Att snart ha helg igen.

 
 

AT2B3199
 

 

 

Torsdag, och jag har varit vaken hur länge som helst. Jag måste ju springa och kissa titt som tätt nu för tiden och framförallt runt 5 på morgonen verkar det som. Och när man somnar runt halv nio på kvällen så är man ganska pigg runt fem.

Som en pensionär ungefär. Fast mer spolformad.

 

 

 

AT2B3220

 

 
 

Jag kan bara ha på mig en viss typ av kläder nu även om magen ännu är liten. Helst klänningar som inte sitter åt nånstans, men även preggojeans. Till det funkar ju det mesta som inte är skuret i midjan, och som gärna är lite oversized. På bilden har jag favoritjeansen från H&M och en tröja jag mer eller mindre bor i från Hunkydory/Lisen.dk som jag hittade samtidigt som jackan (ett hett tips är att rabatten på 15% som jag själv använde fortfarande funkar när man handlar för över 500 kr – den gäller till på söndag tror jag, inte på rea, och dras i efterhand. Koden är lisen15. Dom har ju hur mycket fint som helst där inne). Jag tog en M för att ha lite att växa i, men skulle gott och väl kunnat ha en S.

Annars så äter jag mest. Inte samma saker som med Buse dock; jag har till exempel inget behov av O´boy den här gången. Dock klarar jag inte av rött kött nu heller, utan vill helst äta antingen knäckebröd med riktigt stinkig ost (heja knäckebrödssug – bättre än Limhamnsbomber) eller baguetter med räkröra. Det klarar jag mig utmärkt på säger magen. Det, och riktigt kryddig mat – gärna texmex eller indiskt eller vad som helst som är så hett att jag svettas lite, men i första hand knäckebröd eller baguette. Och litervis med vätska. Jag är törstig som en kamel.

Men iallafall.

Torsdag var det ja. Torsdag vilket innebär att det snart är helg och att jag kommer sitta nersjunken i en soffa hos mamma och bara känna mig omhändertagen och prata om julpynt.

Längtar.

 
 

slut

31 kommentarer till “Att snart ha helg igen.

 1. Hejsan & stort grattis till både det ena & andra 🙂 !!!! Härligt & underbart .
  Jag måste bara säga att din sida verkligen är en energikick & man blir så glad & inspirerad av att läsa dina inlägg. Blir också så glad när du skriver ärliga saker & inte bara att allt är sockersött, för livet är verkligen inte det alla gånger. Fram för mer ärlighet : ) Tack för att du finns,
  (även om jag mest är en sån som läser utan att kommentera….suck….;)
  Kram i kvadrat / Lotta

 2. Jag undrar om du någon gång i framtiden kommer att se tillbaka på ditt bloggande och tänka:

  ” Skrev jag verkligen allt det där om när, var, hur, jag åt och kissade, skrev jag nästan 5000 tusen gånger att det snart var helg…..”

  ”varför visade jag så mycket av vårt liv och hur kunde det ändå…förbli så ytligt?”
  ”Vad det värt pengarna, använde jag min stora kapacitet, mitt driv, på rätt sätt?”

  1. Vet du? Bloggvärlden ÄR märklig. Inte sant? Att man vill veta vad någon annan människa gör och hur ofta dom kissar 🙂 Men den finns där och den är uppskattad, hur märklig den än må vara. Och trots allt det där märkliga så finns det såna som jag, som skriver, och såna som du – som läser.
   Med tanke på vad bloggandet, och den här märkliga världen har gett mig, så hoppas jag även långt fram kunna se tillbaka och tänka ”vilken jävla tur att jag klev av det andra ett litet tag när jag hade chansen, att jag tog de där åren som gav så mycket mer tid till familjen och lärde mig så himla mycket om hur det är att driva företag. Att jag utvecklade mitt fotograferande, att jag fick det där nätverket och att jag tillslut hade TVÅ företag som gick med vinst, trots att jag aldrig förr varit entreprenör. Att jag nu har det, och mycket annat, att lägga på mitt CV”.

   Blogga är ju inte allt jag kan, jag har en karriär och ett riktigt liv också. Men jag är så jäkla stolt över att jag gör det här, på ett sätt som inte kompromissar med den jag är. Det måste jag trots allt säga. Och himmel vad jag har lärt mig saker! Och himmel så mycket människor jag fått möta och tycka om.

 3. Jag är också hooked på H&M:s preggobyxor! Jag vill skicka världens varmaste grattis till dig och din familj. Jag är själv i vecka 19 och det ska bli så fint att få tips och inspiration från din blogg. Skål och hejja för våra bebisar! <3

 4. Och visst är det härligt att det snart är helg?! Igen!!! Och låt det bli helg åtminstone 5000 gånger till! Och även om jag varken haft lyckan att vara gravid eller att faktiskt kunna leva ett sånt liv som du gör Emma så ska jag snart försöka göra något annat i livet än det jag gör just nu. Kanske just för att du gett mig modet! Och helt ärligt så är jag lite kissnödig jag med! =D
  Kramar från en trogen läsare

 5. Hej! H&M jeansen var mina favvo också! Stort grattis tjejen! Så roligt! Helt underbart med de små liven. Jag har själv en som är tre och hjälp vad jag älskar honom, ibland tror jag att hjärtat kan spricka;). Förutom ett stort grattis till tillökningen så vill jag även gratulera dig i efterskott. Ett år äldre – ett år visare;)). Ha en toppen dag! Kram gabriela (Miss Everyday)

 6. Jag igen! Missade lite i förra kommentaren. Ser att någon också skrivit samma sak, men jag skriver det också. Emma! Du är en sann inspiratör. Det var du som inspirerade mig till att börja blogga, du ger så mkt och är så duktigt på allt du gör. Klart att du ska vara stolt! Att ge sig ut på okänd mark är inte många som vågar men många vill. You did it! And you dit it good:)!! heja dig!

 7. Åh vad du är fin! En av de fina sakerna med din blogg är ju att den är lika vardaglig som magisk och det är ju därför vi älskar den. Den är varken ytlig eller pretto utan bara fantastisk. Tänk så många du inspirerat – och vilken gåva det är att kunna göra det. Jag är student så mitt liv är långt ifrån ditt, men jag är en av dem som inspireras och motiveras av ditt mod och all magi du bloggar om. Och ditt kissande. Ja vi vet nog alla hur du njuter med fladdrande hjärta, av alla tecken på att en liten växer i din mage. Så du får gärna uppdatera varje gång du kissar – det betyder ju bara fler inlägg och mer Emma <3

  1. Hej Agneta!
   Det var lite humoristiskt anspelat på hur många äldre somnar tidigt och vaknar väldigt tidigt. Som min mormor. Hon var fasiken uppe halv fem varje morgon och lyssnade på radio ha ha.

   1. Nu är det andra tider. Oftast full rulle till midnatt och sovmorgon till nio 😉 Grattis till den växande magen! Lycka till!

 8. Hörrö, hörrö. Har du nåt tips på en stinkig ost som funkar som preggo? Jag är så galet sugen så det finns inte. På det och rödvin. Men vinet får jag nog vänta med va… ;-). Tänkte annars möla i mig parmesanost de kommande 25 veckorna eller så, för det får man. Väl. Jag tänker inte kolla livsmedelsverkets rekommendationer ifall de säger no no. Så kan jag säga till min självlysande unge med tre ben att jag inte hade en aaaaning 😉

 9. Okej, eftersom jag ligger helt efter med gratulationerna så säger jag nu – grattis, u shine! Trots kissande och pensionärsrytm, haha! 😉

 10. Så fin du är! Är själv i v 31 och bor i precis likadana Uggs som dina, present från underbar sambo till svullna fötter. Skoalternativ a) crocs (hjälp!) eller b) Uggs <3 har nog aldrig älskat vare sej ett par skor eller en sambo så mycket : )
  Och det är klart vi vill veta precis hur mycket du kissar, att vara gravid är ju verkligen inte alltid en dans på rosor och det är skönt att läsa om de mindre glamorösa delarna också.. Att veta att man inte är ensam om alla märkligheter : )

  Lycka till och TACK för alla fina bilder och inspiration!

 11. Vacker som alltid och i gravid skepnad kanske ännu vackrare:)
  Jag har passerat min BF med fem dagar och börjar kanske så smått känna mig lite väl rund. Ser fram emot att komma i vanliga kläder. Dock gått all in på mammakläder den här gången, då jag tror att detta är min sista graviditet.
  Ser fram emot att följa din och önskar dig en mysig tid, ett lycka till och att allt flyter utan komplikationer.
  //Becca
  Kram Becca

 12. Stort grattis Emma, såå roligt! Ska bli spännande att följa detta.
  Jag vill bara säga att din blogg är den enda som jag tar mig tid att läsa varje dag, och det är för att den alltid ger mig positiv energi och inspiration, ja den får mig att må bra helt enkelt. Så stort tack för det! Kram Helen

 13. Jag tänker och känner att det är FANTASTISKT att det finns människor som du – som hittat sin grej i skrivandet och fotandet och du gör ju det så förgrymmat bra så att det skapat ett beroende hos andra att läsa dina rader varje dag! Vad är det farliga med att visa LIVET i sin helhet till andra människor? Vad är det vi människor är så rädda för? Det är ju fantastiskt att få se djup och yta i en salig blandning, precis så som livet är! När vi sitter där på ålderns höst så tror jag minsann att man är rysligt glad om man har levt ordentligt och vågat vara öppen mot världen på olika sätt… Du inspirerar mig och såååå många andra! Du e så bra, tack ska du ha! KramHej från mig <3

 14. Halloj !! Åh, jag bara älskar den här bloggen, jag måste få skriva det, en blogg som är så härligt skriven , med en enorm intelligens och framåtanda , energi , värme och sist men inte minst med en stor dos av ironi och humor 🙂 Och apropå humor , så började jag tänka på Pelle Svanslös när jag satt och läste här och blev lite full i skratt ( även om jag anser att själva budskapet är helt utan humor ) , eftersom jag kollade in Wikipedia, där det bland annat står så här i en mening , jag citerar : Pelle Svanslös är en godhjärtad och godtrogen katt som ständigt blir lurad och mobbad av Elaka Måns och hans eftersägare Bill och Bull . Det goda segrar dock alltid ……….slut på citatet. Nu behöver vi ju inte ta det där ordagrant, men budskapet är ju lika aktuellt nu som då om du förstår vad jag menar 😉
  Alltså , det har sagts tidigare , men det tål nog att sägas igen ,du är en sann inspiratör och en väldigt duktig egen-företagare som ständigt inspirerar andra kvinnor ( och kanske även en del män , vad vet jag, alla är väl inte lika…..) att våga ta fighten och ta klivet in i en egen-företagande värld som kan vara tuff och hård och som faktiskt väldigt ofta nuförtiden rör sig lååååångt utanför världar som innehåller byxor, skjorta, slips och dokument-portfölj , tänk , ibland kan faktiskt eget-företagande ske i pyjamas och sittandes i sängen , snacka om utveckilng deluxe 🙂 🙂 🙂
  Samt , dock att inte förglömma ,du ger även en hel dos inspiration på en massa andra områden och inom många andra ämnen !!
  Sist men inte minst så är ju faktiskt denna blogg skriven på ett sätt som skulle få många erkända författare att vilja få receptet , bara de skulle våga fråga 😉
  Stor, stor kram till dig och din familj,
  Fortsätt såhär……you rule girl !!
  Monica i Rom

 15. Tycker som bäst om när du skriver om livet i vardagen på ett humoristiskt sätt. Du har ju en blogg för alla kan jag tycka. Finns något för alla att tycka om.

  p.s. man behöver inte ha hunnit bli pensionär än för att vakna tidigt på morgnarna 😉 däremot undrar man hur tidigt man kommer att vakna då ;-D

 16. Jag är varken pensionär eller gravid och vaknar ändå 5. Haha, är helt enkelt kört för mig. 05-21 är liksom mitt fönster sen jag blev mamma 😉 Stort grattis till er graviditet!

 17. Härligt att höra att det är fler som är uppe och tassar vid fem. Själv gravid i vecka 10. Somnar halv nio, kissar vid fem. Snurrar i sängen till väckarklockan ringer vid sju. Dödstrött. Grattis till växande mage. Kan bara instämma i föregående kommentarer om att du är en fantastisk inspiratör och med en underbar blogg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg