Att kika in lite.

 
 

11335072

 
 
 

Ska vi kika in i vårt nya hus litegrann?

Här ser ni mäklarbilder, och ni är några som har undrat vad jag menar när jag säger att det ”behöver rustas ner” och jag ska försöka förklara. Grunden på huset är fantastisk; med kakelugnar och gamla brädgolv och dubbeldörrar och allt det där vi älskar, men ytan är lite för ”polerad” och ny för vår smak. Som alla tapeter ni ser som i sig är jättefina men inte riktigt vi, och som ger huset en väldigt ordnad och nyrenoverad känsla.

Vi vill ha det lite ”ruffare” helt enkelt, inte så gjort.

Som sagt; jättefina tapeter men jag vill ta fram stenväggarna och måla med kalklitir såklart. Få en levande yta, ta fram den gamla känslan mer.

Hoppas ni hänger med på vad jag menar.

 
 
 

11335070

 
 
 

De bilderna ni ser nu är alltså det som ska bli vardagsrummet.

Förutom att ånga ner tapeterna så ska vi återställa taklisterna till så dom förmodligen varit en gång i tiden. Golvlisterna är som ni kan se tjocka och vackra, men där uppe fattas det i vårt tycke en lika vacker och tjock list för att rama in det hela.

Och det är egentligen allt.

Vi behöver inte slita ut grunden på något vis (mer än att slå ut en vägg på ett ställe, ska försöka förklara sen, och köket ska bytas men det blir inte förrän efter den första bebistiden) och huset är i ett riktigt bra skick vilket var en nödvändighet med tanke på hur gravid jag är, så att få ner tapeter och sätta upp lister är egentligen vad som behövs i första omgången för att skapa den känsla som vi vill.

Och jag är så pepp! Så pass pepp att vi på fredag ska till våra älskade islänningar för att diskutera färg och se om vi kan blanda ihop den där nyansen för vardagsrummet som jag har i huvudet och som liksom inte riktigt finns ännu.

 
 
 

11335075

 
 
 

Och så samma rum åt andra hållet.

Ja, så är det alltså tänkt att bli. Vi ska idag få låna nyckeln ett litet tag för att åka dit och mäta och drömma och det är jag väldigt tacksam för, för att vänta tills nästa torsdag på att få se huset igen känns som en evighet. Här hemma är en tredjedel redan packat och jag är så redo att hamna på plats och och börja boa loss med alla hormoner och vagga runt där istället och känna mig svullen.

Påskhelgen; då ska det vara fixat i vardagsrum och sovrum och Buserum, och då flyttar vi in.

Till vår gamla lanthandel med stenväggarna och de vackra golven.

Galet.

 
 

cherry

57 kommentarer till “Att kika in lite.

  1. Vad spännande! Vi har egentligen väldigt olik inredningsstil. Själv är jag mönstrade tapeter typen.

  2. Det försvann massa från mitt inlägg.
    Det jag skulle säga var att trots vår olika stil blir jag så inspirerad av dig. Du är som en injektion av inspiration! Tusen tack för att vi får följa med!

  3. Jag hänger med på hur du menar, kan se att det där inte är riktigt ni. Det kommer att bli så läckert med er stil! Nyfiken på hur köket ser ut…..

  4. Grattis till köpet av vad som verkar vara ett underbart hus! Ska bli spännande att följa förvandlingen!

  5. Kan säga som Lina, du och jag har inte heller samma inredningssmak, jag gillar mönster och mycket färg och inte så mycket saker som står framme. Men det är väldigt roligt att se när du fixar till saker och inredningar. Det blir alltid väldigt smakfullt och enhetligt. Och går fort! Så rufft vet jag inte om jag tycker det brukar se ut, det brukar vara väldigt smakfullt. Helt enkelt en annan stil. Apropå taklist så skulle jag tro att det varit en hålkäls- eller svanlist längst upp i det där rummet.
    Jättefint rum!

  6. Vilket härligt rum, stort och med många fönster! Förstår vad du menar med ”klä ner”, för gulligt i min smak! Ska bli kul att få hänga med!

    1. Det beror på vad du vill kika efter? Men lunch på Johan P och Limhamnsbomber på Limhamns Kakbod. Kläder hittar du på Factory eller Miloii, inredning på Copperplate eller Homeville. Bästa köpcentret är Emporia (gigantiskt).

