Att ha långhelg i Drömmen.

 
AT2B8552
 
 
 

Och så blev det helg, och en lång sådan.

Jag och Buse körde upp till Drömmen redan igår; huset ska förberedas för höst/vinter och idag kommer en firma och installerar en värmepump som kommer hjälpa till att hålla Drömmen i en bra temperatur året om, även de dagar vi inte är där. Nästa steg är en kamin som ska in i den stora salen, det hoppas dom komma installera om några veckor. Vi ska bara välja vilken av alla hundra modeller och tillverkare först. Det är inte det lättaste.

Sen. Sen kan det firas höst och jul och allt där emellan här ute.

 
 
 

drmm

AT2B8554

 
 
 

Så vi har inte hunnit med så jättemycket hittills. Inte för att man behöver aktiveras så mycket här, stillheten är liksom vad man vill åt, men –

igår kom vi upp vid fem ungefär, lagade mat och bäddade om och packade upp, och sen kom mannen vid sex för en kort visit (han körde tidigt i morse för att jobba, kommer i eftermiddag igen) och sen fick vi besök av Mommo och Sockervadds-Göran som kom med kramar och en svampkorg – och sen däckade jag mer eller mindre uppe i sängen med Buses huvud mot axeln och ljudet av regn utanför.

Idag har jag en fotografering, och imorgon ska jag upp i ottan för Nyblom Kollén (håll tummarna för uppehållsväder!) och där emellan ska jag bara njuta, äta och andas.

Ja, som sagt. Älskar att vara här.

 
 

slut

48 kommentarer till “Att ha långhelg i Drömmen.

  1. Förstår att du älskar att vara där. Och vilken tur att det är sådär lagom långt bort att ni verkligen kan nyttja Drömmen så mycket ni vill. Ha en skön helg! Kram Annika

  2. Du är min idol, Emma! *fniss* Enkla och vackra foton som fångat känslan i Drömmen. Det känns som vi är med er där… älskar o hära om hur pusselbit på pusselbit faller på plats. Värme och sen en kamin osv… Fånigt kanske, men den där pusselbitskänslan älskar jag. Då är det rätt.

    Önskar en en underbar helg ❤️

  3. Hej!
    Så vacker den är er ”Drömmen”. Perfekt namn!
    Jag tänker när jag läser inläggen därifrån att det verkligen känns som att huset väntat på er! Härligt att ni trivs så bra i omgivningarna också!
    Trevlig helg!
    Kram Anna i Skåne

  4. Förstår din känsla gällande Drömmen, ser ju jättehärligt ut, och de e ju sååå skönt att ha en plats där man kan andas och bara vara och få massa energi. Kramizz och ha en jätteskön långhelg/Laila

  5. Perfekt att ibland kombinera helgen med arbete, så kan du vara mer på plats i Drömmen. Måste fråga hur långt ni har mellan husen, mellan vardag och helg?

      1. Samma som för oss, vi har 25 mil. Ni är ju där så ofta så jag trodde det var närmare, men å andra sidan hade du ju nämnt Småland och lite geografi kan jag 🙂

  6. Älskar att du har så mycket turkosa detaljer!!! Det skulle jag gärna ha med, men jag vågar inte! skrattar Vårt hem är liksom bara vitt. Fast lite turkosa handdukar och en turkos buddha har jag smygstartat med i badrummet, så kanske…

    Det ser underbart ut, där ute i Drömmen och finfint att ni har så högt i tak – det är lyx för mig!

    Kraaaaaaaaaaaaaam och ha en härlig start på helgen!!!

    Angelica

    1. Vi hade bara sommarvatten men nu är rören isolerade. Kakelugnarnas rör mm var så illa däran att vi i år koncentrerar oss på att rusta upp ena skorstenen och köpa en ny kamin till stora salen, så tar vi andra skorstenen plus kakelugnar sen. Det är ju ganska dyrt, så vi har inte råd att göra allt på en gång. Så i år blir det värmepump, en skorsten fixad plus kamin. Kram

  7. Vi ska med välja kamin till vår Dröm. Hm, inte det lättaste. Har du någon favorit? Vi vill gärna ha en som inte ser för modern ut men helst med täljsten så det håller värmen ett tag. Tipsa gärna om du har någon koll!
    Jo, men det ska väl bli fint väder i morgon med tycket jag de sa. Ryska värmen är på väg hit stod det på löpsedlarna i dag. Fotograferar du här i närheten då eller hur går det till?
    Ha en bra dag i de mjuka skogarna!

    1. Det är svåååårt. Vi måste ha täljsten men alla ser ju så jäkla moderna ut :/ och de som ser gammaldags ut har inte samma kräm i värme/värmelagring. Så här får nog funktion gå före estetik. Idag fotar jag här inne i Drömmen, och imorgon i skogen tänkte jag 🙂

  8. Alltså den där bänken… PRECIS en sådan letar jag efter. Försöker få mannen att bygga en (utan framgång hittills). Var har ni hittat den? 🙂

    1. Den köpte jag in via modesto.se, så hon har den inte i sitt vanliga sortiment men tar säkert in fler om du frågar 🙂

  9. Det är verkligen en dröm det där där huset, som gjort för er. Tack förresten för en underbar föreläsning i lördags. Synd att jag blev så blyg att jag inte vågade fråga om en bild på dig och mig tillsammans, men i och för sig så klarade jag mig ifrån dagisbacillerna på det viset 😉 .

