Att baka en superhjältetårta.

 
AT2B1361
 
 

Den här veckans tema i tårtutmaningen var Superhjältar. (Vi är ju tre bloggare som i samarbete med Kungsörnen i tre veckor får en utmaning att baka en tårta på ett visst tema för att ge Hela Kändis-Sverige Bakar en match).

Och istället för att försöka ge mig på att karva ut spindelmannen i marsipan så försökte jag koncentrera mig på konceptet superhjältar snarare än en viss person. (Detta visade sig bli en tårta där konceptet var aningen mer filosofiskt än själva utförandet, ha ha, men så kan det bli ibland). Och det var ju en av er som vann en kändistårta förra veckan! Emma R! Så himla, himla roligt.

Så jag funderade på vad en Superhjälte innebär, och kom fram till att det är en figur för barn – med ett farligt yttre och ett fint, barnsligt inre.

Så det blev

Jordgubbshjältetårta med kolapannkakor, grädde och vanilj.

 
 
AT2B1401
 
 

En ganska okomplicerad tårta med ett inre skapat för barn och med ett aningen giftigare yttre – svart grädde spritsat som små fjädrar (svårt att se på bilden) och murgröneblad i sugarpaste (dock inte så okomplicerat det där sista).

 

Du behöver

 

12-15 pannkakor (stekta med kolasås)
5 dl grädde
0,5 dl socker
Vaniljkräm
2 liter jordgubbar (smaka av om de behöver sötas)
Svart karamellfärg
Grön Sugarpaste
Form för att göra löv

 

Hur du gör:

 

Börja med att steka pannkakorna. Jag blandade i en tredjedels tub kolasås i smeten, för att göra dom lite lenare. Ställ dom att svalna när du är färdig.

Vispa grädden med sockret (jag brukar ha i lite vaniljsocker också) och rör sen ihop vaniljkrämen/vaniljsåsen – antingen lagar du en från grunden eller köper pulver som blandas med mjölk. Ta en fjärdedel av den vispade grädden och blanda den med vaniljsåsen – konsistensen ska fortfarande vara tjock och lätt att bre över tårtan så häll i lite vaniljsås i taget.

Av det som är kvar av grädden plockar du ungefär hälften till att bli garnering. Blanda den med svart karamellfärg (för guds skull ha handskar på dig, det hade inte jag) och ställ den åt sidan. Grädden som är kvar ska du ha mellan pannkakslagerna.

 
 

AT2B1433

 
 

Bygg tårtan genom att starta med en pannkaka. Bred över vanilj-grädden och lägg på en pannkaka till. Dela jordgubbarna i tunna skivor och lägg ut. På med en pannkaka. Ta vanlig grädde och jordgubbar på nästa lager – och så vidare. Bygg precis hur du vill, du kan också ha två pannkakor som varje del lager om den ska bli mer stabil. Avsluta med två pannkakor för att göra locket på tårtan.

Spritsa ut grädden i valfri form på locket. Kavla ut sugarpasten och använd formarna för att skapa löv (formar till sånt finns på bakaffärer på nätet, jag brukar handla här). Inte så enkelt som det ser ut, men fullt genomförbart. Placera ut och sen – heja heja! En pannkakstårta att sätta tänderna i.

Och precis som förra gången har ni chans att vinna ett tårtogram till er själva eller någon ni tycker om genom att gå in och rösta på tårtorna HÄR. Ni behöver alltså absolut inte rösta på min tårta (den här gången är jag inte ens i närheten av någon av mästerverken) utan på precis vilken ni vill.

Lite tårta sitter ju liksom aldrig fel.

 

slut

1 kommentar till “Att baka en superhjältetårta.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg