Att ha det bästa i trädgården.

 
 

AT2B0468

 
 
 

Ser ni? Det stora trädet?

Det är ett k-ö-r-s-b-ä-r-s-t-rä-d.

Jo, jag menar allvar. Ett körsbärsträd! I storlek typ största i världen. När jag fick reda på det gungade det till lite under fötterna, sådär så jag fick hålla mig i trappans ledstång, för jag kunde liksom se framför mig hur enastående vackert det måste vara när det blommar. När hela trädet förvandlas till en boll av skirt rosavitt och det snöar blomblad när det blåser. Jag som blir alldeles till mig av det lilla körsbärsträdet som står i tvättstugan och blommar i förtid.

Växthuset är inte vårt, tyvärr, men det kanske blir ett växthus hos oss också sen nån gång – mer än det lilla som följer med från Lutande Huset. Nog inte i sommar, såklart. Men framöver.

Fast redan i år kommer vi få njuta av det där Mio-min-Mio-trädet på vår tomt, det största körsbärsträd jag någonsin sett och som dessutom ska ge goda bär att plocka och äta.

Man kan ju leva på bara det, liksom.

 
 

cherry

18 kommentarer till “Att ha det bästa i trädgården.

 1. Så. Avundsjuk! Det är ju så jävla fint och framförallt GOTT! Men när det blommar alltså 😀 Nackdelen är väl alla skator det för med sig, det finns det gott om ändå, både mänskliga o ”fågliga” ändå vi inte ha körsbärsträd hahaha
  http://lotte4.blogspot.se

 2. Känns som ni verkligen hittat hem ❤️

  Kommer du ta emot ”familjefotografering” i er studio med eller mer åt produktfotografering?

  1. Tanken är absolut att kunna göra all typ av fotografering där 🙂 Framförallt bebisar och barn och boudoir – sånt som är lite knivigare att göra ute. En hel familj tycker jag själv nog blir schysstare i en utemiljö, som en strand eller skog, men barn och små bebisar som är lite ömtåliga mot kyla är ju perfekt att fota inne 🙂

 3. Inte för att ta ner glädjen, men ha i åtanke att det KAN vara vita blommor 😉 Vi har ett som börjar bli i den sizen och det har vita blommor, och mycket färre än de rosa. Fortfarande vackert. Vill bara varna i fall att, så du inte blir hemskt besviken om du förväntar dig rosa blommor och får vita.

 4. Du kommer hitta mig där. I full flärd pallandes körsbär.

  Fasen va pinsamt det kommer bli för mig.
  Nåväl, nu är du förvarnad iallafall.

 5. Ajamen, hur härligt blirinte det! Både när det blommar och när det blir bär, körsbär är ju nåt av det godaste som finns. Tänk att få sitta på en gren, dingla med benen och plocka bären direkt in i munnen en solig sommardag… suck…

 6. Härligt! Att bli med trädgård som innehåller uppvuxna träd är ju helt underbart, det gör så otroligt mycket för känslan.
  Ser fram emot bilder av din försommarträdgård täckt av körsbärssnö:)

 7. Vi har också körsbärsträd – godaste OCH vackraste som finns, vad mer kan man begära?!! Så grattis! 🙂

 8. Underbart!
  Jag vet, har ett jättekörsbärsträd på vårt lantställe. Määään….man får ha attan så bråttom med att plocka körsbären innan fåglarna äter upp dem. Det är ju inte läge att hänga nät över det hele,,,,

 9. Vi har sommarhus en bit uppåt kusten med ett stort gammalt körsbärsträd i trädgården. Vad det har skänkt glädje! Mitt starkaste minne av första sommaren, då huset ännu inte var vårt utan delat med olika släktgrenar, är hur vår nyblivna ettåring som just lärt sig gå åt och åt och åt hur mycket körsbär som helst – det var en sådan glädje för honom.

  Sedan har den växande barnaskaran, utökat med kusiner, klättrat och plockat och spottat kärnor så det står härliga till. Och när bärens tid är förbi är lövskuggan kvar och vad lämpar sig väl bättre än att ligga där och småslumra när ögonlocken blir tunga och boken glider ur handen…

  Ljuvlig trakt, ljuvligt hus – vad fint ni ska få det!

 10. Vi har också ett stort körsbärsträd på vår tomt, och det är enastående vackert när det blommar + en ansenlig mängd kärnor som man trampar på resten av sommaren:))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg