Att göra flådiga burkar.

 
 

 5

 
 
 

Det här är ett gammalt välkänt DIY som är både roligt och enkelt, så jag tänkte att det kanske kunde passa bra såhär en tisdagsmorgon när solen fortfarande orkar sig fram och det är sådär härligt högt i luften ute.

Så här kommer det!

 

burk

 

3

 
 

3V6A5808

 
 
 

Dom här burkarna blir fasligt snygga om ni frågar mig, och framförallt är det ju bara fantasin som sätter gränser för hur dina burkar kommer att se ut. Och inte behövs det några avancerade grejer heller!

Du behöver:

 
 
 

3V6A5130

 
 

3V6A5137

 
 
 

* Burkar med lock. Jag köpte på Lagerhaus, men det går ju precis lika bra med urdiskade syltburkar till exempel.

* Djurfigurer! Jag har använt Schleich-figurer (finns på nästan alla leksaksvaruhus och i en uppsjö av varianter) och valde att gå på något slags vilt tema här med kanin och rovdjur och sånt.

* Limpistol. Eller vanligt lim på tub för den delen. Man känner sig bara häftigare med en limpistol.

* Sprayfärg i önskad kulör. Här körde jag på kopparfärg (inte så otippat) eftersom jag ändå har några såna burkar liggande efter att ha spraymålat kranar för glatta livet som ni vet. Montana Gold är märket på sprayburken, den är bra.

 
 
 

4

 
 

2

 
 
 

Sen är det bara att limma fast figuren på locket, låta det torka och slutligen spraymåla över allting med den färg du valt. Hur enkelt?!

Och det här kan man ju variera i en oändlighet. Varför inte limma fast legofigurer och ställa burkarna i barnrummet till förvaring av lego eller annat småskrammel? Limma dit plastfrukter, träbitar, stående nycklar – whatever. Det är som sagt bara fantasin som sätter gränser.

Nu ska jag dock rulla ur sängen och förbereda mig för en dag bestående av foto, lunch med Fuffe och allmän planering. Hej tisdag!

 
 

cherry

3 kommentarer till “Att göra flådiga burkar.

  1. Så jäkla snyggt det blev! Precis som lampfoten.
    Och även om det ser enkelt ut antar jag att man kan behöva lite pysselvana för ett sådant resultat. Om jag försökte skulle det nog hamna limklumpar på locket, rinna färg (bra med spray förstås) eller så lossnar djuren…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg