Att ha ett vintersovrum.

 
 

AT2B5324

 
 
 

Som ni vet flyttade vi ner sovrummet i Drömmen från ovanvåningen till kontoret.

Det enda som behövdes för att få ett helt nytt rum var ett par ben till sängen – sen var det bara att dra fram de tjockare överkasten från skåpen, flytta på skrivbordet och ändra om lite lampor.

Ska vi kika på hur det blev?

 
 
 

AT2B5223

 
 

AT2B5199

 
 
 

Tant fann som vanligt den mjukaste platsen.

 
 
 

AT2B5218

 
 

AT2B5206

 
 
 

En gammal trälåda ställde på högkant och fylldes med sånt som är vackert.

 
 
 

AT2B5214

 
 

AT2B5235

 
 
 

Två lager överkast i olika material är så mysigt att krypa ner under att det inte är klokt. Underst ett ”quiltat” från Olsson&Jensen och det mönstrade är ett Design By.

Och så sover vi alltså nu för tiden när vi är i Drömmen; i rummet åt höger när man kommer in i hallen. Det rummet som Kalklitir kom och hjälpte mig att måla när jag var så trött att jag mest ville sätta mig på trappan och skita i alltihop. Ni vet hur det känns ibland, när det blir övermäktigt.

Minns ni hur det såg ut en gång i tiden? Innan det blev kontor och sen vad det är nu?

 
 
 

AT2B27821

 
 
 

Och nu är det vårt vintersovrum när vi är där,

med matta kalklitirväggar, tjocka överkast och så mycket kärlek i varenda penseldrag att jag nästan kan känna det bara jag stiger in.

Vilken resa det var, och är.

 
 

slut

45 kommentarer till “Att ha ett vintersovrum.

 1. Helt otroligt vad fint ni fått det. Man kan inte fatta att det är samma rum ens. Du har så himla bra smak och en vilja av stål. Kram Annika

 2. Alltså dina blogginlägg är mitt ljus i novembermörkret. Jag följer många bloggar men det finns ingen som slår din 🙂 Ett litet skutt i hjärtat när jag kollar Blogkeen i telefonen och ser att det finns ett nytt inlägg! Fast allra helst tittar jag på datorn, ju större desto bättre! Ha en fortsatt härlig tisdag så här i novembermörkret!

 3. Åh! Vilket ljuvligt sovrum! Och tack för tipset! Jag har letat efter quiltade plädar men inte hittat några som kan flyttas runt och passa på flera ställen förut (tycker ofta att det är FÖR mycket färg och mönster på dem). Nu hittade jag direkt två stycken, precis sådana jag letat efter! Det får bli julklappar till mig själv!

 4. De måste kännas extra skönt att slappa och njuta i drömmen efter allt slit ni lagt ner nu när du är preggo & inte riktigt i samma renoverings smidiga kropp längre.

  Du borde starta nån ”att komma och fixa till de lite” show. De du tar dig an blir så mkt du & så himla snyggt!!

 5. Helt galet fint Emma, gud så mysigt. Hur kan man vara så duktig på att få till det så bra? Älvstoft typ? Du fortsätter att imponera, och inspirera, härligt.

  Kram Catta

 6. Fint! hur e de annars, varifrån drar de mest? golven? och hur får ni värmen atthållas? / H en som planerar köpa gammalt hus

  1. Jag skulle nog säga fönsterna, men det hjälptes med innerfönster och fönstervadd. Huset i sig behöver väl isoleras om man ska bo där året om och inte vill elda så mycket. Det kanske vi gör nån gång, men i så fall från utsidan. Vi investerade i en värmepump som håller huset 16 grader hela tiden när vi inte är där, och i en täljstenskamin. Sen när vi kommer är det bara att elda och skruva upp pumpen 🙂 Efter 4-5 timmar är det riktigt behagligt. Bäst är det när vi kunnat elda i två dagar ungefär, då är murstocken varm och vi kan gå i tshirt mer eller mindre.

 7. Oh så fint, ser varmt och mysigt ut. Var hittade du sänglampan till vänster i bild? Skulle passa vår nya säng med kopparben.

 8. Så mysigt!! Vad har ni för färg på Enjoy Candles?? Ivory eller Nordic White… Orolig att ivory ska vara för gul.

 9. Hej finaste emma,! Jag sätter upp innanfönster varje år och man måste klistra fönsterremsor runt fönsterna för att det ska bli helt tätt. Jag köper mina på maxi annars brukar färg affärerna ha dem. Man klipper lagom remsor som man snabbt blottlägger och med hjälp av en disktrasa lätt trycker fast över alla skarvar. På våren tar jag en blomspruta och blöter ner alla remsor igen och då går det att lätt dra bort dem/kram åsa

 10. Hej Emma. Vila för både ögon och själ att titta in i din värld med fina miljöer. Precis klara med badrumsrenovering med Lagun Voltaire från Marrakesh design, mycket tack vare dig, blir så fint. Är nu sugen på Enjoy candles i fönstret, var hittar jag rabatten hos AgnesAmelia? Ha en riktigt skön dag och njut av det nya livet som växer:)

 11. Såååååååå läckert , inte bara sovrummet utan hela drömmen . Kul att få följa med på ” resan ” .
  Ha en finfin dag . Kram B

 12. det häftiga är hur du kunde se den här visionen redan när du stod där och såg de bruna väggarna och våningssängarna. snacka om öga och god fantasi! för nu är det som ett helt annat hem! sjukt fint!

 13. Det var detdär med att sätta sej på trappan och skita i allt… Vi tar ett nytt försök utan smileys (svårt!) vet hur det känns, minsann! Gravid i 6.e månaden fick jag i september för mej att vi absolut måste renovera köket. Innan dess spenderat senaste 14månaderna med att renovera Drömhuset inne och ute, sen var det väl hormonera som fick för sej att vi nog ännu måste klämma in köket. Somsagt, med jättemage beodrade jag mannen att börja demontera köket. För jag skulle personligen måla om varje lucka, list VARJE del av köket. Med pensel. Inget modernt fusk tillåtet. Så jag högg in, del för del. Skurade de gamla trädörrarna rena från åratal av matos, slipade, tvättade och målade. Bit för bit, på köksbordet. det talades nog en hel del om att jag troligen var galen.. Det är inte precis ett litet kök vi har. Sen förutom att renovera och återanvända gamla delarna till köket så var det ju allt annat också, måla tak, golv, väggar.. Byta kakel. Bygga skafferi.. Nånstans där mitt i kände jag precis detdär du talade om, lusten att bara skita i allt och sätta sej på trappan och gråta. Ge bort hela skiten och bo resten av livet på hotell. Vad som helst men inte detta. Men på nåt märkligt sätt överraskar man sej själv, man var inte en sån som ger upp. Man biter ihop, och inser att precis allt man gör är ett steg närmare sin vision. Så man reser sej igen, tar tag i penseln och går tillbaka in och målar, med tårarna rinnande. Försöker komma ihåg det min pappa brukar säga, Det har aldrig varit så nära som just nu. Och belöningen sen, när man börjar se resultatet av allt arbete. Att det blev precis så bra som man hoppats och till och med lite bättre. Och känslan sen av att man tillsammans skapat detta med sina bara händer. Då önskar man att man kunde gå tillbaka i tiden till dedär gångerna på trappan, ge sej själv en kram och berätta hur otroligt fantastiskt det kommer att bli. Och att det faktiskt är värt det, alla gånger! Känslan av hemmet man skapat själv, verkligen SJÄLV. Är ju helt otrolig, förstår er kärlek till Drömmen. Det är oslagbart att se ”frukten av sitt hårda arbete”. Så nu väntar jag också på julen (och babyn), härligt att se dina julpyntsbilder. Tack för all inspiration, hälsningar från Finland!

 14. Du är en sådan inspirationskälla, härlig att följa din ” Drömresa”.
  Allt gott till dej och de dina och Tack för all inspiration och ditt vackra språk 🙂

 15. Har inte kommenterat Drömmen-inläggen förut utan bara läst och tittat på bilderna. Men nu vill jag säga att jag tycker att det är helt fantastiskt. Du fixar och donar med relativt enkla medel. Vissa saker gör du själv andra köper du. Men huset har blivit alldeles underbart fint. Tummen upp Emma!
  Nu fortsätter jag och tittar 🙂

 16. Så otroligt fint!! Du är verkligen duktig!
  Var har du fått tag i mattan i hallen, letar något liknande till köket.

 17. Åh vad fint! Vi har ”kuddkrig” hemma dvs att min man är galen på alla kuddar. Jag får inte köpa flera kuddar… Inte alltid kul att kompromissa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg