Att testa olika rätter.

 
 

LM

 
 
 

Det roligaste med en färdig matkasse är nog ändå att man testar en massa saker som man kanske annars inte skulle laga. Vi är iallafall ganska duktiga på att fastna i x antal rätter som sen rullas här hemma, eftersom det går fort och vi vet vad som behövs och så vidare. Men med Linas Matkasse så är det ju ett nytt recept varje dag, så där tvingas vi (på ett bra sätt) att förändra dom gamla inkörda vanorna.

 
 
 

3V6A2063

 
 

3V6A2072

 
 
 

Nu sist gjorde vi spättarullar med dillsås och det var en Busefavorit, såklart. Fisk = gott, sås=gott.

Vill du laga?

Koka 3,5 dl ris enligt anvisningarna på förpackningen, lägg ca 600 g rödspättafilé på en skärbräda. Krydda med en halv ask dill,  3/4 tsk salt och 2 krm svartpeppar. Rulla ihop fisken och lägg på skärbrädan med skarven neråt. Ställ åt sidan. Finhacka 1 schalottenlök. Fräs lite lök i smör i en stekpanna med höga kanter, pudra över 1 msk vetemjöl och vispa ner 1 dl vispgrädde, 3 dl mjölk och smula ner 1 tärning grönsaksbuljong. Tillsätt skal från 1 citron och lägg ner spättarullarna i såsen med skarven neråt, låt sjuda 4-5 minuter eller tills fisken är klar. Värm 300 g broccolibuketter, pressa saften från den använda citronen och rör ner i pannan när fisken är klar, rör om och dra från värmen. Toppa med en halv ask dill.

Servera med en ask körsbärstomater (och jag skulle gärna addera räkor också).

 
 
 

3V6A2077

 
 
 

Tadaaa!

Buse fick en liten glad risgubbe också, det brukar alltid liva upp.

Jag tycker att Originalkassen nog är lika barnvänlig som barnkassen men det beror kanske på hur kinkig ens barn är med maten.  Den här veckan har det serverats både fisk, fågel, korv och kött så han får ju verkligen variation och får testa på en massa nya smaker men allting är mjukt kryddat och väldigt ”snällt”, men utan att för den sakens skull bli tråkigt som vuxen.

Vill du också testa Linas Matkasse kan du ju, i samarbete med Linas Matkasse, göra det från 299 kr och så får du en fruktkasse med på köpet utan extra kostnad. Alla dom olika kassarna (laktosfri, barnkasse, originalkasse, snabbkasse och en himla massa mer) och om hur det fungerar kan du se HÄR.

Allt som gör vardagen enklare är tummen upp tycker jag.

 
 

cherry

Rekommenderade inlägg