  7. Åh så fint! Bor i ett liknande hus med förra ägarens tapeter och är så sugen på att göra om lite så jag väntar med spänning på att få följa ert arbete

  8. Ett stort grattis till er nya hus. Med det jag har sett när jag följt din blogg så vet jag att ni kommer göra huset helt fantastiskt vackert 🙂 Kommer bli så inspirerande och spännande att följa med i den förändringen. Vilket hus, va!! Det är så att hjärtat hoppar till lite av den där hisnande känslan.
    Ett stort lycka till och massa kramar från Värmlandstösen 🙂

  9. Delar av min kommentar föll bort ser jag nu. Det jag ville säga också är att jag inte har riktigt samma känsla för det där med att göra om som du så det ska bli så roligt med lite inspiration 🙂

  10. Är nyfiken på köket jag med, och lite vad ni har för planer när ni så småningom ska fixa det rummet 🙂 Huset är heelt underbart! Ett verkligt drömhus som man väntar på ska dyka upp till försäljning nångång.. Det är ju väldigt fint redan nu såklart, men flyttar man in till nytt brukar man ju nästan alltid vilja måla om lite för att det ska kännas mer som ’vårt’. Skulle kännas som jag var inneboende på nån tjusig herrgård om jag flyttade in 😉
    Lycka till med allt!

  11. Nope..fortfarande grön av avund 😉
    Drömhus enligt mig och jag önskar jag va inbodd i Skåne, så klivet inte hade vart så stort, för det är bra priser på husen där nere och de är vackra hus och underbara omgivningar..
    Men jag är för mycket Stockholm 🙂 och för rotad hör uppe.
    Ska bli sååå kul att se hur du skapar.
    Underbart hus!
    Kram Åsa

  12. Emma, förstår dig gällande tapeterna, det finns mycket fina tapeter och fint hos dem som har dem, men jag är inte en tapetmänniska utan för mig är det också målade väggar som gäller.
    Vilket hus även invändigt!!! bara att se dessa bilder gör att jag längtar efter få följa Er i det här huset.
    Nu har du två Drömhem må jag säga, ett med mer privat läge och tystnad där naturen är granne och här ett hem med det läget och behov som också behövs för Ert liv, eller har jag uttryckt mig fel Emma? Iallafall jag är så förväntansfull inför ditt liv med bloggen i detta hus, liksom drömmen och självklart i förhållande med det Du vill dela med oss läsare.
    Varm Kram från Ninni.

    1. Hi
      Fikk med meg dialogen i forkant av denne og er imponert over ditt tålamod;)
      Veldig fint at dere kan flytte nærmere din manns arbeidplass:)

  13. Ni kommer få så fint. Det ska bli så spännande att följa. Så underbart med kakelugnar.
    Har aldrig varit i Ystad men kan tänka mej att det är ur härligt ställe.
    /Ann-Sophie

  14. Åh va vackert. Jag förstår precis vad du menar med att rusta ner, det där hade jag kunnat lista ut att du ville göra utan att du skrivit om det. Du är så tydlig med vad du gillar och inte 🙂

    Det ska, i vanlig ordning, bli fantastiskt att följa alla era projekt som alltid är inspirerande, vackra och roliga. Stort grattis & jag tror vi är många läsare som också är sååå pep på ert nya hem, ha ha! Kram

  15. Jag tror jag smäller av en smula…. Vilket fantastiskt hus ni hittat!! Det ser vansinnigt vackert ut och jag längtar verkligen efter att få se ”Emma stuket” på det när ni flyttat in 🙂 Blir så inspirerad och glad varje gång jag kikar in på din blogg Emma!! Glädjer mig för er skull och drömmer lite om att någon gång hitta det där huset ihop med min sambo o våra hundar med stort H… Hittills har vi inte lyckats hitta det, visning efter visning men inget sånt där ”klickande” har uppstått (jo en gång i en annan tid ett annat liv då det också blev köp av…) men vi hoppas. Sen att vi bor i en helt annan del av landet men ändå drömmer om Österlen kanske gör att mitt hjärta bultar ännu lite mer för ert nya fantastiska hus och framtida boende!! En gammal lanthandel liksom, kan det bli mycket bättre än så?! Jag som drömmer om egen liten butik av något slag med heminredning mm… Åh vilken dröm och vilket underbart liv du lever Emma <3 Kram Sanna

  16. Stor Grattis till er! Vilket härligt hus!
    Jag blir alldeles pirrig,glad och förväntansfull inför er flytt och nedrustningen av lanthandeln. Det är ju så roligt att komma till ett nytt ställe, boa in sig och göra det till sitt eget. Önskar er all lycka!
    kram Mia

  17. OMG! Grattis till ett underbart fantastiskt hus!!!! Spegeldörrarna, golvlisterna åååhhhh…… LYCKA TILL och så spännande att följa er i detta nya hem!/helen

  18. Alltså det här är så spännande så jag smäller av litegrann! Känns skitlöjligt att man kan bli så lyrisk över någon annans hus, men det är nog lite pga att jag själv har letat och letat och letat lite till efter det där perfekta hemmet under en längre tid nu, så man känner liksom gädjen när andra hittar rätt! Min lägenhet är jättefin på alla sätt och vis, men det är ju speciellt att hitta huset som uppfyller allt och att ha en trädgård att kunna njuta av… Speciellt om man som jag är uppvuxen på landet (utanför Ystad faktiskt), och är van vid att bara ha natur och öppna fält runt sig. Då längtar man efter öppna vidder när man sitter instängd i sin lilla lägenhet. Men som sagt, så himla roligt för er och det ska bli grymt kul att följa här på bloggen! 🙂 Grattis!

  19. Åh shit, det kommer bli fint detta! Är som en unge på julafton över ERT hus…! Haha, hur kan man bli så engagerad över nån annans hus?! 🙂

  20. Huset ser helt fantastiskt ut! Kommer bli så himla fint. Grattis till köpet! Ska blir kul att följa er resa.

  21. Så roligt för er..underbart hus=)grattis=)
    Var ligger Drömmen? Är det närmare ert nya hus? ( Du behöver inte säga vilken by/ort bara landskap, förstår om du vill hålla det privat)

  22. Hej Emma,
    Ert nya hus ser helt underbart ut! Varför finns det inte sådana hus i Stockholm!?
    Skulle vara kul att se en bild av köket (även om ni nu ska göra om det i er stil).

    Hälsningar Madeleine

  23. Förstår vad du menar! Gillar också grunden i ytorna, vackert, men lite för mycket engelsk överklass och för lite ”nedslitet av kärlek” 🙂 En list i det där rummet skulle göra väldigt mycket! Åh, det ska bli så kul att se vad som händer!

  24. O wooow , vad läckert hus !!! Grattis till flytten 🙂 Och ja, jag förstår precis vad du menar med ”rusta ner ” och ”ruffa till ” och lägga till en list i taket,skulle nog gjort precis samma sak,tycker också det ser lite för ” fint ” och tillrättalagt ut för min smak, jag är också färgtypen, inte tapettypen, men det där är så olika . Hur som , ett STORT lyvka till, ska bli såååå spännande att fälja denna inredningsresa 🙂 Du börjar ju nästan skämma bort oss med nya hus och påföljande inredningsfrosseri 😉
    kram,
    Monica i Rom

  25. Wow, så fint och vilket ljus. Ska bli så roligt att få följa med (hoppas jag att vi får) på denna
    resa när ni gör huset till ert. Åh, jag vill också ha ett sådan hus 🙂
    Fin kväll till dig !
    Kram Pia

      1. Vad bra, då kan du ju det här nu, hihi. Termen dubbeldörrar finns, men det är något annat. /Hej från Bebyggelseantikvarien

  26. Ljust och fint! Men jag kan ge mig sjutton på att du hunnit packa, städa, flytta, renovera och packa upp innan jag ens packat upp väskan efter min lediga månad med resor. Borde försöka få in ditt tempo.

  27. Smäller av!!!! Blir helt nipprig av det här Emma, du har köpt MITT drömboende! Ni vill inte ha en hyresgäst framöver? Är bra på både matlagning och bakning 😉 Kram

  28. Smäller av!!!! Blir helt nipprig av det här, ni har ju köpt MITT drömboende! Önskas hyresgäst framöver så är jag både grym på matlagning och bakning 😉 Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg