Att känna in ett nytt hem, vinthundsversionen.

 
 
AT2B0479
 
 
 

När vi fick nycklarna i torsdags tog vi med oss flickorna.

Dom behöver ju också känna in huset, göra sig hemmastadda. Dock är deras angreppssätt aningen annorlunda från vårt när det gäller att boa in sig; men fortfarande lika viktigt.

Det var ett fasligt springande mellan rummen. Man måste ju kontrollera hur många rum som finns och vad de luktar.

 
 
 

AT2B0486

 
 

AT2B0483

 
 
 

Och så måste man kontrollera omgivningarna. Se vad som bjuds där utanför. Har även den här grannen katt? Hm?

 
 
 

sal

 
 
 

Man måste kontrollera där uppe och där nere och allt mitt emellan.

 
 
 

AT2B0491

 
 
 

Gärna i samlad trupp och med svängande svansar.

 
 
 

AT2B0504

 
 
 

Men Tooka, som avskyr förändring, såg ut såhär mest hela tiden.

Menar-ni-verkligen-allvar?!!-blicken. Den värsta sorten. Följt av ett monotont, utdraget pipande som kan pågå i timmar och ger tinnitus om man vistas i samma rum för länge. Tillslut får man säga till att nu räcker det. Annars kan hon låta som en delfin i dagar och fullkomligt vältra sig i självömkan och liksom släpa sig fram med slokande öron och martyrblick och ge så mycket dåligt samvete att det dryper från väggarna.

Men nu har dom fått känna in huset, flickorna också. Och det fick nog betyg godkänt, trots allt.

 

Pssst – missa inte tävlingen där du kan vinna presentkort på 1000 kr hos Yawama. Tävlar gör du HÄR.

 
 

cherry

27 kommentarer till “Att känna in ett nytt hem, vinthundsversionen.

 1. Kan inte annat än älska hundar med så mycket personlighet! Vi hade en i många år och han gav oss många skratt med sitt suckande (på exakt rätt ställe i vårt samtal) , sitt snackande och sin blick.

 2. Haha, underbara bilder!! Och det där delfinpipet känner jag väl till… 😉 Ha en underbar dag! <3

 3. nu först ser man hur högt de e i tak osv. Hälsa i övrigt Tooka att det är ok att flytta-ibland

 4. Emma, vet du dessa bilder har jag längtat efter, så härliga. Sen din text och Tooka gumman, Ni fick mig att le och skratta gott denna morgon. Med tanke på att de älskar solens värmande strålar, så med skönt underlag och solens närvaro kommer de kanske älska verandan eller vad tror du Emma?
  Kram från Ninni.

  1. Alltså dom kommer att ÄLSKA verandan! Lite mjukt att ligga på där sen blir det nog favoritplatsen <3
   Kram

 5. Alltså hahhha, guuuud vilken skrattattack jag fick när du beskrev Tooka hahhah, dööör!
  Underbara jycke..
  Kram på dig!

 6. Jamen alltså du är ju bara för underbar! Husesyn ur vinthundsperspektiv – det känns verkligen att hundarna är en del av familjen. Och så skriver du så fint och inkännande om människor och händelser, och inte minst är du fantastisk på att använda språket som ditt verktyg. Kan vi månne förvänta oss en bok, nån gång i framtiden? Stella i Rom

 7. Tänk om Tooka kunde läsa 😉
  Kul var det att läsa iaf, men förstår att det ibland tryder på tålamodet. Jag har en exakt sådan här hemma. Inga förändringar, samma möbler, samma människor, samma arbetsplats, buss, promenad till och från jobbet ANNARS blir det sloköron, hängläpp och deppig svans,,, och lite piiip!
  Trevlig Påsk! 🙂

 8. Åh vad härligt det ser ut att komma in i ett nytt, tomt hem. Längtar såå. Jag vill flytta, börja om, ha något som vi trivs med. Jobbigt med nyproduktioner för du kan inte gå och känna innan. Nu sitter vi med ett radhus, nytt, men trivs inte. Fasen.

  Lycka till med allt och ha en fin måndag.

 9. Emma,söta du,jag fullkomligt älskar dina kommentarer&beskrivningar om dina pälsiga väsen hemma hos dig.Har själv hund och pratar väldigt mycket med henne, och hon fattar det mesta.Därför kan jag skratta så de nästan inte går att sluta,när jag läser om dig och dina hundar!!! Stort lycka till Emma!!Det kommer gå bra de her’t /Fia

 10. Dessa fina hundar, och din förmåga att uttrycka dig så roligt är ju en oslagbar kombo :). Kan känna mig lite som Tooka ibland, alla dessa förändringar man ska tvingas utstå hela tiden. Men hon kommer att få det bra, i detta underbara hus och med massor av sol på verandan :).

 11. Är de som våra hundar så triggas de lite av de tomma ytorna också. Tooka verkar kunna se lika olycklig ut som våran Iggy. De goingarna! De kommer att trivas bra där tror jag. Mer yta.

 12. Stackars lilla Tooka:) Martyrögon känner jag väl till. Min yngste har ADHD och avskyyyyyyyyr förändringar (om de inte är självvalda…). Han ska förberedas in absurdum när det gäller det mesta. Men är han bara förberedd går det mesta som en dans:)
  Kanske Tooka också har diagnos:D

  Så fint det kommer bli i huset. Jag ser det redan framför mig hur det kommer blimed din fina inredningsstil, det går inte att misslyckas:)

  Kram Susanne

 13. ha ha-herlig!!!
  Blir så glad av dine kommentarer om hundene. jeg ler høyt for meg selv og kjenner så godt igjen din beskrivelse av deres typiske adferd 🙂
  Har selv levd et liv med salukitisper i mer enn tyve år, desverre ikke lenger, men minnes de med glede. Finner trøst i å kikke innom bloggen din, da er de på en måte med meg enda.

 14. Jag dör så rolig den där Toka är! Fullkomligt älskar hennes personlighet och på ditt underbara sätt att beskriva henne.

 15. Åh, de kommer att älska det nya huset. Bara det kommer lite mjuka mysiga fåtöljer och dylikt att tråckla ner sig i. Kan förstå Tooka i det här läget. Hon ser inte de bilder som du ser i ditt huvud. Kan tänka mig att hon tänkte: Ska vi bo här, utan soffan, sängen och allt annat som är mjuk och skönt. Men så snart ni flyttat in och solen letar sig in, så kommer hon vara en nöjd saluki. Älskar ditt sätt att beskriva hennes uppsyn på. Så klockren.
  Kram

 16. Alltså Tooka jag blir så kär i hennes egenhet. Hennes sätt att ta sig an världen- med offerkoftan på samtidigt som livet i henne lyser fram.
  Jag tror de kommer trivas kanon när alla prylar o ni är plats. Då känns det tryggt och som en frihet. Tillsammans.

 17. Helt ny läsare här (bloggkommentatorerna..) och efter att ha tassat runt lite och kom jag detta inlägg å …..så föll allt på plats. AHA. Javisst. Detta är en TYPISKT BRA PERSON.
  Personer som har salukis är nämligen typiskt bra personer. Som fattar grejen. Orientaliska vinthunds-folk generellt, faktiskt. Hög igenkänning på delfinandet. Luftpuffandet i kinderna. Blicken. Missnöjet. Haha.
  Kommer tillbaka!
  Lycka till med allt, huset ser fantastiskt ut! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg