Att ha utrymme för lite julig smygstart.

 
 
AT2B4118
 
 
 

Det där Huuz-bordet, ja.

Som jag och mannen hämtade på Copperplate med avsikten att ta med upp till Drömmen, bara för att konstatera att det var en decimeter för långt för att få plats med i bilen. Så fick det stå hemma, tills vi skaffade takbox och räcken och på så sätt kunde ta med det upp på taket.

Och nu är det alltså äntligen på plats. Bakom soffan, vid fönsterna. Och gör det mer hemtrevligt på något vis.

 
 
 

AT2B4205

 
 
 

Ja, det behövdes ju såklart pyntas lite. Så jag passade på att tjuvstarta med julsakerna som ni vet. Bara några få saker, men tillräckligt för att komma i julstämning.

 
 
 

AT2B4215

 
 

AT2B4223

 
 
 

Det blev så bra där bordet! Med sin Tine K-lykta och den lilla granen och växten från Helsingör och några hyacinter och en lampa som väntar på skärm.

 
 
 

AT2B4224

 
 
 

Så himla nöjda blev vi. Med ens fick Drömmen en lite mer hemtrevlig stämning, lite mer julströsslad.

Nu drömmer jag om en fåtölj som skulle kunna stå bredvid soffan, vi har så få sittplatser, och en gran som är tre meter hög och dignar av kulor. Men det får vänta. Julgranen till i jul och fåtöljen tills vi känner att vi kan skaffa oss en, att det finns utrymme. De är ju inte gratis de där fåtöljerna. Men granen – åh, den har den underbara cykelmannen i huset bredvid lovat att ta med mig ut i skogen och hitta. Så det blir en handplockad julgran i år, så lyxigt att det inte är klokt.

Men det där huset alltså. Vi älskar det. Alla årstider hittills.

 
 

slut

23 kommentarer till “Att ha utrymme för lite julig smygstart.

  1. Hej Emma!

    Blir så ”till mig” av alla dina inlägg om Eran Drömmen. En vacker dag hoppas jag och min man, våra 3 barn, Lill-Trollet som växer i min mage och vår vita Golden Molly – få ta över släktgården som min farfars farfar byggde år 1850.
    Vilken dröm det vore, som att knyta säcken och på riktigt ”hitta hem” liksom 🙂

    Sen vill jag passa på att önska hela eran familj ett stort GRATTIS och LYCKA TILL med erat Lill-Troll som växer sig stor och stark i din mage.
    Med en dotter som är född med hjärtfel och 2 missfall innan denna graviditet delar jag din ständiga oro över att allt inte är som det ska vid minst lilla avvikelse. Vi befinner oss snart i vecka 26, men oron finns ändå…ja du vet hur det är och känns.

    Oj, blev lite känslosamt det här känner jag.
    Summa summarum; Tack för alla fina, tänkvärda och inspirerande inlägg och ett stort tack för att vi alla får följa er resa mot en ännu större familj!

    Kram, Suzanne

  2. Så himla mysigt 🙂 Tycker visst man kan tjuvstarta lite, annars blir julen så kort och intensiv.
    Jag längtar tills man får gå bananas på riktigt med alla julsaker *haha*
    Kram och ha en fin dag

  3. Underbara bilder som vanligt! Vet inte om du orkar svara på en fråga om Kalklitir? Har letat efter en tapet till vardagsrummet i evigheter och har nu gett upp och tänker att måla kanske vore ett alternativ. Vill att det ska kännas lite varmt och mysigt. Just nu är det tapetserat, tror du man måste slipa så att det är ett helt slätt underlag för Kalklitirfärgen eller är det bara att måla på?

    1. Det beror på hur bra tapeten är som sitter under. Är den slät och ganska ny så funkar det att måla på, det har jag själv gjort. Men en gammal, lös tapet skulle jag dra ner först.

  4. Jag sa att jag skulle läsa min psykologibok idag, pluggar ska göra en tenta inom beteende och självkännedom. Men, nu fastnade jag här istället för din blogg får mig att drömma bort. Fan, jag hade ju lovat mig själv att inte gå in här idag och få mina studier utförda.. HELVETE!

    Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg