Att börja mjukna för rosa.

 
 

AT2B9151

 
 
 

Som ni kan förstå så hamstrar jag saker här hemma till nya huset.

Fortfarande imponerande balanserat jämfört med hur a) jag var när jag var gravid med Buse och b) hur jag är generellt när det vankas nytt boende. Det är graviditets-hakuna-matatan som bäddat in mig i nån slags oljig verklighetsflykt där jag går runt med ett fånleende och tom blick och inte bryr mig inte ett dugg om att vårt hus är i kaos och att det står kartonger överallt och att vi just nu inte har ett ”hem” utan är mellan två hus.

Men visst hamstrar jag.

Soffan sålde vi och köpte en ny när vi ändå var igång. Gamla tunga plädar och kuddar gavs bort eller såldes och har bytts mot ljusare tyger som väntar. Jag drömmer om väggfärger och ger min hantverkare huvudvärk när jag mailar flera gånger i veckan om svamlar om saker han ju faktiskt inte fått se live ännu och därför inte kan uttala sig om. Jag gick ut och kikade på Buses gamla vagn som stått i tvättstugan bara för att konstatera att man inte ska ha en vagn i en gammal tvättstuga i två år om man vill att den ska se fräsch ut, så vi fick beställa ny vagn (vilket är ett jäkla rån! Herregud, som att köpa en begagnad bil ju) eftersom bara tanken på att lägga ner en alldeles ny bebis i någonting som känns sunkigt tar emot så jag får gåshud.

Men däremot hittade jag gömman med många av Buses gamla bebiskläder i himla fint skick, så de är nu tvättade tillsammans med de nya och vikta och nerstoppade i en av lådorna märkta med obs! bebis!

 
 
 

AT2B9156

 
 
 

Och jag som aldrig riktigt gillat rosa i praktiken när det kommer till inredning har faktiskt gett efter i just en nyans och skaffat mig några örngott av samma serie som de där underbara linnelakanen jag har i grått och som ni har sett innan.

Det är fördelen med bäddset tycker jag; att man inte behöver köpa hela uppsättningen på en gång utan kan komplettera med örngott då och då för att få en helt annan känsla. Just den här mjuka, rosa tonen var liksom så vacker mot det gråa och jag får inte nog av det där dammiga, blekta, skrynkliga.

Jag vill ha linne precis överallt i nya huset, det är min nuvarande craving. Eller ja, den har ju hängt med ett långt tag, men med intensiteten jag hamstrar linnetyger just nu så får det nog kallas en craving.

 
 
 

AT2B9162

 
 

AT2B9164

 
 
 

Vacker både mot sänggaveln, Kalklitir, de gråa påslakanen och det poserande Spöket. Det får man väl ändå ge gott betyg anser jag (lakan och örngott finns här).

Så för er som undrat lite vilken stil det blir i nya huset så skulle jag väl säga Emma-stilen, fast anpassad. Jag utgår ju alltid från själva huset när jag inreder, inte en specifik stil, och sen anpassar jag efter det. Drömmen ser ju till exempel inte likadan ut som Lutande Huset – även om man nog kan känna igen mycket. För Drömmen är ett helt annat hus med en annan känsla och kräver helt andra färger, textilier, möbler än Lutande Huset som har lågt i tak och ljus från andra håll. Och Lanthandeln är ännu en personlighet som jag vill försöka vårda och lyfta fram och jag längtar efter att få starta för canvasen med takhöjden och kakelugnarna är oslagbar. Jag vill ha det bohemiskt avslappnat som jag alltid vill, men anpassat. Dock med mycket matta färger, mycket smutspudriga nyanser, mycket linnetyger, mycket luft och en känsla av att välkomnas hem.

Och tydligen med en liten skvätt rosa, om än bara i form av örngott.

 
 

cherry

16 kommentarer till “Att börja mjukna för rosa.

 1. Ooh, jag har också i vår blivit riktigt kär i rosa och hämtat faktiskt in det hos också! 🙂 väntar otåligt att få se hur du riktigt inreder i nya hemmet! 🙂

 2. Jaharrå! Rosa, alltså. Bättre än så blir det inte 😉
  Det kommer bli så himlafint i ert nya hem. Jag längtar efter köksbilder 😀
  Ha en fin dag!

 3. Det här blir underbart att följa!! Äääälskar samma bohochica stil som dig. Blir så nyfiken på vilken soffa ni köpt istället. Avslöjar du redan nu månne…??

  1. Den skickas inte ut förrän vi är på plats i huset så jag har tyvärr inga egna bilder på den ännu 🙁

 4. Jag är nyfiken på vad ni valde för vagn.. 🙂 Har för mig att ni hade en Phil & Teds innan, men kan ju ha blandat ihop med nån annan nu.. Men i så fall, går den även att ha barnet vänt mot sig i sittdelen? Letar vagn själv nämligen och är i valet och kvalet, köpa ny eller stå ut med den enligt mig ’slutkörda’ vi rean har 😉

  1. Med Buse hade vi en Emmaljunga Nitro först (den som inte gick att rädda) och sen en Phil&Teds (som han ännu använder). Vår Phil&Teds är bara en sittvagn nämligen, och där är han vänd fram – så inget för bebisar.

 5. Vilken otur med vagnen. Att den inte gick att tvätta. För det finns ju roligare saker att lägga pengarna på.
  Lycka till med packandet och planerandet.

 6. Håller helt och fullt med, nåt mycket märkligt det här med rosa som plötsligt pockar på uppmärksamhet. För några veckor sedan kallade en dim/puderrosa linnegardin efter mig då jag var inne på Åhléns. Lite smått förvirrad efter den upplevelsen gick jag därifrån, men fann mig häromdagen med att än en gång stå och dra i den – faktiskt med en riktig vill-ha!-känsla, nästan begär. Är vi utsatta för nån form av komplott, tror du?! 😉

 7. Jättefina!! 🙂 Håller helt med. Jag tycker suermycket om vissa saker du inreder med besattälskar dem – medan andra, dem skulle jag aldrig pilla på. Att inreda i en viss stil tycker jag begränsar än, man ska ha det man tycker om, och mixen och kontrasten skapar ju hemtrevligheten. Om allt är vitt blir det inte spännande. Om allt är svart blir det bara mörkt. Om allt är supergammalt ser det ut som ett museum och om allt är supernytt ser det ut som en möbelbutik. Kontraster. 🙂 Och möbler som passar i ett hem har fel proportioner eller känslor i ett annat! Älskade er gamla soffa. Hoppas nya ägaren blev helnöjd och ni också!

 8. Grattis till nya huset och väntande bebis. Känner du att Drömmen kommer få stå tillbaka lite nu när ni får ett nytt hus och sätta tänderna i? Kram

  1. Nej det känner jag inte – vi är ju klara med renoveringen där tack och lov 🙂 Så i sommar kan vi bara njuta. Däremot så har vi inte haft möjlighet att besöka Drömmen lika mycket den senaste en och en halv månaden som vi skulle velat eftersom vi behövt ordna med visningar med mera, men i sommar blir det som sagt fullt fokus på att bara slappna av och njuta av det arbete vi gjorde förra året. Perfekt nu när vi kommer ha en spädis också.

 9. Blev också nyfiken på vad det blev för vagn :)? Snöade in ordentligt på vagnar (ja allt annat med) när jag väntade min plutt, ränderna har visst inte gått ur, jag blir såå nyfiken på modell så fort nån nämner vagn 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg