Att ha en säng redo.

 
 

hemnes-sangstomme__0174562_PE328215_S4

 
 
 

Hon behöver ju nånstans att sova också, au pairen.

En kontinentalsäng hade vi redan till gäster, men en sängram fattades. Och det är ju lite svårt det där med sängram till kontinentalmadrasser men jag hade en idé, och det visade sig fungera alldeles utmärkt.

Vi köpta en Hemnes från IKEA, en sån som på bilden. Och nu ser den ut såhär:

 
 
 

3V6A4947

 
 
 

En mix av Annie Sloan Antoinette, Paris Grey och lite Graphite – målad med chippyteknik! Vansinnigt roligt och väldigt ”hon”, och ett enkelt sätt att få en glansig IKEA-möbel att se ut som den genomgått sju svåra år (utan något förarbete alls). Väggarna målade jag med L’authentique Poeder nummer 96 och den är gråliladimmig skulle jag nog säga, en väldigt feminin färg utan att vara för flamsig.

<p style="text-align: center;"
 
 
 

3V6A4949

 
 
 

Så himla roligt att man kan förvandla en IKEA-säng så!

 
 
 

3V6A4960

 
 
 

Sänghimlen försökte jag fästa i Drömmen i julas som ni kanske minns? Men där blev den inte alls bra, det var för högt i tak. Men här funkade det fint och är något jag tror att hon kommer älska.
 
 
 

ap

 
 

3V6A4956

 
 
 

Lakanen är dom där fantastiska linnelakanen!

Här har jag det rosa och det grå, passade på när det var rabatt hos Blackballoon (och ni får 15% på sängkläderna i samarbete med Blackballoon med koden SOVA15 ni också till och med den 29 augusti, ni hittar dom här).

 
 
 

3V6A4952

 
 
 

Och där ser ni filten och överkastet och sängramen lite bättre också, ja.

Och det var alltså hennes nya säng!

Vill ni att jag gör en steg-för-steg-guide på hur jag gjorde med sängen? Det är en lite annan teknik än att bara måla och det var första gången jag försökte mig på det själv. Bara hojta till i så fall så ordnar jag det.

Där hoppas jag att hon ska sova gott.

 
 

cherry

40 kommentarer till “Att ha en säng redo.

  1. Meget gerne en how-to-guide 🙂 for pludselig blev den seng lige det jeg havde gået og ledt efter. Og må jeg lige sige: jeg er altså nærmest misundelig på aupair som får det så skønt hos jer 🙂 Kh Bettina

  2. Ja men det är ju klart vi vill! Så visa gärna!! Det är supersnyggt juh! Hon kan ju inte annat än älska det rummet! Och nu blir man rätt så nyfiken på henne också 🙂 När kommer hon?

    1. Det beror lite på migrationsverket, men i början av oktober hoppas vi. Så får vi se om hon vill synas 🙂

  3. Alltså wow, en riktig wow faktor över det hela. Vilken grej, vad snyggt allt blev, som taget ur en design tidning. Vad duktig du är!! Älskar sänghimmeln. Har försökt komma på något bra länge länge och den här lösningen var kanonbra. Dock undrar jag om det inte blir väldigt dammigt? Men man kanske får ta ner den regelbundet och tvätta den eller hur gör du?

    Sen finns det en grej jag undrar, vet inte vad det heter men du vet det där med fengshui eller hur det stavas. Sägs det inte att man inte ska ha en säng mot fönstret, huvudtet mot fönstret? Bara undrar för att jag ibland inte vet hur jag ska möblera och vill ha bra sömn. 😀

    1. Inom Feng shui brukar man säga att man ska ha sängen ställd så att man ser dörren. Det ligger en djupt rotad känsla hos de flesta människor att man vill ha uppsikt över dörren så att man ser om ngn kommer in. Det brukar benämnas att sängen ska stå i en ”kraftposition” och ha en fast vägg bakom sig och fri sikt framåt mot dörr (och ibland finns även ett fönster där). Och det är det som brukar vara det viktigaste som ”folk känner av” dvs att se ingången på rummet från sängen.

      Och till Emma: helt sjukt galet fint. Sådär så att jag knappt orkar med 😉

  4. Du är ju helt fenomenal på att förvandla de enklaste ting till de mest fantastiska skapelser!
    Jag tar jobbet!! 😉

    Den där au pairen kommer ju bli helt salig..

    Kram Catta

  5. Åh jag smäller av vad underbart fin sängen blev! Jag vill gärna ta del av hur du gjorde. Helt magiskt!

  6. Såå otroligt vackert, du är fantastiskt duktig! Jag har kollat på den sänghimmelen lääänge men hittar inte någon lösning till att sätta upp den då vi har snedtak. Men det kanske du gör med alla dina fantastiska ideer? Isåfall mottages tipset tacksamt. Varmaste Kramen

  7. Alltså….jag kan lämna mitt hus och flytta in i det där rummet!! SÅÅÅ galet fint med färger och material!

  8. Hej! Såå fint när man tar bort benen på sängen, men finns det ingen risk att ventilationen under sängen blir lidande? Att det bildas fukt o så?

    Du är så inspirerande! Sluta aldrig fascinera oss!

  9. Emma Emma Emma, vad vackert!
    Vill du berätta vad shippyteknik är! Är dösugen på att göra något liknande i vårt kommande gästrum.
    Må gott.

  10. Så himla snyggt!! Du är verkligen en möbelkonstnär. Vem skulle inte sova gott i den sängen! Hon kommer att trivas som fisken i vattnet. ha en fin kväll duktiga du!! Kram Annika

  11. Vore väldigt glad om jag fick en beskrivning! Har ett gammalt furuskåp som jag gärna skulle vilja förvandla på detta enastående vackra sätt! Tackar på förhand! Mvh, Ulla Mattsson

  12. Vilken lycklig au pair det kommer att bli! Härligt att du gör så fint! Ska bli så roligt att läsa om hennes ankomst. Hon kommer tro att hon hamnat i nirvana.

  13. Helt otroligt fint, du är verkligen fenomenal.
    Var på Ikea just igår och tittade på ett skåp som jag tänkte skulle behöva någonslags hack.
    Kunde inte komma på hur jag skulle fixa det, så gick jag därifrån och tänkte att Emma på någons fru skulle göra det på en röd sekund. Och tänka sig idag vet jag hur jag gör nu när jag såg din säng. Så här väntar ännu en hackare hur man målar med den tekniken.
    Tusen tack för dina andra fina ideer också.
    Ha en fin helg; Annikki

  14. Du är otrolig!!! Har du tid för en fråga? Hoppas det…Jag aka måla något för första gången, en mörk, blank skänk från 50-talet ska bli vit. Inget fancy eller chabby chic, bara vanlig rakt upp och ner slät vit. Nu till frågan-tror du att man kan använda Annie Sloan utan att grunda eller slipa? Hur hade du gjort? Stort tack på förhand!!!

  15. Ååå så fint! Tror bestämt att eran au pair kommer sova gott i den sängen 🙂
    Tack för inspirationen, nu har jag lite mer idéer hur jag kan piffa min hemnesbyrå!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg