Att ha fått vardagsrummet målat.

 
 

AT2B0755

 
 

AT2B0741

 
 
 

Häromdagen kom dom hit, Islänningarna, och svepte in i huset som en virvelvind och målade mitt vardagsrum. Dom gör liksom sånt. När jag själv inte kan eller har tagit ut mig för mycket så är dom alltid där med penslar och påsar av färg och kramar så hårda att man lyfter lite från golvet.

Målaren som var här fick stora ögon. En, två, tre… fyra? räknade han och syftade på antalet islänningar som intagit huset, redo att måla. Till ett rum?

Ja, svarade jag. Det är en familjegrej. 

Och så log jag. För jag tycker det är fint att dom jobbar ihop på det där sättet, hela familjen.

 
 
 

AT2B0760

 
 

AT2B0777

 
 
 

Och så sattes det igång.

Med min nya färg, ni vet! Den som Audur och jag (mest Audur, typ bara Audur, jag har ju endast berättat vad jag är ute efter och skickat bilder på skumma väggar) tagit fram just för det här husets vardagsrum. Och ni må tro att jag var spänd på att få se hur den skulle se ut som torkad!

Ovan ser ni ganska tydligt hur lite täckande den kan kännas när man målar på tapeten. Men det ordnar upp sig sen, jag lovar.

 
 
 

AT2B0792

 
 
 

Det målades…

 
 
 

AT2B0784

 
 

AT2B0776

 
 
 

Och målades…

 
 
 

AT2B0825

 
 
 

Och målades.

Ser ni hur mörkt det ser ut? Så ser den inte alls ut nu kan jag lova. Här är den inte ens i närheten av att ha torkat och jag stod och tittade på den och sa att det är fantastiskt hur olik den färgen jag såg på väggarna var det färgprov jag hade i handen. Det är det här jag menar med att man inte ska få panik.

Det blir så himla bra tillslut, även om man kanske undrar där på slutet.

 
 
 

AT2B0795

 
 
 

Och sen lämnades mina väggar att torka.

Så jag visste inte alls hur min nya färg såg ut förrän i fredags när jag kom ut till Lanthandeln för att ta emot flyttlasset. Jag hade bara sett den såhär; ofärdig. Men det torra, vackra, helt perfekta resultatet som väntade på mig på fredagen var så mycket mer än jag någonsin hade vågat hoppas på. Nyansen är perfekt! Precis den avvägningen mellan rufft och mjukt som jag önskade mig, och precis den nyans jag inte vågade tro skulle gå att få fram.

Men hur den blev; det tar vi i ett annat inlägg.

Den förtjänar ett inlägg för sig själv, tycker jag.

 
 

cherry

15 kommentarer till “Att ha fått vardagsrummet målat.

  1. Men åhhhh Emma! Du kan ju inte lämna oss så här i spänd förväntan!!!!!! Vilket hus! Så roligt det ska bli att följa dig även i detta hus. Kommer fin speciella ”blandning” av färg finnas med i kommande sortiment eller är det ”one-of-a-kind”? Lycka till, med både nytt hus o ny bebis!

    1. Jag tror att den kommer finnas med, precis som Leo 🙂 Jag vill inte ha ensamrätt på en kulör, liksom.

  2. Ja, när man ser den så där så ser den inte så där jätteimponerande ut :-).
    Det ska bli så skoj att se hur det blir när det blir färdigt!!
    Ha en mysig söndag, och ta hand om dig nu och ta inte ut dig.
    KRAM

  3. Men ååååååh, vilken cliffhanger!
    Det ska bli så kul att se ert nya hus växa fram precis som vi fick med drömmen. Då jobbade ni på i en faslig fart så det känns lite bra att du är höggravid oxh kommer att ha en spädis, för då kan vi njuta av förvandlingen under en längre period om du förstår vad jag menar.

  4. Men Emma! Det där var inte snällt. Vill ju se nuuuu. Har ju vä att så mycket på att få se den nya färgen. Älskar att få följa er I er flytt.
    Men vi vill se vardagsrumsfärgen som du pratat så mycket om. Så nyfiken.

  5. Men jösses hi hi som jag väntat på denna ”visning” jaja den som väntar på något gott……
    Ha en helt underbar påskdag.
    Kramar

  6. Åh vad spännande!! Ska blir roligt att se det färdiga resultatet !! 🙂
    Jag undrar dock hur du har ”förberett” tapeten? Vill nämligen göra något liknande själv, men fungerar det alltså att göra det direkt på en tapet?
    Tacksam för svar! 🙂

  7. Alltså jag bara ääääälskar kalklitir. Vi har i vardagsrummet och vårt nya sovrum. I sovrummet har jag blandat sky med san saccaria och fasen så fint det blev 🙂 Längtar efter att få inreda det rummet. Stort grattis till ert jättejättefina nya hus 🙂 Kramar! Julia

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg