Att leva med badkar.

 
 

3V6A6297 (1)

 
 
 

En av de skönaste kvällsritualer jag vet är att stänga in mig i badrummet, tappa upp ett bad och öppna badrumsskåpet med allt det där vardagslyxiga samlat på sina hyllor. Där finns tvålar, crèmer, badskum, saker som doftar gott, en hel liten glasskål med badbomber och längst ner fluffiga, mjuka handdukar som väntar på att få stå till tjänst (och det bästa med att ha badbomberna i skåpet är att allting annat i skåpet doftar fantastiskt då också; handdukarna till exempel – det blir liksom en extra dimension av lyxighet – för att inte tala om doften som slår emot en när man öppnar).

Min mamma har gjort det där till en konst;

hos henne får man sina handdukar tumlade under tiden man badar eller duschar så att dom är alldeles varma när man är färdig. Riktigt så nördig är jag inte, men golvvärme och doft har jag iallafall anammat.

 
 
 

3V6A6301

 
 

3V6A6304

 
 
 

Dom bästa handdukarna kommer från Cottonmade;

jag fick en vacker presentförpackning av Maria (som har Cottonmade) när jag fyllde år och blev frälst; dom är liksom inte bara vackra att se på med sina smutsiga pastellfärger utan är också alldeles underbara på så sätt att dom gör vad dom ska. Dom torkar, utan att ludda eller bli sunkiga som jag så lätt tycker att handdukar annars blir.

Egentligen var det tänkt att dom skulle få pryda det nya badrummet i Drömmen, men jag kunde inte vänta med att använda dom så dom får vara här hemma så länge och flyttas dit sen när renoveringen är klar.

Som sagt; varför hålla på göttigheterna om man man inte måste.

 
 
 

3V6A6756

 
 
 

Och badbomb, såklart.

Inget bad utan badbomb. Jag bunkrar upp på Lush när vi är i Malmö, och sen njuter jag. Länge. Dom är ju ganska dyra, men jag brukar dela dom i två (man behöver faktiskt inte en hel) och har det varit en jobbig dag är jag dekadent och slänger i hela. Och under tiden dom inte används så bidrar dom som sagt med annat; som att marinera badrumsskåpet med väldoft.

Så ser alltså den absolut skönaste kvällsritual jag vet ut, och jag anammar den så ofta jag bara kan.

Vad vote livet utan badkar?

 

Rekommenderade inlägg

11 kommentarer till “Att leva med badkar.

 1. Åh, snart snart får jag också njuta av badkar, bara lite mer än två veckor kvar. Än så länge står det ute på gården i sin låda och väntar på att kaklet skall fogas 🙂

 2. Vårt badrum är så galet omysigt att jag nog bara badat där typ 3 gånger! 😛
  Min ultimata vardagslyx jus är att duscha å basta i lugn å ro på gymmet. 😀

 3. Har jag sagt att den nya designen är uuuuursnygg??
  Då gör jag det igen isf;-)
  Åååå, ett badkar, JA TACK!! Vi drömmer om en liten spaavdelning i vår källare med badkar, bastu och sköna stolar att koppla av i…
  Så himmel va skönt med ett varmt bad:)
  Ha en fin kväll!
  Kram Anna

 4. Vad vore ett badrum utan förvarning? Jo, som vårt. Ett stycke kaos. Så var har du hittat erat snygga skåp?
  Tack för en himla nice blogg!

 5. Jag unnar mig att bada i kar en gång i veckan, det är ytterst heligt för mig och en enorm lyx..kan ligga där i badet i två timmar utan problem och fyller på med hett vatten när det börjar kallna. Läser lite, smetar på mig en ansiktsmask, gör inpackningar, har på bubblor ett tag och njuter. LYX!!!
  Förresten, gillar din nya header (heter det så?).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.