Att ha ett boktips.

 
 

3V6A4117

 
 
 

Buse slukar böcker (till min stora lycka) och har ett litet berg av böcker i sitt sängbord – en del favoriter hänger kvar sen han var liten men det märks hur mycket hans smak ändras i takt med att han utvecklas, och nu kräver han lite längre historier gärna med pirater eller på rim eller med uppgifter att lösa. Framförallt det senare. Och här i Ystads lilla bokhandel hittade jag en alldeles perfekt bok sist!

 
 
 

3V6A4122

 
 

3V6A4126

 
 

3V6A4137

 
 
 

Pusseldeckaren Pierre av Hiro Kamigaki!

En väldigt vacker, lite fransk, bok som är full av detaljerade miljöer med hundratals små miniatyrmänniskor, gator, scenarion och uppdrag. Ni kanske själv minns den där boken om Nicke Nyfiken från när ni var små; den gula där Nicke var försvunnen och man skulle leta efter honom i ett myller av saker på varje sida (på djurparken har jag för mig, och kanske på ett tivoli)? Den här är exakt som den! Fast lite vackrare. Och tydligen är den helt spot on i Buses utvecklingsfas just nu, för han kan inte få nog av boken och ligger själv och letar inne på sitt rum efter gröna skattkistor, Herr X, apor och allt det där andra man har i uppdrag att leta efter på varje sida (det finns en slags labyrint man ska följa också om man vill, men den är han nog för liten för ännu för den struntar han högaktningsfullt i).

Så har ni ett barn eller barnbarn i ungefär fyraårsåldern så är Pusseldeckaren Pierre ett hett tips. Här är den iallafall älskad.

 
 

cherry

13 kommentarer till “Att ha ett boktips.

  1. Tack för boktipset! Jag har en bokmal här hemma jag med i samma ålder som busen. Tror det bara skiljer några veckor mellan gossarna. Jag klickade hem boken direkt och jag kan känna på mig att det kommer bli en stor favorit här hemma också.
    Må så gott!

  2. Åh, barnen på jobbet älskar såna där ”leta-böcker”. Vi brukar låna dem från biblioteket och sen tittar vi och letar efter alla möjliga små detaljer o räknar kaniner eller maskar eller vad det nu kan vara som man skall hitta på varje sida.

  3. Tack för tipset!
    Om det är något jag är tacksam för är det att mina föräldrar läste gonattsagor för mig när jag var liten, både ordförådet och gos -stunden varje kväll är så fint att ha fått. Jag samlar redan på konstverk med vackra bilder och påhittiga texter tills jag får ett eget litet knytte att läsa för 🙂

  4. Den måste jag kolla upp! Och tipsa om en liknande bok (?), ”Var är min syster?” av Sven Nordqvist. Helt underbar! Otroligt många detaljer, en liten syster att leta efter i varje uppslag och en något knasig historia 🙂

  5. Nog för att jag har ett barn i 4-årsålderna men jag är tyvärr ganska säker på att han inte har den ro som krävs för dylik ”läsning”. En saga vid läggdags är rutin hos oss men annars har han fått alltför mycket inspiration från sin storebror och vill hellre kolla på Lego Ninjago eller spela Minecraft. Hur bryter man det??

    1. Buse skulle säkert också jättegärna se en film istället eller spela Pippispel eller nåt, men vi säger helt enkelt nej och tar bort paddan 🙂 Då finns det inte så mycket kvar ha ha. Fast han är å andra sidan väldigt glad i böcker.

      1. I helgen blir det stugan och spelfritt, bara några gamla VHS-filmer för dem att se. Men när vi säger nej till spel kan han sucka minst 30 gånger och tillägga ”åhhh, jag har ingenting att gööööra”. Inget man föreslår nappar han på och även om det inte får oss att ge vika just där och då, så är det ju lite påfrestande…

  6. Om han gillar böcker med rim så är jag övertygad om att han skulle älska böckerna om Rakel! De är helt fantastiska. Finns racer-rakel, sjörövar-rakel osv osv. Rekommenderas!

  7. Ett litet tips till på klurig bok
    Leta och upptäck : klurigt pyssel för skarpa ögon
    av Kirsteen Robson kan kanske vara ett alternativ för Buse också.

    Önskar en trevlig helg

  8. Så kul när barnen gillar att läsa. I våra barns skola har de läsläxa, att läsa högt för en förälder en kvart varje dag fyra dagar i veckan. Från att ha läst knaggligt i Bing-böcker och pop up-böcker, vidare genom LasseMaja och Sigge-böckerna, läser de nu spännande äventyrsböcker som Bronsdolken. Det är fantastiskt att de också upptäckt läsandets magi ♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg