Att ha första advent!

 

3V6A6373

 

Ho hoooo så var det första advent!

Vi har ju redan tjuvstartat med pyntandet här hemma som ni vet. Varför vänta in i det sista med det göttiga? Men lite finns kvar till idag, så ikväll blir det julmusik till förbannelse här hemma och en himla massa rafsande i julpåsarna för att se vad som finns kvar att sätta upp. Julgranen är ju dock själva juvelen för mig, men den får vänta tills vi är tillbaka från Åre så den kommer nog inte upp förrän dagen innan jul, hade jag smällt upp den innan är den nog garanterat död när vi är tillbaka.

 

3V6A6378

 

På bordet i vardagsrummet står bland annat ett doftljus från Durance jag haffade på AgnesAmelia-koden till 30% och doftar fantastiskt (och HERREGUD har ni inte testat deras baked apple och deras orange cinnamon så gör det nu medan koden fortfarande är aktiv, doftar f-a-n-t-a-s-t-i–k-t!), en liten glasgrej jag hittade i Helsingör förra året och så en av de där stormlyktorna från Day som Buse pyntat med rimfrost och eucalyptus och där ett Enjoy Candle kan fladdra obehindrat utan risk för att tutta fyr på något.

 

3V6A6377

 

3V6A6384

 

Den gamla HouseDoctor-vasen står kvar men istället för blommor innehåller den nu lärkträdskvistar med snö (ett par fejk så dom håller länge, köpte dom här) och jag tycker att dom gör sig alldeles utmärkt där, som en slags stående julinramning på bordet. Jag ska försöka köpa lite oasis idag i blomsteraffären för att kunna arrangera dom lite mer tänkte jag, så att alla inte bara faller mot sidorna.

Och idag ska vi rivstarta adventskänslan med julskyltning inne i stan! Jag tar med mig Buse och åker in för att träffa Nicole och sen ska vi tre flanera och se vad Ystad har att erbjuda en julskyltningssöndag (och jag ska försöka smyga iväg och skaffa lite småsaker till hans julstrumpor; bara sånt där smått från tex TGR som passar utmärkt att ha som adventskalenderfyllning) och kanske se till att köpa lite hyacinter också, för även om någon liten gran fått husera hos oss redan i fönsterkarmarna så är trots allt hyacinter en så vacker och enkel blomma som mer än något annat signalerar jul.

Första advent, den första i nya huset.

Så himla efterlängtad!

 

Rekommenderade inlägg

3 kommentarer till “Att ha första advent!

  1. Alltså åh! Jag trodde att det hade hänt något hemskt eftersom dina inlägg plötsligt (och mkt dramatiskt) upphörde från min bloglovin-feed! Men nu ser jag ju att du lever och frodas och att det förmodligen är bloglovin det är fel på (pjuh!)😅 Tänkte att du kanske ville veta! Mvh. Hysteriskt fan 😉

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.