Att få hjälp med matinspirationen.

 
 

3V6A5074

 
 
 

Jag får ju villigt erkänna att det inte finns så mycket inspiration till nya maträtter här hemma just nu. Det blir väl lätt så när man har bebis och småbarn och ett liv som rullar på – det där med att botanisera i kokböcker och leta efter nåt roligt att laga till kvällsmat. Så när jag fick chansen att testa en matkasse i samarbete med Linas Matkasse var det inte så svårt att tacka ja, och tur var väl det för när kassen damp ner så var den verkligen full med godbitar!

 
 
 

3V6A5049-2

 
 
 

Mängder av varor och nästan alla var ekologiska! Väldigt fint. Och så fick man ett häfte med veckans recept, markerade efter svårighetsgrad så man kunde välja ett enkelt om man har ont om tid och sådär. Kändes galet lyxigt att få både varor och recept levererade till dörren.

Redan igår testade vi den första rätten och det var så. himla. gott!

En krämig pasta som även Buse tyckte var mumma, och jag tyckte själv att den var så himla lyckad att ni måste få receptet. Så here it goes:

 
 
 

3V6A5083

650

 

Skiva 250 gram champinjoner, finhacka en bananschalottenlök och en halv kruka timjan, skär 250 gram körsbärstomater i halvor.

Koka 360 gram pasta enligt anvisningarna på förpackningen.

Hetta upp 1 msk olivolja i en stekpanna. Fräs lök, två pressade vitlöksklyftor och champinjoner i 2-3 minuter.

Pudra över 1 msk vetemjöl, 1 tsk torkad dragon och 1 krm cayennepeppar. Vispa ner 1 msk vitvinsvinäger, 2 msk tomatpuré, 1 dl vispgrädde, 2 dl mjölk och 1 tärning grönsaksbuljong. Koka 2-3 minuter.

Häll av två burkar kräftstjärtar, rör ner tomater, kräftstjärtar och nykokt pasta i såsen.

Strö över hackad timjan och servera direkt!

 
 
 

3V6A5111

 
 
 

Så där har ni också ett middagstips ifall ni behöver inspiration! Pastan får verkligen två tummar upp.

Och vill ni också testa på Linas Matkasse så får ni just nu (i samarbete med Linas Matkasse) en Linas Fruktkasse med beställningen helt utan extra kostnad och 300 kr rabatt (om man är ny kund) när man beställer valfri kasse. (Jag fick testa originalkassen, det är den receptet ovan kommer ifrån, och det funkade precis lika bra att servera till Buse – men han är inte så kinkig med maten). Erbjudandet hittar ni HÄR.

Imorgon vankas det Thai Turkey med äppelraita. Hur gott låter inte det?

Det blir en bra vecka det här.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg