Att ha pysslat idag.

 

3V6A6265

 

Jomenvisst, vi har pysslat lite idag Buse & jag, och gjort klart ett litet DIY som jag ska visa strax på bloggen. Enkelt, roligt och går att förändra i oändlighet.

Så nu doftar det eucalyptus, stearin, stjärnanis och kanel i hela köket, och julstämningen slår mig med full kraft. Det kan regna precis hur mycket det vill utanför; så länge det doftar jul så tar doftminnena över på något vis och gör det lättare att stänga ute det faktum att Moder Natur inte alls vill samarbeta och skicka frost och snöflingor som dalar i gatubelysningens sken.

Här inne är det i vilket fall decemberkänsla.

 

Rekommenderade inlägg

10 kommentarer till “Att ha pysslat idag.

 1. Spännande, ska bli roligt att se sen.
  Vill bara fråga om Buses svart/vita robothund fortfarande fungerar och håller?
  Det kanske är en rolig julklapp till mitt fyraåriga barnbarn tänkte jag.

  Tack snälla<3

 2. Jag vill nästan inte ha sol när vädret är så milt – det skulle kännas som vår. Alltså helt fel. Håller tummarna för en kall och helst snövit december.

 3. Hei
  Hvor har du kjøpt den fine hanen fra Love warrior? Jeg har letet overalt på nettet men finner den ikke noen plasser. Heller ikke på Love warriors nettside.
  Jorunn

  1. Hej Jorunn! Är hanen en tupp kanske? 🙂 Den som står i fönstret? Den köpte jag för kanske ett halvår sen inne på Love Warrior för kanske ett halvår sen, kanske finns den inte kvar?

 4. Hej Emma, och tack för en genomhärlig blogg med vackra texter och underbara bilder. Jag har nog följt dig några år nu, sedan jag av misstag ramlade in här efter att ha följt någon av internets trassliga stigar. Till saken hör att jag och fästmannen nu längtar efter hund, och jag känner att jag som är taxfrälst och uppvuxen med långhårig dvärgtax är omåttligt sugen på saluki. Min poäng med kommentaren är alltså att framföra önskan om ett salukiinlägg – Du skriver ju titt som tätt om dina vackra flickor, men det vore kul att kunna läsa lite samlad information om rasen här skriven av dig som matte till två stycken (har läst en del på nätet givetvis, men hade gärna hört dina åsikter och upplevelser)? – Hur pass tillgiven är salukin egentligen? Funkar den i alla eller de flesta fall som familjehund? Kan den vara okopplad? I vilken mån krävs pälsvård? Hur mycket motion behövs dagligen? Osv. Vore väldigt tacksam för svar.

  / Sofia

  1. Jag tycker att den bästa rasbeskrivningen är den som Tants kennel har uppe: http://ibriz.se/allt/allt_du.html

   Men det är en ganska stor skillnad mellan en tax och en saluko; främst i vad hunden behöver. Taxen är ju en jakthund och Salukin likaså, men salukon behöver få springa flera gånger i veckan (lös) och går liksom inte att promenera trött. Men tillgiven? Ofattbart. Bara på sitt sätt; vilket är mer tillbakadraget och inte så ”på”. Dom älskar familjen men skyltar inte med det på samma sätt som många raser på något vis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *