Att göra om allting igen.

 
AT2B8300
 
AT2B8180
 
 

Idag vaknade vi vid nio och begav oss ner till frukosten i sakta mak. Varför ha bråttom när man inte behöver? Det är ju tiden vi är ute efter när vi är här, långsamheten. Och värmen såklart, och Buses skratt och ett hav så klart att det känns som man kan se skatter.

Så en frukost bara, och sen var det dags för stranden. Igen.

Vi ändrar sällan på vinnande koncept.

 
 

AT2B8194

 

AT2B8297

 

AT2B8293

 

AT2B8198

 

AT2B8241

 
 

Och så går timmarna, lika långsamt.

Molnen är som vita maskrosor på himlen och stör aldrig; far bara förbi i tunna slöjor och mjukar upp solens strålar. Vi beställer våra juicer och leker med vår lilla lastbil och jag sitter så länge i vattenbrynet att jag tillslut har deciliter av sand och snäckor i bikinitrullan och måste bada av det för att ens kunna gå upp.

Och Buse blir aldrig trött, är bara en motor av glädje och spadar och sandiga fingrar.

 
 

AT2B8214

 

eounda

 

AT2B8201

 
 

Ibland pausar vi och läser;

vi har med oss Totte-böcker och Alfons och en ny, underbar barnbok som heter Lilla Quains får en storebror som tjejen som skrev den har skickat till Buse för någon vecka sen och som redan är flitigt tummad, trots att den är ganska lång för en tvååring.

Och så ligger vi med halvslutna ögon och lyssnar på de andra gästernas nöjda mumlanden och funderar på om vi inte borde hyra en båt och åka ut och fiska.

 
 

AT2B8224

 

AT2B8278

 

AT2B8301

 
 

Vi gör allting om igen, och igen och igen, för precis hela dagarna är som en slags varm, luddig dröm och den känslan vill vi knyta om oss och vara kvar i –

vi vill leva i de stunderna, uppleva, ta in.

För det är sånt som ligger kvar inne i själen sen när man kommit tillbaka och sommaren försvinner och kylan kommer smygande igen. Men det är långt kvar! Jag vet. Men jag tror att vi kan hamstra energi som solceller gör; spara den inuti och släppa fram den när det behövs.

Och ett bubbelbad hemma på rummet när eftermiddagen kommit och saltet behöver sköljas bort. Det hjälper också till.

 

ljuvlig sommarklänning | här
grön tunika | här
bikini | phax

 
slut

7 kommentarer till “Att göra om allting igen.

  1. Vad härligt det låter! Njuuut!!!!
    Och tänk, i sommar ska jag få göra två såna trippar till Grekland, först med mor och bror och bara njuta stillhet och egentid och sedan med hela cirkusen, mannen och de fyra galningarna vi har! Lääängtar!

  2. Din långklänning är ju bara för underbar! På dig! Men när jag gick vidare till Nantuckets hemsida så blev det iaf inget köp. Klänningen var inte lika fin på modellen…såg ut som ”hippie” om du förstår vad jag menar… 😉 Det är nog bara DU som kan bära upp den !!!

    Kram!

  3. Vad härligt ni verkar ha det, vilket ställe! Som mamma till två underbara (adopterade) barn, ler jag lite extra åt att Buse läser boken om Lilla Quains. En underbar berättelse! Kram

  4. Härliga semestertider! Jag är så glad över att läsa att Buse gillade ”Lilla Quains-boken”. Njut nu av sol värme och mysiga lässtunder i skuggan. //Linda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg