Att pimpa en förskola.

 
 

AT2B5154

 
 
 

Jo, men jag tog ju på mig att måla på Buses förskola. Jag tenderar att göra sånt.

Men det är ju så svårt att låta bli när man vet förvandlingen som färg ger ett rum, och när man är lite besatt i saker där man får lov att börja från ”grunden”. Så i helgen har vi fixat lite på plats och gjort klart två stycken rum.

Vill ni se hur det blev? Än så länge har jag bara hunnit fotografera det första.

 
 
 

AT2B5155

 
 
 

Det var vita väggar från början och det går ju inte för sig.

Jag tyckte att mjuka pastellfärger skulle vara fint på en förskola och jag fick fria händer, så jag valde en färgskala i just pastell som skulle funka tillsammans. I det här rummet blev det Flügger 4493 – en mjukt grön färg. Och i glans 20 så att dom har en chans att torka av väggarna också.

Inga ömtåliga färger här inte.

 
 
 

AT2B5249

 
 
 

Och varför inte sätta ditt ett piratskepp också?

 
 
 

AT2B5247

 
 
 

Och en val för den delen. För ett riktigt Moby Dick-rum (här ser färgen lite kallare ut eftersom kallt kvällsljus låg rakt in, på bilden med piratskeppet ser man den mer korrekt).

Så väggarna blev pastellgröna och fick stooora wallies (som jag passade på att köpa på inreda.com nu när de var på rea). Piratskeppet klistrade man dit som ett klistermärke och valen var en sån man fick doppa i vatten och sen liksom stryka på med en städsvamp – lite knivigare men jäkligt roligt när man väl höll på. Och listerna runt fönster och dörrar kontrastmålade jag med kulör som heter stressless grey, ni ser lite av det där åt höger bredvid valen.

Nästa steg är att pynta med hyllor, takdekorationer och annat som just nu målas och pysslas ihop, och en liten bänk under skeppet så att barnen kan leka att dom är en del av besättningen. Ni ska få se när det växer fram!

Ja.

Att pimpa en förskola, alltså. Roligt är bara förnamnet.

 
 

cherry

11 kommentarer till “Att pimpa en förskola.

  1. Haha..ja att du hittar energin:) Men så fiiiint! Kommer bli en kalashärlig förskola när du satt fingrarna klart!
    Kram Susanne
    @sussieak

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg