Att uppskatta enkelheten.

 
 

3V6A4896

 
 

3V6A4890

kofta – gammal // lång skjorta – shein (här) // stövlar – odd molly (här)

 
 
 

Hur mycket jag än längtar efter att ha badrummet i Drömmen färdigt, så måste jag ändå säga att jag kommer sakna den där enkelheten litegrann. Det där med att duscha på baksidan under äppelträdet i uteduschen och hålla ett öga mellan träden så att ingen förvildade bärplockare dyker upp hux flux när man schamponerar sig, eller att sitta på den gamla stentrappan och skölja benen rena från sand och insjölöv. Utedasset kan jag kanske inte dra mig till att jag kommer att sakna, men oavsett så har det ju faktiskt sin charm.

Men problemet är ju att alla dom där sakerna ovan har sin charm bara under en begränsad tid av året – förra året njöt jag av att duscha ute till november men sen började det mest bli galet och inte längre så frisinnat och charmigt, och det är där jag vet att jag kommer sluta sakna det enkla och njuta av bekvämligheten det ändå innebär med avlopp och ett badkar och kanske en tvättmaskin nu när man har bebis och behöver tvätta aningen mer än vanligt. Och tänk att kunna komma hem och tappa upp ett bad efter att ha varit ute och plockat svamp! Mmmm.

Så det kommer att bli bra. Drömmen är ju inte bara ett sommarhus för oss utan ett ”så-länge-säsongen-tillåter”-hus och den förtjänar faktiskt ett badrum, en turkos-och-koppar-stänkt avskild del för avslappning och värme och allt det där andra ett badrum ger. Jag vet det.

(Och idag ska jag försöka sätta ihop en guide för hur man gör sängen till er! Så kommer den ut imorgon. Så himla roligt att ni tyckte om den).

 
 

cherry

7 kommentarer till “Att uppskatta enkelheten.

  1. Hej Emma! Måste bara tacka för en fantastisk blogg med inspiration, vackra bilder, och mycket mycket mer. Som småbarnsmamma till två små pojkar imponeras jag av din förmåga ( och tid 😉 ) att hela tiden uppdatera och bidra med så mycket till oss som följer dig. All cred till dig! Må väl och ha en underbar helg med din familj! Kram Tess

  2. Man skulle nog kunna klassa min aversion mot spindlar som fobi, därav hyser jag inga varma känslor alls för utedass. Är mycket glad att vi fick badrum (med liten tvättmaskin!) i stugan för ett antal år sedan men jag förstår vad du menar med enkelhet och charm. Dock kommer ditt badrum att bli så läckert att inget dass i världen kan tävla med det. I´m sure.

  3. Hjääälp för småkryp. Hade nog inte kunnat sitta där i utedasset och fokusera på att göra nr 2 samtidigt som det eventuellt sitter spindlar och tittar på mig 😀 Så jag förstår känslan av att faktiskt kunna få ha lyxen med en innetoalett. Att du/ni ens klarat er ett helt år är värd en medalj enligt er 😀

  4. Haha ja, så sant 🙂 I mormors föräldrahem – en gård jag hoppas på att få ärva, sattes det in ett badrum 1960 men det blev typ aldrig använt annat än som tvättstuga och dass såklart, för mormors mor dog och alla flickorna var utflugna. Så mormors lillenror och pappa bodde kvar och dem tvättade sig mest med tvättlapp och duschade väldigt sällan (män på norrländska landsbygden på en bondgård, dem tyckte väl ändå dem blev smutsiga igen haha) så det är det hemskaste badrum jag någonsin besökt. Jag har aldrig duschat där trots att jag tillbringat varje sommar där sedan jag var sex år. Det finns ett vandrarhem en bit bort, där vi dushat de senaste tio åretn, innan dess gick vi ner med schampo till sjön och tvättade oss i den iskalla fjällsjön. Det var jättekul när man var liten, nu är det inte lika kul längre.

    Jag är himla fäst vid den där gården, mormor pappa och hans pappa byggde den för 6000kr och den ligger så vackert med sjön på ena sidan och fjället i bakgrunden och ängarna runt omkring. Om jag någonsin ärver den, åker badrummet genast på en helrenovering! 🙂

  5. förstår precis vad du menar…ute på vår paradisö så duschar vi genom att hälla vatten över oss ute på altanen – så härligt! Det är nått fridfullt och innerligt med att få duscha ute i naturen!

  6. Å shit! Så vacker du är! Ibland är det enklaste det vackraste och troligtvis det ni kommer komma ihåg. Tiden då ni duscha ute. Utedasset och allt det enkla.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg