Att berätta om Fuffes bloggevent, del två.

 
 

3V6A9970

 

 
 

Och så var det dags att flytta sig in i värmen och fortsätta dagens bravader inomhus. När man har målat tavlor och varit kreativ så behöver man möjligtvis ett glas vin och något att äta, tänkte vi.

 
 
 

3V6A9972

 
 

3V6A9980

 
 
 

Det var ett härligt sorl i lokalen när vinprovningen drog igång!

Det är ju förbenat häftigt egentligen, att sitta ner och provsmaka ett vin som blivit odlad på den plats man just stod och målade av Ranelid på. Ett svenskt vin, skapat av en man som heter Fuffe och som man tycker sådär vansinnigt mycket om – och som har en syrlighet som jag tror inte går att återskapa på något annat sätt än med just dom druvorna.

(Detta, Grand Prix på Solaris-druva, borde dessutom vara ett höjdarvin för er som är LCHF:are – det innehåller nämligen inget tillsatt socker alls. Alla viner går att läsa mer om och beställa på systemet HÄR).

 
 
 

3V6A9981

 
 

3V6A9986

 
 

3V6A9993

 
 

3V6A0021

 
 
 

Och det skrattades och berättades om historien bakom vinerna, och vi utmanades i hur vi tänker kring vin och de traditioner som finns och som möjligtvis är lite mer stela än vad dom kanske egentligen behöver vara. Efter dom två vita avslutades det med en rosé som även den var sådär frisk och lätt på något vis. Kul att kunna göra rosé på Österlen, liksom!

Och sen kom Eventlabbet och drog igång världens mordgåta som skulle lösas.

 
 
 

3V6A9996

 
 
 

Alla fick vi karaktärer och lite bakgrundsinfo…

 
 
 

3V6A9997

 
 
 

Jag och Frida blev Lenny Crabfish.

 
 
 

3V6A0014

 
 
 

Och så fortlöpte mordgåtan under tiden vi åt.

Till maten fick vi dock det som nog är på topp tre av dom godaste rödvin jag vet; Fuffes Shiraz Tony Mangan. SÅ himla gott vin! Om man gillar lite rundare, kryddigare viner som tex en bra Zinfandel så tror jag att man verkligen uppskattar det här, så vill ni beställa ett roligt rödvin med en bra story bakom att prova så är det helt klart den jag rekommenderar (har beställningsnummer 73674). Och maten då! Vansinnigt god BBQ från Savoy Grill. Det fanns ett par lamb raks där som var en liten bit av himmelen.

 
 
 

3V6A0012

 
 
 

Såhär ser den ut!

Den korta versionen är att det inte går att odla särskilt bra rödvin i Sverige, så när Fuffe (vinbonden från Österlen) träffade Tony Mangan (vinbonde från Australien) och tycke uppstod så konstaterade dom att dom ju faktiskt kunde hjälpa varann. Så Fuffes stockar planterades i Tonys australiensiska jord och så kom vinet till. Why not, liksom.

 
 
 

3V6A0003

 
 

3V6A0006

 
 
 

Och Björn var vänlig nog att riva av ett anförande som nog satte tårar i ögonen på oss allihop. Herregud vad känslosamt det blev. Han är en fantastisk talare och den kvällen var inget undantag (dessutom en förbenat trevlig middagsgäst).

 
 
 

3V6A0024

 
 

3V6A0031

 
 
 

Och så blev det prisutdelning och en uppklarning av mordgåtan och allmänt mingel och skratt och snack om hästar som man kunde köpa och påsar med skumma saker, och Oscar vann Annika och Marika för sin roll som Freddy Krokig eller vad det nu var dom hette.

(Köp aldrig en häst ut av Marika, det är det enda jag säger).

 
 
 

3V6A0035

 
 
 

Och så blev det sedvanlig dans och tjoande efter Theo, tills bussen kom och hämtade upp alla för hemfärd mot Malmö igen.

Ja.

Bättre kväll får man nog leta efter.

 
 

cherry

17 kommentarer till “Att berätta om Fuffes bloggevent, del två.

    1. Det har jag inte, den kom eventlabbet med. Med den borde väl gå att finna på ställen som Buttericks eller Partyland?

  1. Vilken härlig dag det verkar ha varit! 😀 Och du vet väl att etiketten till GrandPrix-vinet ju är ritad av vår alldeles egna landslagshoppryttare Peder Fredricsson? 🙂

  2. Tusen tack igen Emma för att jag fick vara med och dela detta tillsammans med dig och alla dessa vackra kvinnor (och män).
    Ranelid är något alldeles extra, kärrrrlek! Ingen talar som han, går rakt in och tårarna tränger..

    Väldigt kul att få träffa dig, efter alla år jag följt dig här 😉
    Lillans kläder kom idag btw, shit va snabbt det gick, överlycklig i sina fab guldbrallor och pälsväst. Ska visa nån dag.

    Kram på´re!

    Ps. Lånar ett par bilder av dig, hoppas det är ok..Ranelid fastnade inte lika bra på min kamera som din..

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg