Att nästan smaka höst, trots att det tar emot.

 

AT2B1476
 
 

Höst.

Ett snudd på förbjudet ord såhär alldeles i början av Juli, när alla väntar på semester och hoppas på värme. Jag vet. Men jag kan trots allt inte låta bli att få små, små vibbar av höst när jag öppnar dörren och kommer ut i en trädgård som nästan stannat upp i avsaknaden av sol. Vindarna är kalla när molnen tagit över, och över hela gräsmattan och trädgårdsmöblerna ligger vissnande rosblad som lossnat och virvlat ut –

som om någon haft ett bröllop i min trädgård och lämnat lite hastigt utan att städa.

 
 

AT2B1484

 
 

Och hela roshuvuden lossnar när man rör vid dom;

sitter fortfarande kronblad för kronblad men släpper från sitt fäste och landar i min hand. Jag vet att sommaren kommer igen, den pausar bara. Men just nu, just denna stund, känns det som om den redan varit här och redan lämnat. Även om det inte är så.

Och det är ju en enorm fördel, det där även om det inte är så. För vi har sommar kvar, mängder av sommar, dagar av sommar att ta till oss och leva i.

Den ska bara pausa färdigt först.

 

slut

9 kommentarer till “Att nästan smaka höst, trots att det tar emot.

  1. Sommaren är (som det ser ut nu på morgonen) på ett tillfälligt besök i Jämtland. Här har vi nästan fått ha långkallingar på oss dagligen. Ska försöka njuta av den några dagar så vänder den nog ner över landet sen.

  2. Mm….jag tröttnade på att sommaren har tagit paus och köpte en restresa till Side igår. Så om sisådär 6 timmar sitter jag och tonårsdottern med pirr i magen på flyget 🙂 Underbart!

  3. Mm, hade precis samma känsla igår när jag tog en kvällspromenad längs havet. Kändes som om det var höstvindar som rev och slet i håret. Men jag tror som du, sommaren är på paus. Längtar tills dess återkomst!

  4. Sommaren pausar alldeles säkert, men jag ser fram emot en riktigt härlig höst och vinter! Jag har redan börjat tjuvkika på alla fina höstkläder 😀

    Kraaaaaaaaaaaam och ha en ljuvlig start på fredagen!

    Angelica

  5. Ja denna sommaren är ju kanske inte vad man önskat sig. Men igår hade vi riktigt sommarväder i Helsingborg, idag är det mörka moln men lovat bra väder. Men man vet ju aldrig.
    Ha en fin helg.

  6. Åh, jag missar hösten i år. jag flyger snart iväg och blir borta… minst ett år. Så konstigt det känns! Så för mig gör det inget om hösten kommer snart… så jag får känna en svag fläckt eller smekning av den… egoisktiskt av mig! 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg