Att göra polkagris-pannacotta.

 

3V6A6906 (5)

 

Häromdagen fick jag hem ett bak-kit i samarbete med DanSukker innehållande lite produkter och två receptfoldrar på så vansinnigt goda saker att jag blev helt matt. Och eftersom Buse, som ni nog förstått, är inne i ett bakarflow utan dess like just nu och till och med har utnämnt sig själv till BAKARMÄSTARE! så var han inte sen med att peka på allt han ville baka (vilket förvisso var typ 95% av recepten, men ändå) och jag var inte så svårövertalad.

Julkänsla + tillsammanstid, liksom. Whats not to like.

 

dans

 

Så vi bakade, och bakade.

Det blev lussebullar och det blev en Rocky Road (sååå himla god lovade de icke nötallergiska i familjen – den måste jag ge recept på sen den också) och så blev det en polkagrispannacotta som var fabulös. Jag är en sucker för pannacotta, har nog testat de flesta smaker, men den här var ny för mig och blev vackert ljusrosa i färgen och alldeles perfekt i konsistensen.

Recept?

Kommer här:

 

3V6A6990 copy

 

Du behöver:

4 dl vispgrädde
200 g krossade polkagrisar
3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi

Gör såhär:

Blanda samman grädde och de krossade polkagrisarna i en kastrull och låt smälta. Tillsätt gelésocker och koka i 1/2 minut. Häll upp i portionsglas och låt stå i kylen för att stelna.

Klart!

 

dans2

 

Jag vet, nästan barnsligt enkelt.

Polkagrisarna krossade jag genom att ta förpackningen, lägga den i bakplåtspapper och sen gå loss med en brödkavel, då gick inte själva påsen sönder och det var lätt att hälla över krosset från den sen. Spara lite kross till serveringen tycker jag, det blir lite crunch till pannacotta när man strösslar över lite på ytan innan dom ska ätas.

(Glasburkarna är de där från Lakewood Living ni sett innan).

Vill ni se fler recept så finns nog alla jag har i foldern på deras hemsida HÄR.

Mums för jul, alltså.

 

9 kommentarer till “Att göra polkagris-pannacotta.

  1. Åh, kanske den perfekta desserten till julafton? Hade funderat på något med lingon (som jag har i frysen) men det här såg så enkelt och gott ut och är perfekt att kunna förbereda innan middagen.

  2. Pannacotta är löjligt gott och galet enkelt mer gelésocker.
    Jag provade göra skumtomte-pannacotta, fin färg men jösses så sött. Däremot så gjorde Frida (knappgoken.byemschen.se) saffranspannacotta med glöggspegel och pepparkakskross, det var en hit!

  3. Pannacottan med multigelésocker har jag gjort många gånger, världens enklaste och godaste dessert förutom att skopa upp glass och piffa till med diverse gott. Jag häller vanilpulver i grädden och fördelar hälften av den uppkokta”smeten” i glasen, sen häller jag Nescafé i resten av smeten och fördelar i glasen. Jag har ofta björnbär och hyvlad mörk choklad på vid servering. Ett tips är att lägga i några djupfrysta björnbär i första vaniljlagret så stelnar det fort innan kaffelagret hälls på.

  4. Pannacottan med multigelésocker har jag gjort många gånger, världens enklaste och godaste dessert förutom att skopa upp glass och piffa till med diverse gott. Jag häller vanilpulver i grädden och fördelar hälften av den uppkokta”smeten” i glasen, sen häller jag Nescafé i resten av smeten och fördelar i glasen. Jag har ofta björnbär och hyvlad mörk choklad på vid servering. Ett tips är att lägga i några djupfrysta björnbär i första vaniljlagret så stelnar det fort innan kaffelagret hälls på. Ska verkligen testa med polkagris. Mums!

  5. Åh, så gott och enkelt! Perfekt kombo!

    Vill passa på att tacka för alla fina bilder, inspiration och personliga texter du delar på bloggen (en av mina absoluta favoriter). Läste på en annan blogg att vi läsare har tappat stinget och knappt kommenterar längre. Jag kände mig absolut träffad och lovade bot och bättring.

    Känner du igen det? Är kommentarer viktiga för dig?

    1. Men åh, tack! Det är lite tudelat det där; på ett sätt är det såklart underbart med kommentarer, att ni ser när man anstränger sig liksom, men å andra sidan tycker jag det är en svår inställning att kräva kommentarer. Huvudsaken är väl att ni läser, och det är ju bökigt att lämna en kommentar och jag känner inte att jag som bloggare kan ”förvänta” eller ”kräva” det i gengäld.

      1. Jamen, då vet jag att kommentarer inte är avgörande för din motivation att blogga. Det kan nog hända att det kan smyga sig in nån hälsning från mig i alla fall, då och då, om jag nu får upp snitsen på det här med att kommentera 🙂

        Behovet av kommentarer antar jag kan variera utifrån varför man bloggar och om bloggen finansieras på något sätt. Jag följer flera fina bloggar och jag är så tacksam att det finns personer som lägger ner sin tid (oavsett om det är en del i en affärsidé eller sköts helt på obetald fritid) att inspirera oss läsare, alldeles gratis. Så om någon tycker att det ingår i dealen att visa sin uppskattning som bloggkonsument, tycker jag ändå att det är en ganska rimlig motprestation.

        Ha en fortsatt fin december!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Rekommenderade inlägg