Att ha hösthåret redo.

 

AT2B7953
 
 
 

Jo jag har ju mumlat om det där hösthåret ett tag.

Jag och Böddi har varit överens om att vi måste göra något kul. Något annat. Och eftersom vi redan klippt det kortare en gång så ville vi den här gången gå åt andra hållet.

Färgen hade han ju redan fixat åt mig, som ni kan se på bilden. Han gjorde det lite ljusare den här gången, nån slags koppar/karamell/jagvetintevad som jag tycker så himla mycket om. Jag brukar ju alltid bli mörkare på hösten, men inte den här gången. Det var dags för förändring.

(På mig har jag ett par gamla jeans och en perfekt hösttröja från Second Female).

 
 
 

AT2B7979

 
 
 

Så igår begav jag mig till Rapunzel!

De har ju öppnat i Malmö nu, vid biografen vid Davidshall typ. Jag har ju testat det där med extensions innan, för ganska länge sen, och är väl ingen som går med det hur länge som helst utan jag har dom tills det är dags att flytta upp dom, och då brukar det vara nog. Som med att göra ögonfransar; jag har det en eller två gånger under sommaren och sen brukar jag låta det vara ett litet tag.

Men nu ville jag ha långt hår att leka med och den här gången tejpversionen, eftersom jag ville slippa ”pluppar” i hårbottnen. Men det är ju det ultimata sättet att göra en stor förändring ganska snabbt, om man nu inte vill klippa sig kortare.

Och jag var redo för nåt nytt.

 
 
 

AT2B7981

 
 

AT2B7980

 
 
 

Väl på plats tog det inte alls särskilt lång tid. Annika (typ världens gulligaste tjej) satte i håret på ungefär två timmar, och hon lyckades blanda två färger så exakt att man liksom inte kunde se skillnad i nyansen mot mitt egna.

Och sen galopperade jag bort till Böddi igen, för att klippa in det. Det låter lite knasigt det där kanske, att dela upp det, men Böddi hade liksom redan en tanke med vad han ville göra och han är ju så van vid mitt hår. Så jag färgade hos honom, satte i på Rapunzel, och klippte sen in det hos honom igen. Det går ju bra det med.

 
 
 

AT2B8008

 
 
 

Och tadaaaa!

Maaaaassor av hår, hur mycket som helst! Nu är ju hittepåhåret mycket ”glansigare” eller slätare än mitt riktiga, men när jag tvättat det en eller två gånger brukar det få nästan exakt samma struktur som mitt och väver då in sig bättre på något vis. Så det kommer se ännu bättre ut sen, när det fått skabba till sig lite. Och så kommer det lyfta upp sig ungefär en sex, sju centimeter tror jag när det inte är plattat så det kommer kännas kortare än nu.

Men joho, förstår ni! Nu har jag Ronja-hår igen.

Hur kul som helst.

 
 

slut

37 kommentarer till “Att ha hösthåret redo.

 1. Så himla fint! Tänkte fråga~ hur länge håller tejt versionen o kan man bara ha det nedsläppt eller blir det stelt när man sätter upp det tro? Med vänlig hälsning, Gabriella

  1. Det håller en 5-6 veckor innan man bör sätta om det, som det andra (det flyttas upp). Man kan absolut ha det uppsatt också, de frågar när de sätter in om man brukar ha det uppsatt och då sätter dom håret så att det inte syns även när man ”lyfter” det. Jag tycker att tejphåret är extremt mycket ”lättare” och mindre stelt än vaxversionen.

 2. Å, nu blev jag också sugen på förlängning. Särskilt med tanke på hur snyggt det där blev! Hade sånna med ploppar för bra länge sen. Det här får jag fundera mer på känner jag! 🙂

 3. Halledugedamig, så snyggt!! Önskar jag kunde ha det likadant men funderar på om inte Alex (hos Böddi) bara ska få klippa av allt. Han gjorde en sån sjuk snygg frisyr med färgning och allt men som vanligt tröttnar jag på att ha testarna runt halsen och försöker sätta upp det igen. Långt eller kort, liksom – mellanting funkar inte på mig! 😀

 4. WOW!!! Supersnyggt!! Ska bli spännande att höra recension lite längre fram om hur du upplever skillnaden på dom olika extensionssorterna då, när det gått ett tag. Puss på dig fining!! <3

 5. Du är jättefin, men det tycker jag du alltid är. Får jag be dig om ett tips? Jag ska köpa något till en nyfödd liten kille, men vet inte vad eller var. Jag har sprungit rundor i de vanliga kedjorna (tittat på både kläder och grejor) men tycker inte jag hittar något! Snälla, har du något förslag?

 6. Åh, jag förstår inte riktigt det här med extensions! Känns det inte konstigt? Det är inte mitt hår, det sitter inte fast på riktigt liksom? Visst är det snyggt, både på dig och på många andra, men jag tycker att det känns lite ”fuskigt”, nästan som att göra om näsan eller något annat.
  No offense, verkligen, jag undrar bara hur det egentligen känns med extra hår?

  1. HAHAHA! För mig är det ganska långt från att göra näsan 🙂 det är ju ett kirurgiskt ingrepp som ändrar liksom stommen av dig. För mig är extensions som att ha push up, sminka sig, bygga naglar eller bli längre med klackar liksom 🙂 det känns faktiskt inte så konstigt, särskilt inte med tejp. Jag vill inte alltid ha det, jag behöver ju egentligen inte, men jag tycker det är jättekul att få till en stor förändring som inte är permanent utan bara så länge jag själv väljer.

   1. Tack för svaret! Och det är verkligen snyggt. Jag tycker inte att mitt hår växer och blir långt längre men jag kommer nog inte våga extensions… Får njuta av bilder på er andra.

 7. WOOOOOW! <3

  Hur många paket tejp använde dom?
  Blev sugen på att beställa hem o kirra själv… 🙂

  Verkligen superfint!

   1. Ojj… hejsan hoppsan haha!
    Ja som fundera på att dunka in en beställning på 4 paket HAHA!
    ”det räcker nog”…
    resultatet blev ju to-die-for iaf… 🙂

 8. Så snyggt det blev!! Och det är ju grymt bra att kunna göra en sån mix, att låta Böddi färga, förlänga hos Rapunzel och sen låta Böddi klippa. Genialiskt! 🙂
  Ha en härlig fredag!
  Kram!

 9. Åh så snyggt det blev och vilken härlig färg, man kanske skulle prova något som går mera åt koppar hållet nästa gång jag ska färga det.
  Kul att kunna förändra lite.
  Kram Linda

 10. Wow, jag har själv funderat på att sätta in löshår igen, hade microringar innan, men tejp verkar ju bra! Vad kostade det för dig med tejp, har själv urtjockt hår! Kram Alexandra

  1. Nu känner jag ju Ida så jag fick det lite billigare, men det hade kostat strax runt 5000 kr för isättning + hår.

 11. Så fint!

  Måste fråga om du skulle vilja göra en recension på det sedan? Har själv, tyvärr, tunt hår och skulle vilja prova en förlängning och på så vis även få det ”tjockare”. Men jag är livrädd att det ska slita av mitt egna hår, det är ju för lite redan nu tycker jag.

  Vore kanon att höra hur det kändes. Om det slet mycket eller inte och så vidare.
  Kramar, Matilda

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg