Att ge recept på Världens Godaste Knäckebröd.

 

 

AT2B0485

 
 
 

Det här, mina vänner, är Världens Godaste Knäckebröd.

Ett mindre helvete att baka tack vare mängden, men så förbenat goda att jag lovar att det är värt det! Receptet har jag fått av min mamma som i sin tur hittat det i nån bok, och varje gång vi besökt henne och Sockervadds-Göran har vi ätit upp samtliga av deras utan att skämmas det minsta. För de är lövtunna, frasiga och framförallt har dom en salt yta som man blir tokig av.

Så testa! Ni kommer älska dom.

Världens Godaste Knäckebröd

 
 
 

AT2B0475

 
 
 

Du behöver:

 

Till 25 stycken brödkakor:

50 g jäst
1 liter ljummet vatten
13 dl grovt rågmjöl
13 dl vetemjöl
1 tsk salt + någon näve flingsalt till utbakningen
1 dl linfrön + lite till utbakning
4 dl solroskärnor + lite till utbakning
4 dl sesamfrön + lite till utbakning

 
 
 

AT2B0480

 
 
 

Gör såhär:

Lös upp jästen i vattnet. Blanda i samtliga ingredienser (minus flingsaltet) i en bunke. Låt vila 30 minuter i bunken.

Dela degen i bitar (ca 100 gram styck) och kavla tunna, tunna plattor. Pensla dem med vatten. Strö på solroskärnor, linfrön och sesamfrön. Strö också på flingsalt (här kan du lägga på efter tycke och smak, jag tycker att det är tokgott med salt och det gör liksom bröden så jag tar en hel del på ytan). Låt jäsa 20 minuter på plåten.

Värm ugnen till 200 grader. Grädda bröden 5-6 minuter på varje sida. Brödet ska bli hårt och lite brunt (kavla därför så tunt du bara kan så är det lättare).

Klart!

Går sen att avnjutas antingen med ost eller bara som dom är. Jag kan äta dom här som godis, jag, och det vill inte säga lite när man pratar knäckebröd.

Hoppas ni tycker om dom!

 
 

slut

15 kommentarer till “Att ge recept på Världens Godaste Knäckebröd.

 1. Va kul med receptet! Jag har alltid funderat på att baka knäckebröd. Men jag måste fråga, är det inte svårt att vända på det? Eller har det hunnit bli tillräckligt hårt?
  Kramar

 2. Mums. Det kan jag sakna från mitt gamla jobb ( Olof Viktors), det handkavlade knäckebrödet, särskilt miniknäcket som fungerade utmärkt om typ småkex/tapasbitar.
  Kram Jess/ Annorlunda Underbara
  *vinn designljus*

 3. Hej, satte igång och bakade direkt och guuuud vilket gott bröd, lätt som en plätt och känns riktigt nyttigt. Tack och Kram Inger

 4. Hej!
  Blev nyfiken vad du har för hushållsassietent eller vad det nu heter, och så undrar jag om du är nöjd med den, söker för rullt efter en men vet inte vilken jag ska köpa. Kram Linda

  1. Det är en Elektrolux vi alldeles nyligen fick ta över från svärföräldrarna, men den verkar bra 🙂

  2. Linda, Electrolux Assistenten är tokbra, har en gammal ful en men den går som ett urverk. Dock heter de Ankarsrum nuförtiden. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg