Att gå in i vecka 17.

 
 

AT2B5358

 
 
 

Måndag, och ny graviditetsvecka!

Nu går vi in i vecka 17, kulan och jag, och jag ser väldigt mycket fram emot ultraljudet på onsdag. Inte så mycket av oro, jag vet ju att hjärtat slår tack vare dopplern, utan mer för en chans att få se det lilla livet. Det blir ju alltid mer verkligt då på något sätt.

Den här veckan har varit väldigt lik den förra; jag har inga direkta symptom mer än tröttheten, törsten och behovet av att äta på regelbundna tider. Fortfarande kan jag inte äta en köttbit, fortfarande vill jag mest ha clementiner, knäckebröd, yoghurt och – det nya – vårrullar med soya. Inte något som jag brukar vara sugen på i vanliga fall om vi säger så.

 

T-shirt här, perfekt stretchig pennkjol här

 
 
 

AT2B5414

 
 
 

Och visst rör det mer på sig där inne nu, oftare.

Fortfarande bara korta stunder och fortfarande är det retsamt stilla så snart man lägger hand på magen, men jag har känt av en lilla kotten bra mycket mer än veckan före. Det är en så märklig känsla, så stort, när man börjar få livstecken och lite kontakt av den som numera huserar där inne och har tagit över hela ens kropp.

Men annars? Tja. Idag har jag haft lunchmöte (med fisksoppa på Johan P – herregud vad gott) och så har jag varit på ansiktsbehandling!

 
 
 

AT2B5520

 
 
 

Jag blev inbjuden av Paulas Hudvård, där jag gjorde mina fransar i somras när de hade pangpris ni vet, för att få en timmes ansiktsbehandling nu för att hjälpa graviditetshyn. Åh himmel vad det behövdes! Och himmel vilken lyx det var! Och så vansinnigt skönt (nåja, portömningen är ju inte så skön men tro att den behövdes). Jag fick en klassisk ansiktsbehandling med portömning, en ögonbehandling för att ta bort puffighet, färg på fransar och bryn (varför gör jag inte det oftare?!) och för första gången i mitt liv; en vaxning utav ögonbrynen. Om ni inte har gjort det ännu så rekommenderas det å det grövsta; då får man liksom bort alla de där ljusa små fjunen också, de som är omöjliga att pilla bort med pincett. Bilderna ovan är dock från innan färgningen, men ni ska få se resultatet sen. Och så var dom så himla gulliga; hissade upp behandlingsbritsen så att jag mer eller mindre satt upp (att ligga rakt på rygg är vansinnigt obehagligt nu) och pallade upp kuddar åt höger och vänster för att jag skulle ha det bekvämt.

Och ni får ett supererbjudande, såklart. Är ni sugna på fransförlängning (dom gör fransar så himla bra) så får ni specialpris på 795 kr för ett nytt set istället för 1495 kr. Vill du hellre göra en ansiktsbehandling så bjuder dom på en ögonbehandling (värd 295 kr, innehåller peeling, massage med kalla stenar, ögonmask). Eller så gör du både ansiktsbehandling och fransar såklart. Dessutom får du 20% på alla deras produkter efter en behandling, och alla som bokar innan den 10/12 är även med i utlottningen av en shellac-manikyr. Inte illa! (Erbjudandena ovan gäller december ut, och det är bara att uppge att man läser min blogg när man bokar). Mer om behandlingarna kan man läsa här.

Nu ska jag steka vårrullar och öppna en iskall julmust.

Typ godaste i världen just nu, om ni frågar mig.

 
 

slut

20 kommentarer till “Att gå in i vecka 17.

 1. Alltså, WOW vilken glittrande Emma. Du har verkligen fått en stor dos av det där vackra preggo glittret som vissa människor badas i.
  Jag har varit av den sorten som gravid, att det som eventuellt funnit av glitter försvunnit omedelbart med plusset på stickan 😛

  Kramar i massvis & njut vecka 17.

 2. Har följt dig i flera år, Emma och vill bara skriva och säga att jag är så genuint glad över din bula. Och Drömmen. Och fotograferandet. Och Buse och alltihop. Så, här är bara lite extra måndags-jagärgladfördinskull-kärlek!

 3. när vi gjorde vårt ultraljud blev jag förvånad över hur hemskt jag tyckte det var. Barnmorskan var barsk och jag kände mig jätterädd när man skulle ligga där och ”leta fel”. För det är ju lite det de gör. Kollar så att allt ser bra ut. Sen ville vi ta reda på könet men det ville inte bebisen. För den knep ihop benen för glatta livet. Men nu har vi bokat in ett nytt test, en tillväxtkontroll. Dels för att försöka ta reda på könet och dels för att jag gärna vill få en mer positiv upplevelse av ultraljud. Ska ni ta reda på könet i förväg även denna gång? Kram!

  1. Jag har världens bästa gyn <3 Ja vi kommer ta reda på det, men det är några veckor kvar tills dess 🙂 Vi tror oss veta redan av det vi sett hittills. Kram

 4. Jag kunde inte heller äta kött när jag väntade mina flickor, men citrusfrukter kunde jag ära hur mycket som helst och allra helst clementiner. Båda mina graviditeter var lika på det sättet.
  Ska bli spännande och roligt att få följa dig på denna resan, hittade dig precis när ni fått Buse.

 5. Jag var helt galen i clementiner när jag väntade min tjej och kräktes av köttlukt. Med sonen var det inte alls så. Sägs ju att man dras åt citrus och mer nyttigheter när man väntar flickor. Så tror nog det kan vara en liten tös därinne 🙂

  Kram
  /Vivvi

 6. Jag gick också in i v. 17 i måndags. Kul att följa någon som är i exakt samma vecka. Mitt UL blir först om 3 veckor, så segt att vänta ju.

 7. Åå, njuuuut! Jag fick mitt andra barn, ytterligare en flicka, för 6 månader sedan och jag saknar sååå tiden att vara gravid. Det finns ingen annan tid i livet som jag känt mig så vacker och så speciell som då jag bar mina barn! Nu har vi inte några större planer på fler barn och det är som en stor sorg i mig att aldrig mer få vara med om den där speciella tiden då detta fantastiska lilla liv sparkar, petar och slår volter i magen på en. Och för att inte tala om förlossningen sen! Första förlossningen var bokstavligen a pain in the ass, men andra förlossningen – HERREGUUUUD så fantastisk!! Jag skulle kunna föda hundra barn till om jag bara fick! 🙂
  Lycka till med fina magen och allt som komma skall – och som sagt – NJUUUUT!!! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg