Att mini-hacka en IKEA-stol.

 
 

3V6A3310

 
 
 

Som ni vet håller jag på att fixa lite smått inför au pairens ankomst, och behövde en stol till hennes skrivbord. Och eftersom hon älskar rosa, pasteller och guld så tänkte jag försöka samla allt det där och göra en lite knasig, rolig stol istället för att hitta en färdig.

Det är ju alltid mer kul om man kan göra det själv, liksom.

Så jag köpte en Börje på IKEA och satte igång!

(Ja, ni tröttnar väl snart på alla mina DIY-projekt men jag är liksom inne i ett flow nu och tar mig an projekt på löpande band så då får det bli såhär).

 
 
 

3V6A3505

 
 
 

Och tadaaaa!

Ett stycke glass-pastellig stol! Komplett med guldben och allt.

 
 
 

3V6A3523

 
 
 

Hela stolen målade jag först med Jean D’arc Livings färg Faded Rose och lät den torka. Under tiden stolen torkade klädde jag om sitsen; den såg lite klen ut tyckte jag så jag passade på att vaddera den lite extra med bomullsvadd innan jag spände över ett päronsplittfärgat bomullstyg och fäste det med häftpistol på undersidan.

När stolen var torr så tejpade jag en rak linje med tejp för ömtåliga underlag, täckte resten av stolen i plast och gick sen loss med en sprayburk guldfärg.

Det hela gick kanske på 45 minuter eller så, plus lite torktid.

 
 
 

foreefter

 
 
 

Och så blev en Börje lite mer gala, och redo att ställas vid skrivbordet! Helt klart husets mest sorglösa stol.

Nästa sak i ordningen är hennes säng, som nu är snudd på färdig och står där uppe för att torka det sista. Den ska ni få se så snart den är färdig såklart. Men nu ska jag koncentrera mig på en pratsjuk Buse och en gapskrattande bebis (alltså, han är en så galet glad bebis!) och fortsätta njuta av att luften som kommer in genom den öppna dörren är alldeles sensommarljummen och mjuk.

Bästa kvällstiden.

 
 

cherry

15 kommentarer till “Att mini-hacka en IKEA-stol.

  1. Åh, vad fint den blev. En helt annan stol, ta daa. Er au pair kommer att få ett alldeles fab rum som vilken tjej som helst skulle bli galen att få.
    Får så mycket inspiration av dig och dina projekt. Håller på och klurar på lite små projekt att piffa.
    Kram

  2. Sluta aldrig med dina DIY projekt! 🙂 Älskar att följa förvandlingen hos dig, både i hemmet och gällande alla vackra ting! Kram

  3. Wow! Superfin!! Så duktig du är! Vad är det för cool sak som sitter på väggen?? Vill ha!!! Kram Lisa S

  4. Nä nä, jag tröttnar inte på dina projekt!! 🙂
    Har själv inte fått flow än så jag suger mer än gärna åt mig av dina 🙂
    Men snart kommer inspirationen och energin, det tror jag allt;-)
    Kram Anna

  5. Nu får vi bara hoppas att au pairen har samma kärlek för rosa o pasteller när det kommer till inredning 🙂 o inte bara i kläder. Jag älskar också rosa, men skulle aldrig i min vildaste fantasi ha den färgfen inomhus. Det är supercoolt, men verkligen annorlunda! Fortsätt med dina inspirerande projekt!

    1. Det har jag kollat av 😉 Själv har jag ju knappt en rosa pryl varken i plagg eller som inredning… Men jag tänker inte ge henne rosa väggar, ha ha, en stol klarar nog alla av.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg