Att starta ännu ett nytt kapitel.

 
 

AT2B9427

 
 
 

Vet ni?

Igår blev det klart. Då sålde vi vårt hus och skrev några timmar efter på papperna till vårt nya.

Vi älskar Lutande Huset, men när vi köpte det för fem år sen var vårt liv inte i närheten av vad det är idag. Då var det bara jag och mannen, vi var varken gravida eller med barn, jag arbetade i Malmö och mannen hade precis bytt till Ystad. Och nu, fem år senare, har vi Buse och snart ännu en liten, jag driver eget och mannen pendlar varje dag fram och tillbaka vilket slukar mängder med timmar. Så vi bestämde oss för att flytta.

För er som har varit med ett tag så vet ni att det egentligen varit på gång länge; när jag var gravid med Buse förälskade vi ju oss i ett hus utanför Ystad och la ut vårt till försäljning och var helt inställda på att flytta. Då drömde jag om en liten butik och huset vi tittade på hade en perfekt lada, det var nära mannens jobb och trädgården var himmelsk. Men vi förlorade budgivningen och drog då av vårt från marknaden för att bo kvar tills Buse var född och vi orkade ta tag i det igen. Och sen har det liksom inte blivit av mer än att vi pratat om det hela tiden; hur skönt det vore om mannen slapp pendla och hur bra det vore med ett annorlunda planerat hus som gjorde att vi allihopa kunde bo på samma våningsplan om vi skulle få en liten till. Och för två månader sen sa vi att äsch, vi gör’t! vi slänger ut huset och går det så går det helt enkelt. 

Så det var vår plan. Lägga ut vårt hus, och om någon ville köpa det inom en månad så skulle vi flytta. Annars skulle vi dra det av marknaden igen, vänta tills lillebror blivit ungefär ett år, och sen försöka igen. Och vi bestämde oss för att den här gången skulle vi inte förälska oss i ett annat hus förrän vi visste att vårt var sålt. Kanske inte den mest optimala tidpunkten kan man kanske tycka om man är förnuftig, men det där med förnuftighet har ju liksom aldrig varit vår starka sida i vilket fall som ni vet.

Och ja. Det hände. Någon köpte vårt hus och vi hittade ett hus som vi föll handlöst för – ett hus med högt i tak strax utanför Ystad, bara minuter för mannen till jobbet och med möjlighet för mig att skapa en riktig studio och utöka den delen av min verksamhet ännu mer. Ett hus där vi alla får plats på samma våningsplan (uppe eller nere, det är så bra) även om vi skulle växa ännu mer, och där vi kan bo länge utan brist på plats. Ett hus som är alldeles lagom ”projekt” för en höggravid; det behöver inte rustas upp utan snarare rustas ner och mitt hjärtat klappar lite extra bara jag tänker på det. Ni ska få se sen, såklart.

Men nu kommer det gå undan här som ni kan förstå. Om två veckor har vi tillträde, tredje veckan ska jag försöka få dit hantverkare för att göra klart iallafall två rum så som vi vill ha dom (hade jag inte varit så förbaskat gravid hade jag målat och fixat själv i vanlig ordning, men det går ju inte nu) och veckan därpå planerar vi att flytta in för att hinna bo in oss i två, tre veckor innan lillebror kommer. Resten av rummen tar vi sen, när vi landat och varit i bebisbubblan och allt det där. Det är inte det viktigaste.

Det viktigaste är att vi har hittat ett nytt hem att älska och att bo i länge, och nu är det vårt. Ett hem för mig och mannen och Buse och hans lillebror och tre stycken hundar – ett stenkast från Ystad och med plats för en studio och med trägolv som knarrar där man går.

Det kommer att bli fantastiskt, jag bara vet det. Stort och svindlande och lite läskigt, såklart, men fantastiskt. Och det ska bli så roligt att få ha er med.

 
 

cherry

122 kommentarer till “Att starta ännu ett nytt kapitel.

 1. Men åhhhh! Så härligt att höra och trakten runt Ystad är bara så fin. Avis och verkligen jätteglad för er stora familjs skull 🙂

 2. Åh, vad roligt! Välkommen till Ystad!
  Har följt din blogg länge, och tänk att du nu kommer att bo i min lilla stad!

 3. Grattis!! Så spännande för er och för oss att få följa flytten. Huset i Småland har ni gjort i ordning underbart fint! Detta kommer bli lika magiskt!

  Kram Emma B

 4. Vilken grej! Grattis!
  I Sthlm brukar folk ha 3-6 månaders väntan på tillträde så det är snabba bud i Skåne vad det verkar. Skönt, när man väl har bestämt sig. Ser fram emot många nya bilder. God kväll från Hawaii

  1. Vi hade sån tur att huset vi köpte var tomt 🙂 Köparna till vårt hus flyttar däremot inte in förrän om tre månader (vilket är det vanliga här med). Men vi var ju mer eller mindre tvungna att flytta typ nu, om vi inte ville rodda en flytt med ett spädis.

 5. Stort grattis till hela familjen. Själv flyttade vi till hus 4 Mars 2014 och lilleman föddes 1 Mars 2014, så det blev allt på en gång. Allt går men hade jag fått välja hade jag nog också flyttat in tidigare och gjort klart innan men den lyxen fick vi inte välja 🙂 Istället fick vi en stor trädgård där storasyster kunde vara ute och leka, helt underbart. Lycka till med allt! Kraaam!

 6. GRATTIS!!
  Gud så spännande! Stort lycka till. Ska bli jättekul att få ’följa med’ ; )
  Kram❥

 7. Oj! Och vad roligt! Ser jättemycket fram emot att få se bilder sen :-).
  Och vad skönt att ha mannen på närmre håll bör han jobbar. Tid är värt så mycket.
  Lycka till med flytten!
  Kram

 8. Vilka fantastiska nyheter 🙂 Lycka till med allt och jag längtar till du visar det nya huset! Ha en underbar fredag och njuuuuut.

 9. Stort grattis till ert nya hus – och liv utan pendling! Jag kommer att med spänning följa er och allt det nya! 🙂 Ha en skön fredag och en fantastisk helg!

 10. Gratulerer så mye:)
  Elsker bloggen din og gleder meg til å følge deg videre på din og din families videre reise:) <3

 11. Åh så roligt Emma! Har följt budgivning på ert hus med spänning. Och tänkt om ni hittat något nytt underbart hus?! Underbara Ystad. Nära till Banditen då! 🙂 Såg er på Leos häromhelgen förresten. Men alldeles för feg för att säga hej! 🙂

  1. Jaaaa nära Banditen! Klart du skulle kommit fram – jag satt ju ändå bara och tuggade godis ha ha.

 12. Men wow, vilken grej, grattis till försäljningen och köpet. Och så himla himkakulvatt få följa med och kika genom bloggen!

 13. Nämen wow wow wow!! Grattis grattis!! Så himla himla roligt!! Skall bli så himla kul att följa! Där finns ju många fina hus där borta! Och jag tänkte såklart direkt på banditen!! Skönt för er att ha närmre till varandra!! Stor stor kram Lisa S

 14. Grattis! Så roligt! Det kommer gå så bra för er, det låter som ni har en plan. Vi flyttade in i vårt hus den 30 oktober, och vår son föddes 9 nov:) Men det är 13 år sedan nu:)
  Ha en mysig helg
  Kram Maria (som alltid läser din fina blogg)

 15. Grattis!!Låter nästan som en dröm:-) Ska bli så fantastiskt roligt att få följa er!

  Lycka till o grattis igen 😉

 16. vad galet spännande! Vi är i samma situation- har sålt huset ( till allas förskräckelse men vi ser det bara som ett hus, inget man ska hänga upp sig på) vi valde också att få ett hus i enplan, att mannen ska få pendla mindre ( vi får 15 timmar mer tillsammans i veckan) , jag får studio och mannen kan förverkliga sin dröm om att starta eget ekologiskt surdegsbageri.
  Man ska avstå från sitt drömhus när drömmen inte längre fungerar. Jag tycker ni gjort ett smart val, även om ni också, precis som vi, kommer att få förklara in i det oändliga huuur ni kan avstå från något så underbart…
  Huvudsaken är att man är lycklig där man är. Det är inte i huset där lyckan finns, det är i familjen. Och när vardagen med familjen löper smidigare, då orkar man rå om varann.
  All lycka till er med det nya, hoppas orken räcker såhär på slutrakan! Det är så mycket att göra med flytt, men det ska nog gå bra. Följer med på er resa via din fina inspirerande blogg.

 17. Wow, grattis Emma! Så spännande, jag är så nyfiken så jag spricker. Vi har ju sett att du skapar magi med dina husprojekt mm, det här ser jag fram emot, härligt!

  Lycka till med flytt och allt nu,kram!
  Catta

 18. Så fantastiskt härligt med människor som följer sitt hjärta och bara kör!!! Stort grattis och ett ännu större lycka till! Med alltihop! Och Ystad… Ljuvligt! Kram från Fritsla

 19. Härligt! Grattis till det! Och är det inte ofta så, att de flesta saker som är viktiga här i livet inte går att planera och inte alltid kommer när man har som bäst tid. Och blir så fantastiskt bra ändå! Barn, hus, jobb… / Kram Louise

 20. Stort stort grattis! Blir alldeles rörd och börjar nästan lipa! (För mycket hormoner i omlopp troligen).
  Det låter alldeles fantastiskt i alla fall! Ser fram emot att få följa er! Kram

 21. åh vad roligt att skaffa nytt och börja inreda.. Hoppas allt går bra och att ni kommer trivas lika bra i de huset som detta ni har nu.. Kram Anna

 22. Super Grattis! Förstår er känsla precis! Pirr från tårna ända ut till hårtopparna! Visst blir du lite närmre Banditen nu också? 🙂
  Kram & Grattis igen!

 23. Men Grattis och vad roligt!! Ska bli så kul att följa med er in i nästa hem,spännande!!

 24. Åh, sååå spännande med nytt hus! Det kommer säkert att bli underbart! Vi byggde vårt första hus innan vi hade barn och tänkte att ”jo, ett sovrum på 50 kvm, det blir nog jättebra”. Det är inte jättebra när man har två små barn… Så i somras stod vårt andra hus redo och vi älskar planlösningen, närheten till barnens vänner, skola och förskola. Sånt ÄR viktigt, även om man inte tror det när man inte har barn. Hoppas att ni kommer att trivas riktigt, riktigt bra i nya huset, ska bli så spännande att följa med på er nya resa med en familjemedlem till och ett nytt hem!
  Kram Jenny
  http://www.lillagummanglomsk.blogspot.se

 25. Grattis! 😀 Du lever verkligen ”här och nu” och det är så fantastiskt inspirerande! Ska bli jätteskoj att följa med i ert nya hem/ny stad och du skapar ju lite magi vart du än bor i de hus du förvandlar så fint. Lycka till!

 26. STORT GRATTIS!!
  Det låter helt fantastiskt allting, så himla kul för er alla 🙂
  Att pendla är inte kul någonstans för någon usch. Så det var ett bra val att få det närmare jobbet.
  Ta det lugnt med magen bara. Inte ha armarna över huvudet några längre stunder, något med blodtillförsel och blodtryck (om jag minns rätt). Ingen rekommenderar ju flytt när man är högpreggo men du vet säkert vad du pysslar med. Du verkar ha huvudet på skaft.
  Nog om pekpinnar, LYCKA TILL!!
  Jag ser fram emot finfina bilder av ert nya hus 🙂
  Trevlig helg!

 27. Såååå roligt för er!
  Ser verkligen fram emot att få följa med på denna resan och att få se det fina huset 🙂
  Ett stort Grattis till er! Varför ska man alltid vara förnuftig? Känns det rätt så är det bara att köra! Allt löser sig!

 28. Men så härligt att läsa! Det måste kännas underbart nu när bitarna faller på plats, en efter en.

 29. Hej och grattis!! Gud vad roligt det ska bli att följa er till det här nya. Du skriver såååå fantastiskt bra och är så himla inspirerande! Grattis återigen!! 🙂

 30. Men Emma så himla kul!! Grattis. Det kommer att bli så bra. Och att du får plats med en egen studio kommer ju att bli pricken över i:et. Kram Annika

 31. Stort grattis Emma! Så spännande det ska bli att följa dig i det nya äventyret! Jag har precis gjort en liknande resa, när vi fick reda på att vi skulle bli 3 (plus dvärgtax) så bestämde vi oss för att sälja lägenheten och köpa en ny. Såklart blev det en som behövde ”lite kärlek”, så ut med tak,väggar och golv och börja om. Det tog några veckor men det blev så bra! Nu bor vi där sen någon månad tillbaka. Men jäklar va jobbigt det är att vara höggravid och flytta, man får knappt hjälpa till alls trots att man vill. Sen ska det boas i den nya och ingenting kan hända snabbt nog. Hur som så väntar vi just nu på för lilla bebis, bara två veckor kvar till beräknad BF men det kan ju som bekant hända när som. Stort lycka till och det ska som sagt bli så kul att följa er vidare i resan. Kram

 32. Alltså du har verkligen den bästa och mest spännande bloggen som finns! Helt fantastiskt att få följa dig och din familj genom livet. Personligt, varmt, glädjesprudlande sådär bubbligt men samtidigt ibland en smula allvar som ju livet bjuder på. Och alla dessa magiska bilder och inspiration! Love it! Stort grattis till nya huset, kommande bebis och allt annat! Älskar verkligen din blogg och kommer aldrig tröttna även om jag är lite dålig på att kommentera

 33. Åååå vad spännande! Skönt att ni fick sålt ert så snabbt. Ska bli väldigt roligt att se de nya sen..:) Lycka till ..!! Kramar

 34. GRATTIS till nya hemmet!!! Vad roligt det ska bli att få se det sen! 🙂 Spännande! 🙂
  Bra tänkt av dig att inte sätta igång att måla och dona nu när du har magen – möter på en del som föder tidigt när de är mitt uppe i renovering eller husflytt – man har så klart inga vetenskapliga studier på att det har något samband, men det är relativt vanligt, så ta hand om magen och njut de sista veckorna <3 <3 <3

 35. Jag. Dör

  Det här ska bli kul att få följa. Ser fram emot att få se dig go bananas i ett helt nytt hem!!!
  Och det är vår!!! Livsfarligt, då blir det ju inredningslusta med plusmeny, liksom menar jag!

  Kram o GRATTIS!!!

  (det sista med liiite avund i rösten. Vi väntar nämligen på ett telefonsamtal, som aldrig tycks komma, från ägarna till en jättefin gård med ett gigantiskt stall!!! Håll tummarna)

 36. stort grattis! åh jag hade velat se ert hus på hemnet 😉 se hela huset 😉 få sig en större uppfattning av allt det härliga 🙂
  hoppas du överöser oss med bilder från det nya, kram

 37. Men.. Oj! Grattis!! Du (ni) är verkligen helt fantastiska. Har sagt det förut, hade jag haft en bråkdel av din energi hade jag varit nöjd. Gud, så kul och spännande! Än en gång grattis!

 38. Åh vad roligt att få se ett nytt hus inredas. Grattis och stort lycka till! Har ni en stor ljuvlig tomt med plats för växthus där också? Ha en ljuvlig dag! Kramar

 39. Ah så underbart!!! Så lyckligt lottade vi är som får följa eran resa!! Lycka till med allt som komma skall! 🙂

 40. Åh GRATTIS !!!!!! Skall bli så kul att följa med på resan! 🙂

  Kram Mirva / Nordicdesignstore.se

 41. Grattis! Så glad för min skull 😉 att få följa med på en ny hus-resa. Drömmen har ju varit rena drömmen (ha ha, okej tråkig) att få följa. Ska bli superkul att få se. Stooort lycka till med lillebror!

 42. Helt underbara nyheter! Beundrar er inställning till livet och hur ni väljer att leva- spontant och med glädje till livet och varandra! Grattis är väl kanske på sin plats att säga- sålt OCH köpt! 😀 Kommer bli så bra det vet vi alla 🙂
  Kram till er

 43. Åh grattis!!! Så himla roligt med ett nytt äventyr! Jag satt och kollade hemnet för några veckor sedan (kollade alla hus i hela Skåne, det var en lång lista, puh! Men jag = hemnetnörd så det var liksom ett lördagsnöje för mig) och ramlade över ett hus som såg väldigt bekant ut invändigt 🙂 Sedan dess har jag suttit och nyfiket väntat på när du skulle berätta om vad ert nya äventyr skulle bli. Så igen, stort stort grattis till ert nya hus och det ska bli så himla roligt att se hur det ser ut. Woho! 🙂

 44. Stort grattis till ert nya hem vad roligt !!
  Ser fram emot att se hur det ser ut och hur du/ni kommer att inreda.
  Önskar dig en underbar helg med massor av sol 🙂
  Kram Pia

 45. Så roligt för er och grattis! Ska bli himla spännande att få följa med er till den nya huset, helt fantastiskt att du är så öppen med livet, precis så som det är, lite som att läsa en bok, att få följa med på färden lite vid sidan av. Hoppas allt går som ni planerat om inte annat så tror jag ni löser det oavsett <3

 46. Oh!!! Stort grattis till nya huset!! Bor själv i Ystad och det är ljuvligt här nere, nära till hav, strand och natur. Fantastiskt!!!
  Letar också hus/gård runt om Ystad och är så spänd på vad det är ni kommer flytta?? 😀
  Stort lycka till med nya huset och den lille när den kommer 🙂
  Massa kramar!!

 47. Grattis!!!!! Vi flyttade in i vårt hus två veckor innan vår äldste son föddes. Snälla ta det lugnt! Vår son föddes tre veckor för tidigt för jag hade sååååå himla svårt att ta det just lugnt, ville ha allting redo NU. 🙂 Grattis igen och lycka till med allt. Kramar

 48. Åh, stort grattis!! 🙂 Vi har precis gjort samma resa med sälja/köpa hus, men vi får inte flytta in förrän i juli…känns som en eviiiiigheeet . Men spännande är det. Kram & lycka till 🙂

 49. Kul med hus i ny stad. Tänkte bara att jag skulle tipsa och förskola. Villa my. Mysig liten förskola med skola i samma verksamhet.

 50. Stort grattis och varmt välkomna till Ystad! Ni kommer garanterar stormtrivas i vår lilla stad 🙂

 51. Åh vad underbart det låter! Och du får som vanligt alla hus att låta så perfekta och romantiskt underbara. Stort grattis! 🙂

 52. Hur spännande kan detta bli på en skala!!?? Minns hur underbart spännande, roligt och inspirerande er renovering av Drömmen var och nu ett hus till som ni ska sätta tänderna i och svinga ert trollspö över. Kan knappt vänta tills ni visar bilder på ert nya hem!!! Så himla glad för er skull!!

 53. Alltså – så inspirerande du är! Du följer verkligen din inre röst!! Stort lycka till – det skall bli sååå kul att följa även denna resa. Kram Jessica

 54. Åh, stort grattis till er! Vad härligt det ska bli att få följa er i ert nya boende. Ser fram emot det.
  Så nu är det packning som gäller för er.
  Ha en riktigt mysig helg!
  Kram

 55. Ett nytt kapitel i livet, vända blad, starta på nytt. En del av en naturlig utveckling, Lite ledsamt mycket spännande …:)

 56. Jag önskar ett stort grattis till nya huset. Åh, det ska bli spännande att se:) .
  Samtidigt som jag kommer sakna ditt vackra hus. Väntar med spänning på det nya iaf.
  Önskar en fin helg och lite till 🙂
  Kramar Charlotte

 57. Stort grattis Emma! Ska bli spännande att se vad ni hittat! Tanken med att bo på ett plan har slagit mig många gånger som småbarnsmamma. Så är inte vårt hus men men….!
  Njut helgen och förstår att ni svävar på moln av spänning inför flytten!
  Kram Anna

 58. Åh vad härligt! Tusen grattis o lycka till och tack för att du delar med dig av er resa, värmer sååå i hjärtat!☀️

 59. Stort, stort grattis! Ska bli såå spännande att få följa med till ert nya hem!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg