Att ha en skyddad skiva.

 
 

3V6A5875

 
 

3V6A5876

 
 
 

Jomen den där bänskivan ska ju skyddas också, så den klarar vatten och allt det där. Så nu har jag gjort tre lager av varnish med en liten filtroller, ca 5 h mellan varje lager, och det var inte klokt vilken skillnad det gjorde även på själva känslan av ytan! Bänkskivan har blivit liksom alldeles silkesaktig, den ser nästan ut som mjukt skimrande silke där den ligger. Så svårt att fota bara men jag har försökt:

 
 
 

3V6A5985

 
 

3V6A5989

 
 
 

Så vackert mjuk-brun-grå och liksom lite marmorerad. Jag kunde inte vara mer nöjd, faktiskt. Den ser ut som betong men den väger inte mer än träskivan och man vill smeka skivan hela tiden, så fin är den.

 
 
 

3V6A5990

 
 
 

Och yes där står kaklet. Åh.

Så nu är egentligen min Kalkstuc-skiva komplett kan man säga. Den ska ”härda” i sin varnish nu i några dagar utan att jag slabbar med vatten på den och efter ungefär 7 dagar tål den det mesta. Och nu har jag satt Världens Bästa Hantverkare på att svetsa mig en lamplösning (eller hur han nu kommer tillverka den, han kanske lödar? Inte vet jag. Jag har iallafall ritat en liten skiss och så fixar han i vanlig ordning) så det kommer förhoppningsvis bli en riktigt bra speciallösning för köket det också. Och lite extra kul när man kan fixa något som inte kostar skjortan och som någon gjort efter dina önskemål.

Japp. Så ser det iallafall ut nu.

Ett stycke seilkesmjuk bänkskiva med tre lager varnish som väntar på att härda färdigt i vårt kök.

 
 

cherry

9 kommentarer till “Att ha en skyddad skiva.

 1. Så roligt att köket förvandlas till det du och ni har som mål. Dina kreativa lösningar är alltid lika roligt att få ta del av Emma.
  Angående tidigare inlägg som det inte går att kommentera under, vilket jag har en förståelse för.
  MEN, jag känner att jag måste få yttra att det här med Barnförsäkringar som självklart är något man vill ge sina barn, men det är inte alltid så lätt för en del eller kanske många föräldrar. Jag har sett några Program från Uppdrag granskning och blivit j-ligt förbannad i hur försäkringsbolag agerar och att Länsförskringar skulle vara de bästa?????
  Hade jag varit bloggare hade jag inte samarbetat med ett försäkringsbolag, det här blir som en kritik riktigt mot dig Emma men det är inte DET jag är ute efter, för jag tycker jättemycket om Dig genom din blogg, där du delar och ger. UTAN min kritik riktas mot HUR försäkringsbolagen hanterar Barnförsäkringar. Jag skriver det här med <3 för de föräldrar som får kämpa mot försäkringsbolag.
  Varma kramar till DIG EMMA, från Ninni.

  1. Förstår precis vad du menar och det är ju inte JAG som säger att dom är dom bästa (och jag säger heller inte att man ska byta) utan det är testet som gjordes som gav dom högst poäng. Jag uppmanar ju att läsa på 🙂 Försäkringar är superknivigt.
   Kram

 2. Superfin bänkskiva! Det blir superfint : ) Spännande med en egendesignad lampa! Och golvet är jag då nyfiken på vad du ska hitta på för fint…

 3. Åh vad fint det blev! Jag har ett lågt ekbord i vardagsrummet, drömmen hade ju varit att ”fixa” skivan så det ser ut som betong,,,åh. Undra om man skulle fixa det?

 4. Håller med Ninni ovan i det hon skriver om barnförsäkringar. Men du gör i ditt inlägg reklam för just Länsförsäkringar. Att det förekommer så mycket reklam och smygreklam i bloggvärlden idag känns irriterande.

  1. Ja fast nån smygreklam är det väl knappast tal om? Det står ju tydligt att det är i samarbete med. Och utan reklam hade jag inte kunnat fortsätta blogga, precis som en tidning inte går runt utan sina annonsörer. Så är det bara tyvärr.

 5. Men hur har du gjort bänkskivan?! Fantastik snygg! Jag vill göra om alla bänkskivor i hela huset så de blir sådär!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg