Att duka upp ute.

 
 

AT2B4387

 
 
 

Åh, den här tiden på året alltså.

När man har kvällar som det faktiskt går att sitta ute och äta på, även om de kanske är lite färre just nu än vi skulle önska. Att kunna duka upp i trädgården under trädet och starta grillen och sen tanka kvällsljus tillsammans över lite god mat. Just det ser jag fram emot med midsommar nästan mest, tror jag.

Men här är det inte midsommar utan en av kvällarna i förra veckan då vi satt ute med Mamma och Sockervadds-Göran och gjorde just det där. Njöt av försommaren.

 
 
 

AT2B4336

 
 

AT2B4330

 
 
 

Jag hade dukat upp på det hemmabyggda trädgårdsmöblemanget på den oklippta gräsmattan.

Vi har ställt trädgårdsmöblerna i en perfekt liten ficka under ett träd, där sitter man fint omringad av häck och med grenar över sig som ett litet tak.

(Duken har jag fått i sommarpresent av Givingly, och den är så himla fin. Finns här).

 
 
 

AT2B4327

 
 

AT2B4361

 
 
 

I väntan på att vi ska slå oss till bords!

Det behöver ju inte vara så avancerat alltid för att det ska kännas välkomnande tycker jag. En duk, lite som hänger från nån gren och så vackert porslin.

(Porslinet är från Olsson&Jensen och besticken i härligt mintgrön färg är från Rice och finns här).

 
 
 

AT2B4308

 
 
 

Älskar verkligen de där möblerna som mannen byggt. Särskilt när det regnar blommor på dom.

 
 
 

AT2B4302

 
 

AT2B4272

 
 
 

Den lilla mojängen jag hängt upp i trädet hittade jag på Apotekarns, och det är säkert en köksgrej egentligen. Men jag tyckte att den passade så fint där ute, så där har den fått hänga. Älskar att man kan stoppa ner lite vad man vill i de små vaserna och på så sätt förändra den hela tiden.

 
 
 

AT2B4466

 
 

AT2B4502

 
 

noah

 
 

AT2B4433

 
 

AT2B4498

 
 
 

Så satte vi oss alla till bords!

Tooka också.

Hon satt nära och såg väldigt hungrig och utmärglad ut.

 
 
 

ute

 
 

AT2B4441

 
 
 

Japp!

En så himla fin kväll.

Och såna hoppas jag att det ska bli många av den här sommaren; både i Lanthandeln och i Drömmen. Bara god mat och vänner och skratt och en kvällssol som värmer axlarna.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg

17 kommentarer till “Att duka upp ute.

 1. Härliga bilder!! Värmen och gemenskapen känns genom bilderna! Jag undrar vart muggen med suger röret kommer från och är det ett handtag på den?
  Tack för härlig blogg!!

 2. Amen ååååh…vi har inte haft i närheten av äta-ute-väder här i Hörby..så ja..som jag sagt till mannen..man ska bo kustnära/strandnära..då får man solen liksom!! Så himla finurlig man du har som snickrar så vackert..ni två borde ju starta heminredningsföretag..han gör möbler och du målar, piffar och pimpar….hade blivit drömmen för många..helst i er lanthandel…..Kan ju bli mer alster av ev strandfynd och annat…får nog ta oss till Ystad strand snart..är en av de stränder i vår..bra-att-bada-med-barnen stränder…Ystads, Lommas och nyfunna Vitemölle..fast det senaste är lite kallare och ngt djupare…..Ystad och Lomma och ja Klagshamn är ju långgrunda och bra..nästan så man kan trava bortåt Danmark….Så ja..en tur till Ystad stad och strand får det bli snart…..kommer iaf att besöka Ystad lasarett igen inom snarast..för minstingen Liam ska op bort halsmandlar o polyper där..världens bästa öron-näsa-hals avdelning har de där..våra tre andra gjort samma och världens snällaste personal…så ni bor nära ett bra sjukhus för barn..och så jobbar väl en väldigt snygg, händig, finurlig, skäggprydd person där som sopsorterar extremt och köper saker från England till gräsklipparen..om jag inte minns fel….
  Kramar Birran i ett +12* Hörby…wtf tar solen och värmen vägen liksom….brrrrr

 3. Såå vackert och inspirerande! Här uppe väntar o väntar vi på försommaren( känns lite som höst just nu), dina bilder påminner om att sommaren är på väg. Kan du säga på ett ungefär måtten på ert bord? Blev så sugen på den vackra duken, men i en annan färg. Är bara rädd att den är/ser för stor ut på vårt altanbord. Ha en skön dag fina du. Kramar

   1. Äsh mitt bord var bara 90×150, då blir den nog för stor, snyft. Den var ju så otroligt fin. Kram

 4. Mm, jag gillar verkligen din ”ruffa”trädgård men får ni inte fästingar i gräset när det är så där långt?
  Vi slarvade med gräsklippningen en sommar och både hund och barn fick fästingar av att bara vara på tomten. Har aldrig varit med om det tidigare eller senare, bara slarvsommaren.

  1. Alltså, det är ju som sagt inte meningen att vara så långt 🙂 Nu är det klippt. Men nej, vi har inte märkt skillnad – fästingar får hundarna oavsett tyvärr.

   1. Det här kanske är smygreklam (du får ta bort Emma om det är opassande), men jag måste bara få tipsa om världens grej när ni pratar om fästingar. Har en väninna som är smed och efter alltför många fästingar på sin hund Tosca (världens finaste hund, nu tyvärr borta 🙁 ) började hon fundera på lösning och tillverkade en toppengrej: fästingplockare och ring i ett! Den är både snygg och praktiskt och eftersom jag sett den användas många gånger vet jag att den funkar urbra. Här är en länk ifall ni vill kika: http://www.piaplatina.se/ !

 5. fint!

  Tills gräset blir klippt kunde det gå att sätta en plastmatta under bordet, rusta har flera rätt fina. Så slipper ni ha kliande grässtrån till låren 😉 fast nu kanske ni vill ha det.

 6. Var kommer de fina glasvaserna med nät och hänge ifrån, som du hängt i kronan? Jättefina!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *