord. Nu blev jag så exalterad så jag nästan kissade på mig. GUD så spännande!!!! Kram och stort lycka till <3

  11. Åååhhh Emma! Så fantastiskt 🙂 Det är så spännande att följa din väg. Du tar de där läskiga stegen framåt i den riktning du väljer, hela tiden. Du lever ditt liv så modigt tycker jag det verkar som! Stort lycka till med nästa kapitel (i dubbel bemärkelse;) Tack för att vi får följa med på din resa också!!
    Kramar till dig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg