Att ha gjort Huseby igen.

 

 

AT2B4296

 
 

AT2B4301

 
 
 

Igår var vi på Huseby Julmässa för tredje året i rad. Typ den bästa julmarknaden som finns (och Nordens största om jag inte minns helt fel – en himla massa utställare). Där är så, så vackert och jag kommer alltid i stämning. Alltid. Och så finns där ju saker som vi köper varje år och som jag helst inte köper nån annanstans, eftersom jag vet vad jag får och till vilket pris. Som fårfällar, till exempel. Och tossor.

 
 
 

AT2B4307

 
 

huseby

 
 

huseby2

 
 
 

Där finns verkligen allt man kan tänka sig!

Glögg och korvar och ostar och knäckebröd och julgranspynt och halmbockar och mössor och hantverk och allt annat man kan tänkas behöva. Vi brukar komma runt tre så får vi lite julmarknad i dagsljus och lite i mörker. Det bästa av två världar, alltså.

 
 
 

AT2B4314

 
 
 

Här är Johan. Där köper jag och mamma alltid fällar. Bra pris och otroligt vackra. Ni ska få se dom jag hittade i år sen.

 
 
 

AT2B4318

 
 

AT2B4319

 
 

AT2B4322

 
 

AT2B4324

 
 
 

När skymningen kommer är det så vackert att man smäller av.

Då vill man mest gå och kuttra i sin jacka och hålla mannen i handen och låtsas att det är jul typ imorgon.

 
 
 

AT2B4326

 
 

AT2B4335

 
 
 

Tre timmar, ungefär. Det brukar vara lagom.

Sen tar vi våra kassar fulla med korvar och ostar och hjortronsylt (mannens) och lingonsylt (Buses) och mina nya tossor och våra fårfällar och några små, utvalda julgranskulor från butiken med oss tillbaka till bilen och styr kosan hemåt. Vilket det här året inte var Ljungby, utan för första gången Drömmen.

Och här vaknade vi upp idag, om möjligt ännu mer pepp inför julen.

 
 

slut

26 kommentarer till “Att ha gjort Huseby igen.

  1. Looks lovely. Have you tried the Malmø Christmas Market? Is it good? I did Helsingborg last year and I fancy a change.

      1. You probably mean Katrinetorps gård at Svågertorp in Malmö the 5-7 of december.
        That is also a good christmasmarket with lots of what Emma have shown in the photos.
        Milott

  2. Wow!! Underbart! JAg ÄLSKAR också julmarknader!! Finns inget bättre!! Igår åt jag lussekatter o köpte julstjärnor. Kan tipsa dig att CarlssonAhnell i Skanör (mitt emot Aldo) har halva priset på alla sina julsaker!! Hon har inte super duper mkt saker, men det hon har är såååå fint!! Vill också ha fler fällar!! Har du möjligtvis ngt telefonnummer eller hemsida till Johan (så hette han väl)!!?? Kram Lisa S

  3. Hej igen! Nu har jag lekt detektiv o googlat fram Husebys julmarknad o hittade ett nr till Johan, tyvärr sa operatören att det var stängt på kundens begäran……. Kram Lisa S

  4. Åh va mysigt med julmarknad! Blev sugen på och åka jag med 🙂 Undrar lite om du vill dela med dig av vad du har för inställningar på kameran när du fotat ute i mörker på de här bilderna? O du har väl inget stativ med dig då? 🙂 Skulle vara så roligt med mer fototips överlag, du är ju helt grym på att fånga ögonblicken! Eller om du har tips på någon bra fotobok där man kan lära sig mer?
    Kram

    1. Tänkte precis samma fråga som ovan, tips hur du fotar i mörker, objektiv, inställningar mm. Var iväg på ljus i Alingsås förra helgen o lyckades inte alls fota i mörker. Den sluter sig så långsamt så det blir suddigt… 🙁 men gör gärna inlägg på tips m sånt 🙂

      1. Hej! Jag har mer eller mindre samma inställningar, det är mest slutartid och ISO man får hålla koll på. Men min kamera och mitt objektiv klarar dåligt ljus, så där har jag mycket hjälp.

    2. Här har jag samma inställningar som vanligt, drar ner ljuset lite bara. Jag har ju en kamera och ett objektiv som klarar av ganska dåliga ljusförhållanden.
      Kram

  5. Så härligt med julen! Ska ut till öarna på första advent. Underbart med traditioner!
    Men undrar nu – hur har ni det med möss i Drömmen? Här har vi (mannen självklart är paniskt rädd!) redan fått sätta fällor på vinden.

  6. Ooohhh ser så underbart vackert ut på Huseby. Aldrig varit där trots att jag bor i Småland. Verkar va så stämningsfullt. Men vi har ju vår julmarknad på slottet i Kalmar och den är underbar i den historiska miljön åxå.
    Tack för fina bilder från er tur på julmarknaden.// Lotta

  7. Åh så mysigt! Jag vill gå på julmarknad men jag vill ha kallt, inte 14 plusgrader inte.
    Får bli en tur till Vellingeblomman först och sen får vi se om vi hamnar på Tivolis julmarknad också. Annars har jag och min mor en tradition att gå på julmarknaden här i Höör (Fogdaröds julmarknad) där mat delen är i ett gammalt stall vilket ger extra känsla.
    Snart, snart får vi fira jul!
    Kram

  8. Så fantastiskt mysigt det ser ut! Jag har helt missat att kolla upp julmarknader i år men nu känner jag att jag måste ta itu med det! Bättre sätt att komma i julstämning finns ju inte! För även om det är 12 plusgrader och muuuuuulet här så känns det som hög tid att komma i julstämning! 🙂
    Kram Jenny
    http://www.lillagummanglomsk.blogspot.se

  9. Tack för en fantastiskt fin fotoblogg säger vi som arrangerar julmässan på Huseby! Vi har tipsat om den på vår egen FB. Johans kontaktuppgifter finns på vår hemsida, liksom övriga 140 utställares. Tipset om din blogg fick vi från en av dina följare, Sara Öhrn. Kom gärna förbi oss om du gör ett återbesök nästa år./Per, arrangör

  10. Hej!
    Vi på Ompen HB konsthantverk tänkte låna din bild på våra tomtar bakifrån i fönstret och lägga upp på vår facebooksida. Vi lägger också dit en länk till din blogg såklart. Hoppas detta är OK. Annars får du höra av dig
    MVH
    Torben Olsson
    Ompen HB Konsthantverk

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg