Att ha varit på julskyltning.

 
 

3V6A6728

 
 
 

Och så vankades det julskyltning igår;

innan stormen slog till med full kraft så trotsade jag, Banditen och Buse regnet och rusket och begav oss in till Ystad för att flanera på kullerstensgatorna och se på julskyltningen.

Visst, det är inget Huseby, men jag tycker ändå att det är hatten av för alla de butiker som höll söndagsöppen och hade ansträngt sig för att skapa julstämning i fönster och bland hyllor. Det behövs på mindre orter för att hålla stadskärnan levande tycker jag; och en himla massa Ystadsbor verkade hålla med då jag nog aldrig sett så mycket folk på gågatan som igår.

 
 
 

3V6A6730

 
 

YST

 
 
 

Det fanns ingen snö och en hel del blåst istället, men det var mysigt oavsett.

Vi kikade i små stånd, handlade hårda karameller, jag letade efter DIY-attiraljer (utan att hitta så mycket) och Buse räknade tomtar. Det satt tomtar lite överallt; på balkonger och runt flaggstänger på taken och på andra udda ställen (något år vet jag att jag var helt förskräckt när jag hälsade på Banditen; då hade dom satt upp mansstora jultomtar i träd, som sen hade blåst ner och hängde på ett vansinnigt groteskt vis från träden i rep – jag antar att kommunens pyntningsansvariga hade lite att göra den eftermiddagen sen. I påskas när vi precis flyttat in var tomtarna istället utbytta till kycklingar på sisådär 1,80 som vajade farligt i trädtopparna och gav en touch av Crazy Chicken till gatorna, så man får iallafall ge ett A for effort).

Där fanns dessutom både poliser och brandmän på gatorna (hej, vi skyddar dig-stationer ni vet) så Buse var mycket, mycket nöjd. Poliser är nog hans största idoler och han tittar på dom med stora ögon och blir väldigt förtjust när han får en vinkning till svar. Jag är så himla imponerad av poliser som orkar ta sig tid att vinka till och prata med alla dessa storögda barn, det hamnar liksom ett litet guldskimmer på såna tycker jag.

(På mig hade jag jacka och tröja från Morris, gamla one teaspoon-jeans och ett par vantar jag fått stickat av en läsare – tack Gunilla! – och som Buse lånade för att han tyckte att dom var fab).

 
 
 

3V6A6751

 
 
 

Och avslutade gjorde vi såklart på Espresso House –

med varm choklad och fika och värme efter att ha vandrat i blåst, och sen körde vi hem innan Gorm hunnit kasta sig helt över Ystad med omnejd och fick hela huset att skaka. Resten av kvällen skype:ade jag med Kalklitir, badade Noah, fick lite jobb gjort och avslutade med att njuta ostbricka med mannen framför sista avsnittet av säsong 4 av Homeland, medan Buse sov gott på en madrass på golvet strax bredvid för lite extra trygghet när stormen gjorde ljud inne på rummet och grenar piskade utanför.

Och ikväll ska jag och Banditen göra fransar, yay! Det blir ett bra sätt att börja en vecka.

 
 

Rekommenderade inlägg

7 kommentarer till “Att ha varit på julskyltning.

 1. Mysigt med julmarknad! Själva knallade vi runt i spöregnet på en julmarknad på landet. Lite svårt för julstämningen att infinna sig när det droppar från himlen…

  Fråga : varför är länklistan till de andra bloggarna borta i headern?

  1. Den är där (heter ”vi som bloggar här”) den strular bara på vissa webbläsare och det håller dom på att titta på.

 2. Hej,
  hittar ingenstans jag kan få fram dina tidigare bloggar, om man missar och vill läsa några dagar tillbaka. Var så lätt tidigare att hitta.
  Tack!

  1. Hej! Är inte säker på om jag förstår vad du menar? Om du trycker på headern kommer du ju till ”startsidan” och sen är det bara att scrolla och läsa (och gå bakåt bland sidorna längst ner, där du har alla siffror). Vill du välja en viss kategori eller liknande så är det i menyn högst upp, i det som ser ut som rader som ligger på varann.

 3. Såå mysigt med julskyltning!
  Buse såg inte de stora spindlarna då? Var inne med mina tjejer för en vecka sen och det som impade mest på Alva, 3.5 år var att det hängde spindlar över hela gågatan 🙂 Kan inte bifoga bild här men kolla nästa gång du är inne. Alltså girlangen, eller vad man säger som är spänd mellan husen ser ut som en spindel som hänger upponer :)))

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.