    Ha en underbar helg i drömmen!

    Kram Victoria

  10. UNDERBART!!
    Är sååå nyfiken på din fotografering för Nyblom & Kollén, kan ju bara tänka mig hur bra det blir. Du skapar ju mästerverk med kameran:)
    Ha nu en härlig helg och hoppas alla bacilusker gett sig av. Det verkar på väg bort här med:)
    Kram Anna

  11. Hej! Himla härlig blogg du har!! Och du skriver så bra!! Jag har läst om en app hos dig för att framkalla bilder…kan inte hitta den. Vad heter den och funkar den på iPad? Hoppas du har möjlighet att svara!?

  12. Jättefin blogg du har! Har verkligen fastnat. Måste bara säga att köket blev så himla fint! Hela huset är det såklart, fint alltså, men jag bara älskar köket!

  13. Angående kamin så kan jag tipsa om att kolla på danska blocket (dba.dk) och köpa en begagnad. För några år sedan fick Danmark en lag (minns inte riktigt hur den lyder…) som innebär att danskarna inte får ominstallera gamla kaminer, vilket gör priserna på begagnade kaminer riktigt bra. Typ nästan gratis jämfört med nypris i Sverige. Och danskarna har ju dessutom koll på kvalitet. Det finns superfina begagnade kaminer från ABC, numera Hwam (som har nytillverkade och jättefina också). Varför betala en massa när man kan få en fin begagnad för en spottstyver liksom!? Och dessutom en liten danmarksresa på köpet. Kamin heter för övrigt ”brændeovn” på danska, vilket vi fick lära oss när vi letade reda på våran. Bara ett litet tips.

  14. Hej Emma, har försökt att få tag på taklampan som ni har i hallen i Drömmen, den underbara vaxade . Du länkade till Modesto men den fanns inte där, hittade inte någon mail till dem. Har du något tips eller mailadress, den var ju helt gudomlig och lite knasig som jag gillar. Kram och ha en mysig helg Inger

  15. den där drömmen alltså.
    jag hoppas jag får hälsa på i den en dag.

    .. det är märkligt när man flyttat längre bort,
    hur man önskar så att man tog chansen när
    den fanns så nära, hur tydligt det blir vad
    man ’hade’ inom räckhåll. fint på nå’ vis ändå!

    fin helg full av drömmar !

    h

  16. Ja… Ja, kan riktigt se en hel drös med människor välla in där i hallen, familj och vänner, rödmosiga efter snöbollskrig, vinterfiske, utomhusfika – för att härligt mosiga slå sig ner tillsammans och avnjuta varandra, god mat och härlig atmosfär. Det ser verkligen ljuvligt ut!

  17. Är det en värmepump som kan styras via datorn/sms? Vi skaffade en sådan till vår stuga, och nu är maken och svärfar helt uppslukade i att sitta och hitta den perfekta temperaturen när vi inte är där ”Mjoho.. jo men nu blåser det nordväst, det kyler, vet du. Då ökar vi en grad. Mmm” Och så måste de berätta varje gång de gör någon ändring, med stolthet i rösten.
    Det är fint!

  18. Tack för en modig föreläsning i lördags.
    Så otroligt fint ni har det i Drömmen, ett riktigt smultronställe.

    Ha en mysig helg!
    Varma hälsningar
    Ulrica

  19. Emma, hej! Vill lämna en reflektion efter ha följt dig här i bloggen denna sommar – vilken underbar kärlek du sprider och ger. Tänk de som möter dig i livet, de minns nog den stunden. Liksom jag känner att Buse har den underbaraste mamma man kan önska, Buse förmedlar det genom bilderna du tar på honom, en härlig liten kille som ger mig stunder med leende på mina läppar och sen måste jag sist men inte minst nämna Tant och Toka, hur sköna är inte dom, har givit mig stunder med glada skratt. Kramar från Ninni.

  20. Hej och så mysigt ni fått till det! Jag är så besviken att jag missade eventet på klara hall… Hade varit skoj att lyssna på framförallt dig som jag följt ett tag… Men men annat stod på mitt schema…
    Jag är ute efter en stol till min dotters rum, precis sån som jag ser att ni har här- fast i svart.. Vart har du hittat dessa? Tack för inspiration<3

  21. Hej jag funderar på diskstället som ni har på bänken, vart har ni fått fatt på det. För övrigt, helt underbart kök. Blir lugn å glad bara jag ser på dina fina bilder. Tack för att du vill dela med dig av allt vackert 🙂

  22. Vill skriva å säga att du är en fin inspirationskälla,följer dej å blir glad för den du är
    Att du vill dela med dej av så mycket av ditt liv.Finfina bilder och ett djup i det du visar det finns det inte många som gör!Är 50 år och är en sann följare.

  23. Just löööve dina inlägg från drömmen! Ni har inrett så himla fint så man blir helt salig. En njutning att få följa, Tack!
    Kram Lena

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg