Att ha haft världens bästa gårdag.

 

AT2B8433

 
 
 

Vi hade en så, så bra dag igår Buse och jag.

Jag arbetade undan så snabbt jag kunde på morgonen och runt elva kände jag att äsch! och åkte och plockade upp honom. Det var liksom en dag som var som gjord för Tivolibesök; det var sensommarvarmt och vackert och framförallt så längtade jag efter honom lite extra och ville verkligen ha den där tiden för bara honom och mig.

Så det blev Tivoli, till Buses stora lycka.

 
 
 

AT2B8435

 
 
 

Där är ju så vackert!

Oavsett årstid på något vis; varje månad har sin charm. Men en dag som igår när vinden var stilla och solen stod högt – en sån dag är svår att slå.

 
 
 

AT2B8436

 
 

AT2B8438

 
 

AT2B8444

 
 
 

Vi började med lunch på Piratskeppet.

Det var fantastiskt spännande; man fick pirathatt och en guldpeng och så fanns det piratkläder att klä ut sig med om man nu ville. Det ville inte Buse, han ansåg sig vara fab nog, men hatt och ögonlapp skulle såklart på och sen satt han i den munderingen och åt skattkistemat och drack äppeljuice ur en kokosnöt av plast.

 
 
 

AT2B8469

 
 

AT2B8471

 
 
 

Och vi åkte karuseller. Mängder av karuseller.

Det finns verkligen hur mycket som helst att åka när man är i hans ålder, men som förälder får man vara beredd att åka själv. De flesta barnkarusellerna låter barn under 120 åka i målsmans sällskap, så vi brukar ta flygplanen, gamla bilarna, råttorna i gruvan, pandan, väskorna, elefanten, tåget som går fort och nån mer. Ett tips är ledsagar-åkband; då får barnet två armband och sen får en vuxen följa med i alla karuseller.

 
 
 

AT2B8474

 
 

AT2B8482

 
 
 

Postman Per var ett mycket, mycket kärt återseende. Jag tror Buse åkte i den där bilen i 20 minuter. Jag kan fortfarande inte sluta nynna på melodin.

 
 
 

AT2B8507

 
 

AT2B8498

 
 
 

Så det var en helt fantastiskt dag igår, en sådan jag är så tacksam över att jag nu kan ta på ett helt annat sätt än innan. Att få de där extra timmarna med Buse, äta lunch ihop och åka karuseller och ta tåget och dricka juice och skratta och helt enkelt bara umgås. Det är ju så förbenat häftigt, det där med att kunna umgås med sitt barn, inte bara ta hand om. Det är ju först nu när han har blivit lite äldre som det blivit så, som han har fått utrymme och personlighet och ord att sätta på livet och dela med sig av.

En onsdag mitt i veckan på Tivoli. Så himla, himla fint.

 
 

slut

25 kommentarer till “Att ha haft världens bästa gårdag.

  1. Ja det är en ofattbart stor skatt, en magisk resa man delar med sina barn. Mina tjejer är båda två stapplande tonåringar och det är fantastiskt. Jag tycker livet tillsammans med barnen är som bäst precis hela tiden och blir ändå bättre och bättre 🙂

  2. Och så underbart att ni verkligen tar er den tid att vara med Buse, för det handlar om att prioritera, se det fina lilla i tillvaron och inte tro att tiden på förskolan är det som får honom att utvecklas , utan framförallt tiden med er, de bästa han har. Jag är förskollärare sedan 30 år och ser dagligen barn som tillbringar 50 – 60 Tim / v på förskolan. Och det är inte ensamstående föräldrar som arbetar halvt ihjäl sig utan sådana som vi som faktiskt kan välja att prioritera de första åren i sitt barns liv. Med detta menar jag inte att svenska förskolan är dålig , absolut inte men inte så långa dagar och inte istället för den ovärderliga tiden med föräldrar som älskar en mest i hela vida världen. Jag blir alldeles varm i hjärtat när jag läser om hur ni umgås . Kramar Inget

  3. Ljuvligt att kunna styra över sina dagar själv så!!! Och ta vara på dem på bästa sätt, att vara närvarande, det är ju det bästa man kan ge sina barn.
    Så fint!
    Kram Anna

  4. Vilket härligt infall! 🙂 Det var ju så skönt väder, så jag kan tänka mig att ni hade en kanondag, och Tivoli är ju bara så fint. 🙂 Kramizz Laila

  5. Helt rätt tänk Emma! Det absolut finaste du kan ge Busen är barndomsminne! Det är sånna här dagar han kommer att minnas!

  6. Hvilken herlig dag dere hadde! Tiden med barna må nytes hvert sekund. De vokser så fort, fortere enn man ønsker. Det er NÅ livet er 😉

    Klem

  7. Inte för att den här kommentaren har något med er fantastiska dag att göra, men jag bara måste får det sagt. Jag har precis börjat se pm Grey’s Anatomy och det är helt sjuuu-huukt hur mycket du liknar Ellen Pompeo som spelar Meredith. Vackra kvinna!

  8. Mina barn börjar komma upp i tonåren och jag kan lätt säga att jag njuter för fulla drag. Jag och min dotter åka och shoppa tillsammans, vi umgås på ett annat sätt än vi gjord förr. Min son och jag har långa diskussioner om framtiden, hur han har tänkt sig med gymnasium, jobb och annat. Hela familjen älskar tv-spel så vi brukar ett par timmar på helgerna med att sitta och spela mario cart och skrika i högan sky när vi försöker vinna över varandra. Fruktansvärt kul har vi i alla fall. 🙂

  9. Du….han börjar se allvarlig ut din Buse, han har blivit lite större den lilla godingen, en betraktare tror jag nog

  10. När du skriver ”åka själv”(låter det som du åker ensam) menar du åka MED då? (åka tillsammans med). Helt olika betydelse för mig,, dialekten vettö!

  11. Underbart! Och att slippa horder med människor och långa köer, det brukar inte vara någon hit för ett barn som är sugen på en karusell. Man kanske skulle skolka en dag och åka till Grönan innan de stänger. Måste också säga att bilden på Postis Per och Buse är fantastisk.

  12. Gud så härligt, villen underbar känsla att kunna göra så! En sådan dag ska jag unna mig och pojkarna snart också. Idag är vi faktiskt lediga eftersom förskolan är stängd men då passade vi på att boka in 3-års kontroll och läkarbesök. Inte det roligaste kanske så vi får allt ordna med något mysigt och extra hörligt i eftermiddag istället;)

    Kram!
    Kristin
    http://onlyfemale.se

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg