Att ta fredagskväll!

 
 

AT2B1657

 
 
 

Fredag, alltså.

Flickorna har fått fredagsgodis och ligger nu utspridda i huset och knaprar, jag har tappat upp ett obligatoriskt bad och hela kylen är numera fylld med allehanda snuskiga mögelostar som jag ska kasta mig över så snart jag kommer hem från BB i nästa vecka. Ni må tro att jag har längtat efter St Agur och olika former av kitt-ost och allt annat som luktar väldigt starkt och varit förbjudet under så lång tid. Så det var med på önskelistan över saker som ska finnas i kylskåpet när jag kommer hem, och nu är det alltså ordnat.

Mööööögelost. Med kex!

Nomnomnom.

 
 
 

AT2B1471

 
 
 

Det har ju dock inte gått någon nöd på mig, trots bristen på mögelost.

Närheten till den här morotskakan från Olof Viktors ska man inte underskatta; den har varit ett stående inslag sen vi flyttade till trakten. Ett tjockt täcke av lagom syrlig glasyr till en fluffig och saftig morotskaka är snudd på oslagbart. Idag njöt jag en bit när jag gjorde klart det allra sista inför min ”mammaledighet” – jag kommer ju vara ganska inkognito nästa vecka för saker som kräver en hjärna, så allt gällande deklarationer och bokslut och revisormail och sånt har jag försökt göra klart, samma sak med fakturering och kvitton och papper för månaden som ska sorteras och sättas på rätt plats och skickas till rätt ställe. Blogga ska jag väl klara av i viss mån hade jag tänkt, men att fundera på bokslut när man är nyförlöst är inte riktigt optimalt. Med Buse visste jag liksom knappt vad jag hette i veckor.

Men nu är de största grejerna postade och mailade och sorterade, så nu kan jag ta helg och fira att mannen ska vara hemma och njuta av att ha fredag med en Buse, en skäggig och tre flickor. Resten får revisorn ta hand om.

Jag är på väg in i placentadimman och tänker stanna där ett tag.

 
 

cherry

11 kommentarer till “Att ta fredagskväll!

 1. Jag har drabbats av världens hemskaste grej. Jag är allergisk mot mögel och därmed också mögelostar!! Vilken jäkla förbannelse. Önskar jag kunde käka Brie och Blue Cheese och sånt. Men näääää. Får hålla mig till att lukta (men det är liksom inte riktigt samma sak)….

 2. Med barn nummer ett var jag öm, okontaktbar i veckor då jag var i ett känslomässigt töcken, snurrig och allmänt hormonstinn. Med barn nummer 2 så var allt som det brukar ett par timmar efter att hon är född. Ska bli kul att se hur du upplever när barn nummer 2 har landat. 🙂

 3. När jag hade praktik för några år sedan fick jag testa kombinationen brieost, banan och salami på smörgås. Jag tyckte det var gott då, frågan är om jag tycker det nu med….

 4. Hej Emma, vill bara komma med en liten uppmuntrande kommentar: jag födde nr 1 med akut snitt och nr 2 vaginalt, och även om kejsarsnitt är en stor operation med vissa problem efteråt mådde jag ändå bättre efter den förlossningen än efter den vaginala. Det är liksom lite mindre obehagligt att ha ont i nedre delen av buken än i själva…vajajnan! Så ta all den hjälp och smärtlindring du kan få, och ta det riktigt lugnt efteråt, det kommer att gå finfint och jag ser fram emot nya blogginlägg så småningom!

 5. Det här har ingenting alls med inlägget att göra, men jag har för mig att du hade ett liknande projekt med någon möbel i Drömmen för ett tag sedan och att det inte riktigt funkade. Så när jag såg det här blogginlägget tänkte jag på dig, här är lösningen (och jag hittar inte det gamla blogginlägget där den här kommentaren hade varit relevant för att kommentera där…):
  http://onekligen.blogspot.se/2015/04/att-fa-nytt-tra-att-se-gammalt-ut.html

 6. Hej Emma! Ville bara tacka dig för din härliga blogg! Och önska lycka till inför snittet på månd! Jag har 4 barn, 3 födda vaginalt och mitt sista som nu är 12år, föddes med akut snitt i vecka 28 och vägde 870 gram. Personalen på sjukhuset var fantastiska och till slut blev det bra även m vår lilla flicka. Jag skrattar varje gång du skriver nomnom!! Speciellt över min exakta favoritkaka och förstårs från Olof Victor! Skall åka dit i maj och stanna dgr på österlen. Hoppas din helg blir mysig! Och att det blir lite gott att äta, nomnom!!;-)På måndag, var i stunden med varandra, i närheten, i kärleken och med er son och Buses bror på ditt bröst, hjärta mot hjärta! Allt gott! Marie

 7. Emma tänker du amma ? så då får du lov att tänka ett litet tag till på vad du stoppar i dig.
  Men det är ju så kort tid bara en ( parantes i livet ju:))) Man vill ju ge dom det bästa här i livet en bra start är dom bara värda eller hur ???

  1. Jag tänker amma om det funkar, precis som sist. Och lite st agur sätter inte stopp för det på något vis.

 8. Självklart Emma ! ett tips låt det bara komma till dig så ska du se att det funkar …. ( menar lite tron på att du kan ) oroa inte för mycket tänk på att kvinnor ammat sen ja… du vet låååångt tillbaka i tiden människor i tredje världen skulle inte finnas om inte dom mammorna litade på sin urkraft som är det naturligaste som finns…. vet inte varför unga mödrar tvivlar på sin förmåga och nästan förutsätter att det inte ska fungera ???
  frågan är om man verkligen vill att det ska funka? (inte illa menat utan en reflektion)
  Synd att man inte sätter sig in i amningens fungerande om man nu tvivlar!! hur man kan förbereda sig. Det finns massor av fakta om amning .
  Men det är naturligtvis en prioritering av vad man anser vara viktigt här i livet.
  Blev bara så lycklig när barnpsykologen Louise på TV 4 tog upp amningens betydelse som inte bara är det allra bästa för barnet och att det var även var bra för barnet när det gäller anknytning mellan barn /mamma eftersom man lägger barnet så ofta nära sitt bröst flera gånger per/dygn.
  Ja Emma du hör vilken amningsförespråkare jag är :))) ungefär som du Emma med Kalk likir färgen du vurmar för . Lycka till tror säkert att du fixar detta du verkar ju envis !!!!!

 9. hej! Jag gjorde ett planerat snitt för en månad sen så jag känner din förväntan och spänning nu! Konstigt men ändå väldigt skoj att veta när ens bebis ska komma! Snittet var en jättebra erfarenhet, men jag önskar att jag hade varit mer beredd på hur ont det kan göra efteråt. Det är ju säkert olika för alla, men jag hade riktigt ont i alla fall en vecka, typ ”rösten skakar och det blir lite svart för ögonen när jag rörde mig mer än minimalt-ont. 3 veckor efter var jag människa igen och kunde börja röra mig i normalt tempo utan känslan av att såret skulle gå upp. Eftersom jag mest hört att folk var på benen efter ett par dagar så kom smärtan lite som en chock när det inte blev så för mig. Hoppas du går det lindrig variant och snabb återhämtning. Och lycka till så klart! Snart är ni 4 i familjen, det är fint det 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg