Att ha fått nycklarna.

 
 

AT2B0465

 
 
 

Nu har vi alltså fått nycklarna och hantverkarna har satt igång, de började i fredags.

Vi träffades där ute i huset direkt efter mäklarmötet för att gå igenom vad som behövde göras och ge dom en uppsättning nycklar så att dom kan arbeta ostört. Det är ju ganska kort tid kvar tills vi flyttar in, och ganska många rum som jag behöver hjälp med att måla. Hur långt dom har hunnit har jag inte sett ännu men hoppas kunna köra dit ikväll för att kika.

Och oj vad det skär i kroppen att inte kunna göra det själv! Jag har en sån enorm lust att ta penseln och bara sätta igång, men jag vet också att det inte går. Mina fogar skulle protestera så mycket att det helt enkelt inte är värt det. Jag får helt enkelt acceptera att jag är för gravid och att det är okej att ta emot hjälp och att det kommer finnas många rum kvar för mig att måla sen i vilket fall. Trots att det tar emot.

 
 
 

AT2B0472

 
 

AT2B0473

 
 
 

Vi hade packat med oss lite saker redan i torsdags; sånt som är otympligt att ha i kartonger eller helt enkelt för ömtåligt att skicka med flyttlass. Som lampskärmar och skötbäddar och amningskuddar och gud vet allt.

Och jag hade kameran med mig såklart, men tyvärr med helt fel objektiv egentligen för att fotografera interiör – jag har mitt fasta 50 mm 1,2 på sen länge eftersom det är det jag använder absolut mest, men när det ska fotas rum behövs det ett zoomobjektiv och det har jag packat ner nånstans och kan inte hitta. Det är därför det inte blir några översiktsbilder här.

Ja, ja. Det får gå bra så länge. Det andra objektivet hittar jag nog i sinom tid.

 
 
 

AT2B0445

 
 
 

Här ser ni mer från badrummet på nedre plan!

Ett romantiskt handfat…

 
 
 

AT2B0448

 
 
 

… och tassbadkar, såklart.

 
 
 

brummet

 
 
 

Och där är jag också! Med albatrosstuttar och allt. Hej hej. Och så hade jag tagit med mig världens bästa doftstickor och ställde ut, så att det redan skulle dofta hemma nästa gång vi kom.

(I badrummet brukar jag ha det här, det doftar verkligen ros. I sovrummet brukar det här passa).

 
 
 

AT2B0442

 
 
 

Och efter att ha gått igenom rum för rum med hantverkarna och funderat på vad som egentligen skulle hinnas med i första rundan, så var det dags att åka ifrån igen. Så himla typiskt. Jag vill ju inte alls åka ifrån; jag vill ju vara där ute mest hela tiden och bjuda killarna på kaffe och se på hur färg rollas ut på golven och kämpa med impulsen att rycka åt mig en borste och börja själv. Jag vill liksom bo där nu, vänta på saker och ta emot leveranser och fundera på hur allting ska stå.

Boa in mig, känna mig hemma.

Men; en sak i taget – jag vet. Nu har det iallafall startat.

 
 

cherry

20 kommentarer till “Att ha fått nycklarna.

 1. Jag önskar jag hade haft hälften av din energi, eller intresse snarare, så jag hade fått målat hall, tv-rum o annat här. Men tv-rummet behöver gipsas om först eftersom väggarna spricker så fint i detta gamla hus 😉 Jag kanske får lite motivation när jag ser ert hus ta fart 😀
  http://lotte4.blogspot.se

  1. Vi är fler som skulle behöva den energi och beslutsamhet som Emma har. Innan jag ens plockat undan i vardagsrummet har väl hon hunnit renovera hela huset och flytta in.

 2. De där doftstickorna är de snällare än doftljus? Jag tål nämligen inte doftljus, men doftstickor kanske fungerar?

  1. Ja fördelen är väl att du kan välja själv hur mycket du vill att dom ska dofta genom att stoppa i fler eller färre stickor. En sticka = väldigt lite doft. Doftljus doftar ju liksom i en och samma styrka när dom är tända.

 3. Alltså, de förra ägarna gillade verkligen mönstrade tapeter. Gillade verkligen verkligen mönstrade tapeter… Men det är väl ändå ganska skönt med hantverkare som gör allt det där ganska tråkiga förarbetet, som att rulla ut skyddspapp och tejpa kring lister och sånt?

  1. Ha ha ja DEN biten är ju skön att slippa. Men jag ÄLSKAR att måla; att se hur förändringen växer fram. Det är meditation för mig liksom.

 4. Gulliga, skulle du kunna skriva vilka doftpinnar det är, alltså namnen? Får inte länken att fungera från mobilen( är på jobbet så endast mobil att titta in med) kram

  1. Deras sida ligger nere verkar det som, såg på Instagram att dom ger 25% rabatt med koden SMS. Det är Rose Champagne i badrummet och Saijo Persiommon till sovrummet. Men sidan ligger nere nu :S Kram!

 5. Gulliga, skulle du kunna skriva vilka doftpinnar det är, alltså namnen? Får inte länken att fungera från mobilen( är på jobbet så endast mobil att titta in med) Kramis

 6. Så fiiint!! Ska bli spännande att se när du fått sätta din prägel på detta hem 🙂 Kram!

 7. Haha ja jävlar i mig, Albatrosstuttarna kikar fram! Du är snygg som alltid så klart, sådär så jag inte orkar med riktigt! 😛 Ska bli grymt kul att se när du skapar eget utifrån det ni köpt, väntar med spänning!

 8. Åh, det kommer att bli så fint!! 😀 Kul med före och efterbilder sen, även om du ”bara” kunde fota med ett 50. Jag går just nu och stirrar är hemma på vad jag eventuellt kan måla om. Jag vill inreda men det går inte att göra så mycket i en studentlägenhet i ett land man bara kommer bo i under ett år till ^^ Eller, går går ju, men det ska ju vara värt pengarna också.

 9. Romantiskt handfat – jag tänker mest på skållningsrisken när Buse ska tvätta händerna.
  Men ett häftigt och fint hus är det ni har köpt. Lycka till. Bra hantverkare är bra att ha.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg