Att fortsätta med julkänslan lite till.

 
 

AT2B5088

 
 
 

Börjar ni tröttna på juliga Drömmen-bilder?

Förlåt i så fall. Där är bara så lätt att fotografera, och jag saknar det så mycket när jag inte är där. Så då har jag bilderna, och suger i mig julstämning när jag redigerar dom, samtidigt som jag ser till att göra Århundradets Största Julspellista tillgänglig i offline mode på Spotify.

I helgen ska jag bannemig vara redo med så mycket julmusik att listan kan gå hela helgen utan att börja om.

 
 
 

AT2B5090

 
 

AT2B5093

 
 
 

Men iallafall.

Skåpet har ju fått sig en liten vinterskrud. Ljusslingan över är från watt&veke (vet att den finns bland annat här) de små pappstjärnorna minns jag inte och den vackra stjärnan med bjällror hittade jag här. Jag älskar ljudet av bjällror varje gång man öppnar dörren, tänkte hänga några i granen också. Det lilla plåthuset som står inne i skåpet (med Enjoy i, inget brandfarligt) hittade jag på ILVA, och det stora bredvid är som ni vet från Copperplate. Juligare skåp än såhär blir det nog inte i Drömmen i år, tror jag. Det känns ganska färdigt nu med sin ljusslinga och sitt bjällerplingande.

Idag har jag vaknat med en helvetisk nackspärr, men det finns ju inte så mycket att göra åt det. Så ska jag arbeta undan inför helgen och så blir det lunch inne i stan med finaste Annika, vi har inte setts på hundra år och det är ju aningens för länge. Och så ska jag handla med mig lite stinkig ost från Osthuset, packa helgväskan och dubbelkolla julspellistan.

Sen är jag redo att åka och pynta igen.

 
 

slut

22 kommentarer till “Att fortsätta med julkänslan lite till.

  1. Nej vet du, tror inte vi kan tröttna på dina bilder, så ös på du bara! Tycker du om jazziga jultoner så vill jag tipsa om Christmas Songs av Diana Krall- min favvo på Spotify just nu.

  2. Tröttna? Närå. Men när jag är med i Lyxfällan så kommer jag skylla allt på dig. ”Det var julen 2014 som broke the camels back. Jag köpte fårskinnsfällar och enjoy candles och ljusslingor som om det inte fanns en morgondag.”

    Och julmusik. Då måste jag tipsa om några pärlor som många faktiskt verkar missa. Point of Grace ”A christmas story” (vi snackar disneyjul. Du kommer få dåndimpen där i Drömmen. Om det börjar snöa också så snackar vi konstgjord andning och sånt). Avalon ”Joy” (lite poppigare, lite gospligt ibland. Svängigt som attan!). Trijntje Oosterhuis ”This is the season” (Jag var tvungen att kolla stavningen tre gånger. I mitt huvud heter hon Trinda Lederhosen. Lite modernare men ”Someday at christmas” som är första spåret får mitt alt-hjärta i totalspinn. Ska sjunga den med ett gäng grymma tjejer i körkan strax innan jul. Lyssna och njut! På Trinda alltså, min vackra stämma får du klara dig utan).

    Nu vet jag ju inte vad du gillar för musik egentligen men lyssna på dessa och let me know för jag är lite för intresserad av du tycker. Nu när jag vet att du heter Emma (vilket jag blev mycket förvånad över. Jag tänkte typ… Lauren. Sibylla. Isadora Långkalsong eller något annat tjusigt. Inte för att inte Emma är tjusigt…eh, nu blev det fel, f´låt) och inte har någon dialekt alls.

  3. Min danska släkting kom över sundet och släppte en ostguldklimp i vårt knä – Stinke Verner! Helt ljuvlig tycker jag och min mamma, men medan våra smaklökar kryllar sig av förtjusning, fryner resten av familjen på sina näsborrar. Möllans ost hade den inte, men kolla på Osthuset. Annars hör jag av mig när jag upprättat en ostsmuggellinje efter att ha dealat med mina danska ostkontakter!

  4. underbara bilder, men det jag fastnar för är osten! Vad har du hittat för underbar stinkig ost som inte bebben i magen blir ledsen av?! Jag kan inte gå en hel jul med bara hushållsost eller annat tråkigt. Väntar med spänning tills jag kan springa raka vägen till ostbutiken!

    Tack för en underbar blogg som har gjort att jag ser fram emot denna julen mer än nånsin!

    1. Ooooh det finns många härliga danska, pastöriserade hårdostar! Stinker (alltså verkligen, fingrarna luktar hela dagen sen) men åh jisses så gott. Fråga i ostdisken eller i ostbutiken!

      1. Å då ska jag ge mig iväg till en kunnig och bra ostbutik , julen är räddad, TACK! Hålla ut ända till Valborg utan ost hade aldrig funkat 🙂

  5. Härlig stämning & juligt även om det inte är ”traditionellt” juligt med tomtar & fetvadd liksom.
    Det där skåpet är ju bara som en dröm, det hade gärna fått bo hos mig alltså hihi Så till den dagen du tröttnar Emma, kan du väl skriva Sessan lite diskret på ett ställe som inte syns 😉

    Njut & visa alla drömmen bilder, jag förstår dig så gott. Det rinner liksom över ibland när man haft en rolig foto maraton.

    Kram

  6. Alltså kan man någonsin tröttna på juliga bilder?
    Du den där jullistan, kan du inte göra den offentlig så man kan lyssna lite på den?

    Igår satte mannen min upp julbelysning i vardagsrummet och det blev såååå härligt. Vi behöver ju inte diskutera att det var för att min Diamondlights gick sönder. 🙁

    Kram på dig och krya på nacken

  7. Ahhhh, helt underbart , ljuvligt , juligt 🙂 Vaddå tröttna , detta är väl bara början , eller 😉 Kram på dig , Monica i Rom

  8. Jag äääälskar jul 🙂 Kanske lite extra mycket så här i mitten av november… Ta gärna del av min Spotifylista, 150 låtar klassiker och personliga favoriter; ”Maddes Julmusik”. Kramar ifrån Norrköping.

  9. …hmmm, tror du måste ”följa mig” som användare innan du kan ta del av min Julmusik på Spotify… Mitt namn är: madickenmadde. Vi pratar om 150 låtar, en totaltid på närmare 9 timmar 😉 Hör gärna av dig om det fungerar att ta del av listan!

  10. Klart vi inte tröttnar!! Det skåpet är ju bara så vackert!! Vet du någonstans här nere i krokarna där man kan köpa de enjoy Candles??!! Skulle också vilja ha att ställa på trappan ute!! Kram Lisa S

  11. Tröttnar absolut inte, så roligt att se hur fint du gör.
    Julmusik har jag spelat länge men bara i smyg när inte mannen är hemma för
    han gillar det inte.
    Fin du är med din mage 🙂
    Kram Pia

  12. Jag tröttnar då inte! Fortsätt med ditt mys, jag blir så inspirerad! ”Drömmen” verkar vara ett härligt ställe likaså ”Lutande huset”. Jag får alltid en härlig känsla i magen när jag tittar in här hos dig. Vackra bilder och underbara rader att läsa. Du skriver på ett sätt som fängslar mig. Här är det inte tal om att snabbscrolla förbi något innehåll 🙂 Tack för att du delar med dig till oss med din fina blogg. Ha en trevlig helg i ”Drömmen”! Kram

  13. Såg en bild på pinterest, och tänkte på dig! En fågelbur med en ljusslinga i. Mer Emma-jul kan det väll inte bli 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg