Att ha ett nytt radarpar.

 
 
AT2B9310
 
 

AT2B9318
 
 

AT2B9331

 
 
 

Japp.

Vi har ett nytt radarpar här hemma som ni vet. En liten, sprallig och en stor, genomsnäll.

Och min utbildningsdag gick bra, jag blev nyss klar med underlaget inför morgondagen och ser verkligen fram emot några timmar till på den typen av uppdrag innan jag stänger den biten ett litet tag för sista-veckorna-graviditet och sen bebistid. Jag vet att några frågat om jag kommer vara mammaledig nu när lillebror kommer och nej det kommer jag inte. Inte mammaledig på det sätt att jag får mammapeng. Det går helt enkelt inte med min verksamhet; skulle jag ta mammapeng så skulle jag mer eller mindre vara tvungen att stänga bloggen och en himla massa andra roliga saker som jag faktiskt kan göra ändå (fast hemifrån) eftersom jag har en rullande inkomst i bolaget. Däremot så kommer jag att sluta att ta en mängd uppdrag tills lillebror och jag är redo; jag fotar exempelvis inga bröllop alls i sommar som ni förstår, jag gör inga resande uppdrag och jag tar inte utbildningar eller någonting där jag är tvungen att passa tider eller flytta på mig. Det går ju inte med en liten bebis. Så det är inte så lätt det där – hade jag bara haft utbildningar till exempel så skulle jag ju kunnat pausa det i ett år och ta ”riktig föräldraledigt” men med den här typen av företag så går det ju inte på samma sätt; då dör verksamheten ut. Kanske kan jag vissa dagar ta exempelvis 25% ledigt, men det blir för krångligt känner jag för vad det ger.

Så jag kommer att vara mammaledig men utan mammapeng, hemma och ta uppdrag som fungerar i livet och som jag själv kan styra över, och så får jag helt enkelt spara mina mammadagar tills nåt annat tillfälle. Och det går ju bra det med. Mannen kommer däremot ta mycket längre ledigt i början den här gången och vara hemma med oss allihop, och sen kommer ju sommaren med ledigt tillsammans – så på så sätt är jag otroligt tacksam över att vi faktiskt har möjligheten att göra så.

Det är ju fördelar och nackdelar med att vara egen, och det här med mammaledighet kan man ju se på två olika sätt. Men jag väljer att se det som en fördel; att jag faktiskt kan hålla verksamheten igång under tiden utan att slå knut på mig själv och att det ger större frihet i hur vi fördelar våra dagar.

Det är en djungel det där men jag tycker att vi har hittat ett fint sätt som funkar för oss. Och herregud – snart är det ju dags!

Ho ho vad tiden rusar.

 
 

cherry

4 kommentarer till “Att ha ett nytt radarpar.

  1. Låter bra, tycker jag. Maken var hemma väldigt mycket med våra två barn (och jag med – när ekonomin tillät, mest med tvåan blev det visst) Men vilken fantastisk relation de har när de fått växa upp med sin pappa så nära också (och inte bara mamsen) och vilka starka band som skapas. Säger inte att de inte skapas ändå, men nu går det av bara farten. Heja Sveriges pappaledighet!

  2. Det låter som en riktigt bra plan!
    Det där med att vara egen är ju lite si och så ibland :).
    Det är dock en rejäl fördel att kunna göra som ni planerat, det låter som att ni kommer att få en härlig vår och sommar tillsammans.
    KRAM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg